Reese Witherspoon

Topp 5: Reese Witherspoon

Hun er dronninga av romantiske komedier, men det bor også uendelig mye mer i den meritterte skuespilleren Reese Witherspoon. Her er 5 høydepunkter fra filmkarrieren så langt:

 1. Reese Witherspoon i Mud

  Mud (2013)

  Witherspoon spiller Juniper

  Mud (Matthew McConaughey) har bosatt seg i en båt, i et tre, der han sammen med to unge gutter planlegger hvordan han skal redde sin store kjærlighet Juniper og bli kurert for sin uhelbredelige forelskelse. Juniper på sin side sliter med å holde på en mann særlig lenge, men sender små hint til Mud som er akkurat sterke nok til at han vil gjøre hva som helst for henne.

 2. Reese Witherspoon som Tracy Flick i Election

  Election (1999)

  Witherspoon spiller Tracy Flick

  Tracy Flick er skolelyset som har ett mål for øyet: å bli skolepresident på Carver High. Når læreren McAllister bestemmer seg for å jekke henne ned ved å rekruttere en motkandidat får hun vann på mølla, og han lærer raskt at hun ikke gir seg så lett...

 3. Reese Witherspoon i Lovlig blond

  Lovlig Blond (2001)

  Witherspoon spiller Elle Woods

  Elle Woods har alt. Hun er formann i den akademiske kvinneforeningen, skjønnhetsdronning, "frøken juni" i skolekalenderen - og er naturlig blond. Hun mangler bare at kjæresten Warner Huntington den 3. frir, men han kvier seg fordi hun rett og slett er for blond. Når han drar for å studere ogdermed gjenforenes med eksen, må Elle kjempe for å beholde ham.

  Filmen fikk en oppfølger i 2003.

 4. Walk the Line

  Walk the Line (2005)

  Witherspoon spiller June Carter

  I 1955 spankulerte en tøff, radmager gitarist ved navn Johnny Cash inn i Sun Studios i Memphis og presenterte en dyp stemme og noen voldsomme akkorder. Han ble raskt en favoritt som turnerte landet rundt, sammen med blant annet June Carter. De to utviklet et flammende kjærlighetsforhold, og var ofte å se på scenen sammen. Men på innsiden kjempet Cash mot rusproblemene, og forholdet ble av June beskrevet som om hun falt inn i en ring av flammer.

 5. Reese Witherspoon i Wild

  Wild (2015)

  Witherspoon spiller Cheryl

  Etter flere år med rusavhengighet, et utsvevende seksualliv og et havarert ekteskap tar Cheryl en beslutning - hun skal gå Pacific Crest Trail, den 1000 kilometer lange turen gjennom villmarken. Turen skal hun gå alene for å kunne ta et oppgjør med egne gleder og redsler, noe hun får god tid til på den 94 dager lange turen.

  Filmen er basert på Cheryl Strayes bok om turen.