Christian Bale og Natalie Portman i Knight of Cups

Berlinale-filmene vi ser frem til

Filmfestivalen i Berlin er i full gang og varer til søndag 15. februar. I årets utgave av den anerkjente festivalen finner vi noen ekstra spennende titler på menyen, blant annet fra tungvekterne Wim Wenders, Terrence Malick og Werner Herzog.

 

Dette er de 5 filmene vi er mest nysgjerrige på:

 

Kilde: IndieWire
Med forbehold om endring av premierdato.

 1. Christian Bale og Natalie Portman i Knight of Cups

  Knight of Cups

  Spennende fordi: den har et strålende cast (Christian Bale, Natalie Portman, Antonio Banderas, Cate Blanchett og flere) og en glitrende regissør (Terrence Malick). Plottet fenger også: Rick (Bale) vandrer hvileløst rundt i søken etter mening, men er fanget i en bisarr virkelighet av Hollywood-berømmelse og hedonisme.

  Norsk premiere: 21. august

  Se trailer

 2. Robert Pattinson og Dane DeHaan i Life

  Life

  Spennende fordi: det sies at dette er Anton Corbijns mest ambisiøse film. Vi følger Hollywoodfotografen Dennis Stock (Robert Pattinson) som pitcher en fotoserie for LIFE magazine. Fotoobjektet er James Dean (Dane DeHaan), og serien resulterer i noen av de mest ikoniske kjendisbildene noensinne.

  Norsk premiere: 18. september

 3. Nicole Kidman og James Franco i Queen of the Desert

  Queen of the Desert

  Spennende fordi: det er på tide med litt Nicole Kidman-magi igjen, og med Werner Herzog i regien kan vi nok vente oss noe utenom det vanlige. Kidman spiller den fascinerende Gertrude Bell - forfatter, historiker, oppdager, politisk analytiker og en sentral figur i statsdannelsen i Midtøsten.

  Foreløpig ukjent om den kommer på norske kinoer.

 4. James Franco i Every Thing Will Be Fine

  Every Thing Will Be Fine

  Spennende fordi: kultregissør Wim Wenders endelig returnerer til fiksjonsfilmen, og vi er veldig nysgjerrige på hva han finner på denne gangen. Skuespillerlisten er også interessant, med blant andre hyperaktuelle James Franco, Charlotte Gainsbourg og Peter Stormare, i en historie som kretser rundt etterspillet til en tragisk bilulykke.

  Foreløpig ukjent om den kommer på norske kinoer.

 5. Léa Seydoux i Diary of a Chambermaid

  Diary of a Chambermaid

  Spennende fordi: det er ganske tøft av regissør Benoit Jacquot å gi seg i kast med en roman (Octave Mirbeaus En kammerpikes dagbok) som allerede er filmatisert av storheter som Jean Renoir og Luis Bunuel. Dessuten er det vidunderlige Lea Seydoux som spiller hovedrollen.

  Foreløpig ukjent om den kommer på norske kinoer.

  Se også: Her er vårens filmperler