Catelyn Stark (Michelle Fairley) blir drept i sesong 3

– Flere vil dø enn i bøkene

George R.R. Martin sliter med å skrive ferdig bokserien som er blitt til TV-suksessen «Game of Thrones», og serieskaperne later til å ta pennen – for ikke å si drapsvåpnene – i sin egen hånd.

Hittil har de som allerede har lest serien A Song of Ice and Fire hatt en ganske grei formening om hvem som vil overleve, episode for episode, sesong for sesong. Det forandrer ifølge Martin seg nå:

– Folk kommer til å dø som ikke dør i bøkene, så selv leserne vil bli lei seg,

uttalte fantasyforfatteren, som langt fra har spart noen ettersom bøkenes blodige handling ruller frem, til Showbiz411 sist helg.

Emilia Clarke i Game of Thrones sesong 5
Emilia Clarke i Game of Thrones sesong 5

Nå nærmer det seg premiere på sesong 5, som blir å se fra 12. april, og spenningen stiger om hvor det bærer nå. George R.R. Martin hinter om at det kommer til å bli verre, og sier dette om serieskaperne David Benioff og D.B. Weiss:

– De er til og med blodigere enn jeg er!

Og snart må Benioff og Weiss fortsette fridiktningen: HBO-serien kommer til å innhente handlingen i bøkene som er ferdigskrevet. I januar meldte Martins forlag HarperCollins at sjetteboken The Winds of Winter ikke vil utkomme i 2015. Hva da med den bebudede syvende bok, A Dream of Spring, spekulerte Forbes nylig.