Norges største kino blir IMAX-kino

SF Kino samarbeider med IMAX om å bygge Norges største kino på Storo i Oslo.

SF Kino og IMAX har ingått ett strategiskt partnerskap med planer om å realisere det som vil bli Norges største kinosenter. Senteret planlegges åpnet i løpet av 2017, får 11 saler, nærmere 2000 seter og skal bygges på Storo i Oslo. Norges første digitale IMAX-sal blir kinosenterets storsal med Nordens største kinobilde.

- Vi er stolte og glade for å kunne offentliggjøre at vi er i gang med arbeidet for å bygge det som vil bli Norges største kinosenter,

sier direktør i SF Kino Ivar Halstvedt.

- Med 11 saler og Norges første digitale IMAX-kino vil senteret ha et tilbud til alle kinoentusiaster og bli unikt i Norden. IMAX er verdens største digitale filmformat og innebærer at vi vil vise filmer på lerret større enn en låvevegg. Dette gjør oss i stand til å gi folk fabelaktige kinoopplevelser. Vi har verdens mest filmelskende publikum og vi vet at en digital IMAX-kino er etterlengtet! Med 11 saler kan vi også vise et bredt utvalg filmer parallelt og ha åpent hele dagen. I tillegg til en unik filmopplevelse vil publikum få komfort i en helt ny klasse, med brede stoler og stor benplass mellom radene. Publikum skal virkelig kunne nyte kinobesøket og vite at uansett hvilken film man vil se, så skal man kunne finne den på Storo Kinosenter!

Kino der folk bor

Kinosenteret på Storo vil bli liggende i nærheten av det som er Norges tredje største trafikknutepunkt og blir dermed lett tilgjengelig for folk fra hele Oslo-området, og ikke minst for en stor befolkning i nærområdet Nydalen, Sandaker, Grefsen og Kjelsås. En stor del av Oslos befolkning vil dermed få kinosenteret på Storo som sin lokale kino.

- Vi er opptatt av å gi folk et kinotilbud der folk bor, sier Halstvedt.

- Derfor er vi veldig godt fornøyde med å kunne realisere drømmen om Oslos største kinosenter nettopp på Storo, i nærheten av boområder, hoteller, kafeer og butikker – og et av Norges største høyskoleområder med 10 000 BI-studenter. Området har gode parkeringsmuligheter, men vi er minst like opptatt av gode vilkår for syklister og gående, sier Halstvedt og legger til at kinoanlegget vil ha universell utforming og være tilrettelagt for alle.

- Nordic Cinema Group deler vår lidenskap om å levere førsteklasses kinoopplevelser til publikum. Vi er glade for å kunne videreutvikle samarbeidet gjennom SF Kino og få mulighet til å åpne Norges første IMAX-kino, sier IMAX President Andrew Cripps EMEA.

- Vi er sikre på at det norske kinopublikummet vil omfavne IMAX som den suverent beste måten å oppleve film på.