Fifty Shades of Grey

Varm opp til Fifty Shades of Grey

13. februar er det endelig premiere på filmatiseringen av suksessromanen Fifty Shades of Grey.

 

Frem til det kan du, eh, varme opp med disse filmene?

 1. Kim Basinger i 9 1/2 Weeks

  9 1/2 Weeks

  Da Elizabeth traff John, var hun intelligent og sofistikert - en kvinne som hadde styringen over sitt eget liv.

  Fascinert av hans gåtefulle og reserverte personlighet kaster hun seg ut i et forhold med hodestups sensualitet - et forhold som blir stadig mer intenst, helt til det ender i et erotisk mareritt av fantasier og dominans. Snart må Elizabeth velge mellom begjæret og forstanden.

 2. Basic Instinct

  Basic Instinct

  Politidetektiven Nick Curran (Michael Douglas) etterforsker mordet på en tidligere rockestjerne som blir funnet drept med en ishakke, fastbundet til sengen med ett hvitt silkeskjerf.

  Samtidig som Nick graver i denne saken, blir han involvert i en dødelig affære med tre ulike kvinner, hver av dem med et uventet motiv for mordet.

  Cathrine Tramell (Sharon Stone) er en forfatter hvis fiksjonsmord har en tendens til å bli virkelige. Roxy er Cathrines motsetning, og Dr. Beth Garner er en politipsykolog som har Nick som klient.

  Nick er hektet på saken, men føler seg på svært gyngende grunn, og bevisene leder i alle andre retninger enn mot sannheten. Forført av Cathrine føler Nick seg dratt inn i et nett av tankeleker, kjærlighet og mord. Det eneste han kan stole på er sine instinkter.

 3. Historien om O

  Historien om O

  Den unge og vakre fotografen O blir forlatt av sin kjæreste René på en mystisk herregård i en øde del av Roissy. Der får hun lære alt om seksuell underkastelse, bondage og andre perversjoner.

  René henter henne og overlater henne denne gangen til sin stebror Sir Stepen. Da utvikles O's forbudte følelser til noe mye større...

 4. Colin Firth og Annette Bening i Valmont

  Valmont

  To 1800-talls franske aristokrater, Valmont (Colin Firth) og enkefru Merteuil (Annette Bening), inngår et veddemål. Merteuil ønsker å ødelegge et forestående ekteskap for sin nåværende elsker ved å la Valmont forføre den tilkommende hustru. Valmont på sin side har det rene sportsinnstinkt når det gjelder damer. Det gjelder å få byttet overende, for så å glemme det etterpå.

  Hans gevinst er i tilfelle en natt med Merteuil, der hun skal gjøre slik han vil.

 5. Lolita (1962)

  Lolita

  En djevelsk skildring om en middelaldrende mann og hans lidenskap. Professor Humbert Humbert tiltrekkes av småjenter, og i tolv år gamle Lolita finner han sin skjebne.

  Stanley Kubrick har iscenesatt en rekke nidbilder av den amerikanske vulgariteten i konflikt med det kulturelt forfinede men handlingslammede Europa.

 6. Lady Chatterley

  Lady Chatterley

  Den unge, vakre og nygifte Lady Chatterley ankommer sitt nye hjem sammen med sin krigsskadde ektemann.

  Uvanlig for en kvinne fra aristokratiet, utforsker hun herregårdens omgivelser og finner stor glede i naturen. På en av sine mange turer i skog og mark blir hun kjent med den lite pratsomme skogvokteren. De trekkes mot hverandre, og en hittil slumrende lidenskap vekkes i Lady Chatterley.

 7. Ligg med meg

  Ligg med meg

  Lelia (Lauren Lee Smith) er en lykkelig uavhenging, seksuelt utprøvende ung singel kvinne, som tilfredstiller sin ustabile apetitt på sex med unge mannlige sengepartnere som hun treffer tilfeldig på byen.

  Men alt dette forandrer seg når hun møter og starter et forhold med David (Eric Balfour) en ung kunstner som er ute etter et fast og stabilt fohold. David er like seksuelt agressiv som Leila og hver gang de møtes veves de inn i hverandres liv mer og mer håpløst, både fysisk og psykisk.

 8. Eyes Wide Shut

  Eyes Wide Shut

  William og Alice Harford lever i et harmonisk ekteskap på Manhattan. Paret tilhører den øvre middelklassen, lever godt på Williams legepraksis og forguder datteren Helena. Men det er tegn som tyder på at paret drømmer om å utforske hva som finnes utenfor ekteskapets rammer.

  Åpenlys flørting med andre i et juleselskap fører til en krangel om erotiske fantasier. Når William hører at Alice var tiltrukket av en marineoffiser de traff på ferie, mister legen likevekten. Han legger ut på en ferd i New Yorks dunkle og dampende natteliv som setter moralen på harde prøver. Nysgjerrigheten kan koste William ekteskapet - og kanskje livet...

  Les også: Topp 15 Tom Cruise

 9. Two Moon Junction

  Two Moon Junction

  April DeLongpre er en vakker rikmannsdatter som snart skal gifte seg med en kjekk mann med samme bakgrunn som henne. Men inne i April ulmer et brennende begjær som utløses når hun møter blikket til Perry, en grovskåren, muskuløs sirkusarbeider.

  De begir seg ut på en lidenskapelig ferd som vil forandre livene deres for alltid.

 10. Michael Fassbender som Brandon i Shame

  Shame

  Brandon (Michael Fassbender) har alt. God jobb og flott leilighet midt på Manhattan. Han er høy, mørk og vakker. Har selvtillit og karisma. Kort sagt, han er drømmemannen.

  Men bak den perfekte fasaden skjuler det seg en ensom mann. For Brandon klarer ikke nære forhold. Han har ingen venner eller familie. I tillegg har han et umettelig behov for sex. Et evig jag etter seksuell beruselse og tilfredsstillelse. Noe som kanskje ikke er et problem for en moderne mann i New York,der tilgangen til uforpliktende sex er enorm...

  Les også: Tidenes mest sexy menn på film

 11. Catherine Deneuve i Belle de jour

  Dagens skjønnhet

  Pierre og Severine Serizy er nygifte og svært lykkelige. En dag får Severine høre om en venninne som fra tid til annen arbeider i et bordell for å tjene ekstra penger. Severine får ikke tilfredsstilt sine lyster i ekteskapet sitt og tvinger seg til å oppsøke bordellet.

  Det varer ikke lenge før Severine oppdager at hun ikke kan bryte de nye forbindelsene hun har knyttet. Hun lever i realiteten et dobbeltliv. Om kvelden og natten er hun Pierres oppofrende hustru, om dagen er hun "Dagens skjønnhet" i et luksusbordell.

 12. Charlotte Gainsbourg og Shia LaBeouf i Lars von Triers Nymphomaniac

  Nymphomaniac Dir. Cut.

  Einstøingen Seligman, spilt av von Trier-gjengangeren Stellan Skarsgård, finner den forslåtte Joe (Charlotte Gainsbourg) liggende i et smug. Han tar henne med hjem og pleier henne.

  Med Seligman sittende på sengekanten begynner Joe å fortelle fra sitt liv som selverklært nymfoman. Fortellingen er ordnet i åtte kapitler som spenner fra det humoristiske og erotiske til det nedverdigende, voldelige og triste.

  Les også: Kritikerfavorittene fra 2014

 13. Lee Holloway (Maggie Gyllenhaal) i Secretary

  Secretary

  Overkvalifisert som få tar Lee Holloway jobb hos Mr. Grey som hans personlige sekretær. Men det som ser ut som en vanlig jobb utvikler seg raskt til en noe uvanlig romanse. En historie om en krevende sjef og en kvinne som elsket hans krav.

 14. Penélope Cruz i Skinke, skinke

  Skinke, skinke

  Et erotisk melodrama fra karrige utkantstrøk i Spania. Filmen bygger opp en mosaikk av sex og lidenskap mellom seks personer.

  Her er en prostituert som driver veikro, og hennes meget vakre og sensuelle datter. Her er et velstående ektepar med et ganske ufølsom samliv, og dere bortskjemte sønn. Og her finnes den atute lokale varientan av en toreador, som opplever ekstasen når han får møte oksen i måneskinn uten en tråd på kroppen. Lidenskapelige forhold etableres på tvers av alle disse karakterene.

  Les også: De beste filmene med Javier Bardem

 15. Tilværelsens uutholdelige letthet

  Tilværelsens uutholdelige letthet

  Praha, våren 1968. Thomas er en ung dyktig hjernekirurg. Han er ugift og lever et rastløs liv.

  Kvinnene faller for hans sjarm, men han er nøye på å skille mellom erotikk og kjærlighet. Hans filosofi forbyr ham å tilbringe en hel natt hos en elskerinne. Men så møter han Tereza...

 16. Vill orkidé

  Vill orkidé

  En ung, nydelig og meget uskyldig nyutdannet advokat, Emily, blir ansatt i eiendomsfirmaet til den vakre og vellykkede Claudia.

  Ikke før har Emily begynt i sin nye jobb før hun befinner seg ombord i et fly med retning Rio på vei til sitt første oppdrag. Her møter hun Claudias tidligere flamme, Wheeler, en oppkomling av en millionær med særdeles perverse seksuelle tilbøyligheter. Han hypnotiserer Emily med sin verdensvante oppførsel og originale personlighet, og får henne til å glemme sin gode oppdragelse. Snart er den unge piken forvandlet til et hemningsløst sexdyr.

 17. Julianne Moore og Mark Wahlberg i Boogie Nights

  Boogie Nights

  Året er 1977 og vi befinner oss i Hollywood der årene fortonet seg som en sammenhengende orgie bestående av kokain-fjell, skrikende skjorter med hanggliderkrager og midtskill med store vinger. Og løssluppen sex!

  Les også: De beste filmene med Philip Seymour Hoffman

 18. Bruce Willis i Color of Night

  Color of Night

  Capa (Bruce Willis) tar over terapigruppen til vennen og kollegaen Bob Moore, som er blitt funnet myrdet. Alt tyder på at en i terapigruppen står bak det brutale drapet, og at denne personen kan drepe igjen.

  For å finne morderen må Capa sette seg inn i og forstå pasientene, som gjennom terapien kun avslører bruddstykker av sannheten om seg selv og hverandre. Etterhvert som Capa utforsker deres hemmeligheter, utsettes han selv for drapsforsøk. Samtidig møter han og forelsker seg i den vakre og gåtefulle Rose, som han innleder et hett seksuelt forhold til.

  Han oppdager raskt at Rose er i stand til å oppfylle hans villeste seksuelle fantasier, samtidig som nettopp dette gjør at han selv mister kontrollen over forholdet. Rose fortoner seg like mystisk som den mordgåten han forsøker å løse, noe som både fascinerer og skremmer ham. Og som Capa kommer nærmere morderens identitet, blir også Rose et mysterium han må løse. Hvis han bare kan holde seg i live lenge nok...

 19. Crash fra 1996

  Crash (Cronenberg)

  James Ballard og kona Catherine har et svært uvanlig forhold til sex. Det er ingenting som tenner dem mer enn å ha sex i kollisjonsskadede biler, og da aller helst mens ofrene fremdeles er i vraket.

  For å utfolde sin spesielle legning benytter de seg av prostituerte, men de er ikke alene om å ha dette begjæret...

 20. Lolas bryllup

  Lolas bryllup

  Lola er en sexy ung kvinne i Italia på slutten av 1950-tallet. Hennes nysgjerrighet på livet skaper problemer når det viser seg at forloveden hennes er gammeldags og nekter å elske med henne før bryllupet. Og det blir ikke bedre når Lola begynner å føle seg farlig tiltrukket av morens elsker André... og alle de andre mennene i byen!

  Bryllupet er like om hjørnet, men for Lola er det altfor lenge!