The Marshmallow Man i Ghostbusters

Ghostbuster-damene er klare

Nå er damene som skal overta som spøkelsesjegere i nye «Ghostbusters» klare, og de er Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Leslie Jones og Kate McKinnon.

Det var regissør Paul Feig som selv røpet på Twitter tirsdag at han hadde funnet sitt kvinneensemble. Det var Feigs egen idé å gjøre kvinnevri på 80-tallshistorien, ifølge Hollywood Reporter etter at ideen om å bruke originalskuespillerne fikk et skudd for baugen da Bill Murray nektet å bli med. Og da Harold Ramis døde, var løpet iallfall kjørt.

Paul Feig har tidligere kalt det en «helt ny film» heller enn en oppfølger, og uttalte til Entertainment Weekly at han «han elsker den første filmen så høyt at han ikke vil gjøre noe som kan ødelegge minnet om den».

Leslie Jones i Saturday Night Live
Leslie Jones i Saturday Night Live

Nokså atypisk for Hollywood er kvartetten alle over 30 år, melder Guardian. Melissa McCarthy og Kristen Wiig har spilt sammen i «Bridesmaids», som Feig sto for regien på, mens Jones og McKinnon begge er faste medlemmer i Saturday Night Live-truppen.

Innspillingen begynner i New York til sommeren. Nå gjenstår det å se om «Ghostbusters»-fansen vil se kvinnelige spøkelsesjegere i aksjon. Ernie Hudson, som spilte i originalen, hadde ikke troen, uttalte han til Telegraph i fjor – mens Bill Murray var støttende:

– Det høres flott ut. Jeg vil se den.