Alejandro González Iñárritu promoterer Birdman i Venezia 2014

Fra komedie til western for Iñárritu

Etter filmer som «Babel» og «Biutiful» var det vanskelig å tro at regissøren Alejandro González Iñárritu ville finne på å lage noe morsomt.

Den prisbelønnede mexicanske regissøren var selv i tvil:

– Jeg mistet min sans for humor. Det var bare smerte, og jeg følte behov for frisk luft,

sier han til svenske TT. Dermed tok han fatt på den mørke komedien «Birdman», hvor Michael Keatons rolleprestasjon er så sterk at det nå kan ligge an til Oscar.

– Michael var riktig mann av flere grunner. Han kan komedie, han kan drama og han har båret kappe, sier regissøren. I filmen spiller Keaton en skuespiller som tidligere var kjent som superhelt på film. Nå prøver han lykken på ny gjennom å sette opp et stykke på Broadway – mens intrigene strømmer på.
Michael Keaton og Edward Norton i Birdman
Michael Keaton og Edward Norton i Birdman

«Birdman» fremstår som om den er spilt inn ved hjelp av en og samme takning. – Det er slik vi opplever livet. Det er en eneste lang bevegelse som går fremover, være seg om vi er våkne eller sover, sier regissøren om dette valget.

I sin neste film ut skal Iñárritu ta oss med til det ville vesten – med Leonardo DiCaprio i hovedrollen. Regissøren sier dette er et spennende valg – ettersom han er redd for hester.

Alejandro González Iñárritu og Leonardo DiCaprio på settet til The Revenant
Alejandro González Iñárritu og Leonardo DiCaprio på settet til The Revenant