Leonardo DiCaprio er klar for 24 personligheter i The Crowded Room

DiCaprio klar for mange personligheter

Det nærmer seg realisering av Leonardo DiCaprios drømmeprosjekt, «The Crowded Room», der han skal spille hele 24 ulike roller.

Rettere sagt: Leonardo DiCaprio skal gestalte schizofrene Billy Milligan, som slapp tiltalen for ran og voldtekt ved å hevde at det var to av hans 24 personligheter som sto bak.

Filmen bygger på en sann historie. Virkelighetens Milligan døde i desember i fjor, 59 år gammel. Han ble kjent ikke skyldig for overfall og voldtekter, etter at han og forsvarerne med suksess hevdet at det var to av hans alternative personligheter – lesbiske Adalana og den jugoslaviske kommunisten Ragen – som sto bak, mens Milligan selv ikke kjente til det. Han ble derimot erklært sinnssyk og tilbrakte et tiår på mentalinstitusjoner.

Leonardo DiCaprio på Cannes-festivalen 2013

Les også: 10 skuespillere som aldri har vunnet Oscar

Etter at boken «The Minds of Billy Milligan» utkom i 1981, skrevet av psykologen Daniel Keyes, ble det gjort flere forsøk på å bringe den til lerretet. Blant annet var James Cameron involvert på tidlig 1990-tall, og skrev et manus. Også Joel Schumacher og David Fincher snuste på prosjektet, mens skuespillere som Matthew McConaughey, Johnny Depp, Brad Pitt, Sean Penn og John Cusack har vært aktuelle i hovedrollen.

Nå er det Leonardo DiCaprios tur – til både å spille Milligan, og til å produsere gjennom sitt selskap Appian Way, noe han ifølge Hollywood Reporter har drømt om i tjue år.

Det er ikke klart når innspillingen av "The Crowded Room" starter.