De urørlige

Filmer med feelgood-garanti

Grått vær? Deppa? Her er filmene som lokker frem godt humør!

 1. Heldiggrisen Babe

  Heldiggrisen Babe (1995)

  Familiefilm

  Regi: Chris Noonan

  Babe er ikke som andre grisunger. Mens andre griser koser seg med å sove og spise, sitter Babe og beundrer gårdens hunder som gjeter sauene, og dagdrømmer om å bli en gjeter-gris. Babe skal kjempe hardt for å nå drømmen sin, for sjefen over gjeterhundene, Rex, hater griser!

 2. Livets lyse side

  Livets lyse side (1997)

  Romantikk, komedie

  Regi: James L. Brooks

  Melvin Udall (Jack Nicholson) er en suksessfull forfatter av kiosklitteratur med en skarp penn - og en enda skarpere tunge. Tungt preget av sine fobier og generelt dårlige humør er han en mann folk gladelig emigrerer for å unngå. Den homofile naboen, hunden hans og serveringsdama på den faste kafeen nekter imidlertid å la seg skremme til tross for at fornærmelsene kommer som perler på en snor.

 3. De urørlige

  De urørlige (2012)

  Drama, komedie

  Regi: Eric Toledano, Olivier Nakache

  Mangemillonæren Philippe er lammet fra nakken og ned, og er lenket til rullestolen for resten av sitt liv. Tilværelsen virker heller depressiv frem til den ukvalifiserte Driss søker jobben som hans personlige assistent. Driss søker bare fordi han må det for å beholde trygdepengene sine, men snart oppstår det et uventet vennskap mellom de to.

 4. Pitch Perfect (2012)

  Komedie, musikkfilm

  Regi: Jason Moore

  Becca (Anna Kendrick) hører heller på musikk enn hva andre har å si. Når hun begynner på universitetet passer hun egentlig ikke inn i noen av de etablerte gjengene, inntil hun introduseres for den nye a capella-gruppa The Bellas. Det eneste jentene der har til felles er at det høres bra ut når de synger, og sammen bestemmer de seg for å konkurrere og gi de andre skolenes lag en real pitch slap.

 5. Dev Patel og Freida Pinto i Slumdog Millionaire

  Slumdog Millionaire (2008)

  Drama, komedie

  Regi: Danny Boyle, Loveleen Tandan

  Unge Jamal (Dev Patel) fra slummen i Mumbai er så heldig å få delta i Indias svar på "Vil du bli millionær?". Ingen tror at en som han kan klare spørsmålene, men Jamal har alle svarene. Dermed arresteres han og anklages for juks. Men Jamal kan forklare hvordan det har seg at han kan så mye, for alle spørsmålene har en kobling til det turbulente livet hans.

 6. 90-tallet ringte og ville ha tilbake klærne sine! (Fra Clueless)

  Clueless (1995)

  Komedie

  Regi: Amy Heckerling

  Møt Cher Horowitz (Alicia Silverstone): en tilsynelatende dum, blond, rik og populær jente som legger sjela i det å ikke virke smart. Det er nemlig ikke kult å være smart. Bak fasaden skjuler det seg likevel en liten mesterhjerne som står bak både spleiselag og makeovers.

 7. Audrey Tautou i Den fabelaktige Amelie fra Montmartre

  Den fabelaktige Amelie fra Montmartre (2001)

  Drama, komedie

  Regi: Jean-Pierre Jeunet

  Hvordan kan man unngå å like Amelie (Audrey Tatou)? Hun vil jo det beste for alle rundt seg. Riktignok forsøker hun å forandre på livene til mange av de hun møter, slett ikke uten en viss manipulasjon, men hensikten er alltid at de skal få det bedre - at de rett og slett fortjener et bedre liv. Men hvordan skal Amelie takle at en mystisk fremmed forsøker å komme inn i hennes liv?

 8. Billy Elliot

  Billy Elliot (2000)

  Drama

  Regi: Stephen Daldry

  11 år gamle Billy får livet snudd på hodet når han snubler over en ballettklasse. Både kropp og sjel dras mot dansen, og han lurer faren og broren til å tro at han går på boksetrening når han i virkeligheten tilbringer tiden i ballettsko. Ballettlærerinnen har stor tro på det unge talentet, men når faren finner ut at sønnen holder på med en såkalt jenteaktivitet prøver han å sette en stopper for piruettene.

 9. Paul Dano i Little Miss Sunshine

  Little Miss Sunshine (2006)

  Drama, komedie

  Regi: Jonathan Dayton, Valerie Faris

  Ingen i familien Hoover har helt grepet på tilværelsen, men det skal ikke stå på innsatsen. De legger ut på en biltur for at brillefine Olive skal få delta i en skjønnhetskonkurranse. Turen bringer galskapen til overflaten og forandrer familien på måter de aldri kunne forestille seg.

 10. Den fantastiske Mikkel Rev

  Den fantastiske Mikkel Rev (2009)

  Animasjon, eventyr

  Regi: Wes Anderson

  Herr og Fru Rev lever et idyllisk liv med sønnen Ask og nevøen Kristofferson. Livet er harmonisk og godt, men Herr Rev begynner å kjenne på de dyriske instinktene, og snart setter han alle i fare når han finner tilbake til gamle vaner og stjeler mat fra nabogårdene. Når gårdeierne bestemmer seg for å ta rotta på ham må også gamle revestreker tas i bruk.

 11. Groundhog Day

  Groundhog Day (1993)

  Komedie

  Regi: Harold Ramis

  Værmannen Phil Connors (Bill Murray) får i oppdrag å dekke den årlige Groundhog Day-festivalen, noe han misliker sterkt. Faktisk er det eneste han vil å dra hjem. På grunn av en snøstorm blokkeres veiene, og Phil må ta inn på hotell. Neste morgen gleder han seg til å dra, men oppdager til sin forferdelse at han gjenopplever gårsdagen. Slik fortsetter det, men i stedet for å se på det som helvete på jord lærer Phil å utnytte det faktum at han er den eneste som faktisk husker gårsdagen og vet hva som kommer til å skje.

 12. I blanke messingen

  The Full Monty (1997)

  Drama, komedie

  Regi: Peter Cattaneo

  Inspirert av et Chippendale's show bestemmer seks arbeidsløse arbeidskarer fra Sheffield seg for å gjøre det samme, men enda litt drøyere - de vil gjøre det i blanke messingen. Godt i gang med øvingen går ting bra, men de har ett lite problem: ingen av dem ser det grann ut som modellene i Chippendale's.

 13. Robert Loggia og Tom Hanks i Big

  Big (1988)

  Komedie

  Regi: Penny Marshall

  13 år gamle Josh (Tom Hanks) skulle ønske han var voksen. En dag putter han penger på en ønskemaskin, og plutselig ser han ut som en 30-åring. Han søker seg jobb på en leketøysfabrikk, og gjør lynkarriere der på grunn av sine evner til å vite hva barn egentlig ønsker seg. Men det er ikke alltid så lett å være 13 år på innsiden. Hvordan skal man for eksempel forholde seg til damer?

 14. Irrfan Khan i The Lunchbox

  The Lunchbox (2013)

  Drama, romantikk

  Regi: Ritesh Batra

  Mumbais lunsjbokssystem består av over en million lunsjbokser som leveres til arbeidsplasser. En dag leveres én av dem til feil mottaker, til Saajan. I en ellers grå hverdag blir den nydelige maten et lyspunkt, og han sender derfor en lapp tilbake for å takke. Ila, som laget maten, blir overrasket over å finne lappen og innse at det ikke var mannen hennes som fikk lunsjen. Snart utvikler de et vennskap gjennom beskjeder i lunsjboksen.

 15. Tom Cruise og Renee Zellweger i Jerry Maguire

  Jerry Maguire (1996)

  Komedie, romantikk, sport

  Regi. Cameron Crowe

  Jerry sørger for alt som skjer rundt de store idrettsstjernene, men begynner å føle at bransjen er kynisk. For å lette på trykket skriver han et notat hvor han avlaster samvittigheten sin, og det koster ham jobben. Jerry er likevel ikke typen som gir seg, og sammen med en selvopptatt fotballspiller og sin gamle sekretær starter han sitt eget firma. Det skal ikke bli lett - hvertfall ikke når sekretæren viser seg å være håpløst forelsket i ham.

 16. Olivia Newton John og John Travolta i Grease

  Grease (1978)

  Musikal, romantikk

  Regi: Randal Kleiser

  Danny (John Travolta) og Sandy (Olivia Newton-John) møter hverandre i sommerferien, og en romanse blusser opp. Etter ferien drar Danny tilbake til Rydell High School, bare for å oppdage at Sandy har begynt på samme skole. Hun passer dessverre ikke inn i den kule gjengen hans, og det blir problemer gjennom skoleåret, før Sandy gjenoppstår som en real babe.

 17. James Stewart i Livet er vidunderlig

  It's A Wonderful Life (1946)

  Drama, komedie

  Regi: Frank Capra

  George Bailey har lagt sine egne drømmer til side for å drive familiens husbank. Jobben og den beskjedne lønna har gjort ham litt desillusjonert med åra, og når han i tillegg beskyldes for økonomisk kriminalitet er han på randen av selvmord. Det hjelper ikke hvor mye vennene forsøker å overbevise ham om at livet er fantastisk og verdt å leve - her trengs det engler.

 18. Gene Kelly i Singin' in the Rain

  Singin' in the Rain (1952)

  Komedie, musikal

  Regi: Stanley Donen, Gene Kelly

  Don (Gene Kelly) og Lina er et kjent skuespillerpar. Lina sliter med å skille hendelsene som skjer på film fra virkeligheten, og når deres siste film skal bli til en musikal er ikke stemmen hennes god nok, så nykommer i bransjen, Kathy, får jobben med å dubbe henne. En romanse oppstår dermed mellom Don og Kathy.

 19. Jennifer Lawrence og Bradley Cooper i Silver Linings Playbook

  Silver Linings Playbook (2012)

  Drama, komedie

  Regi: David O. Russell

  Livet går ikke alltid etter planen. Pat (Bradley Cooper) er nyskilt og har mistet både huset og jobben - og etterhvert også fotfestet. Etter å ha tilbragt åtte måneder på en institusjon flytter han inn hos mor og far. På tross av alt er Pat fast bestemt på å gjenoppbygge livet sitt og være positiv slik at han kan få en ny sjanse hos kona. Derfor kompliseres situasjonen da han møter Tiffany (Jennifer Lawrence), en mystisk jente med sine egne problemer.

 20. Dustin Hoffman i Tootsie

  Tootsie (1982)

  Komedie

  Regi: Sydney Pollack

  Skuespilleren Michael Dorsey (Dustin Hoffman) sliter med å få jobb etter flere krangler med bransjefolk. Når kjæresten Sandy ikke får drømmerollen i en såpeopera ser han sitt snitt til å prøve noe nytt. Han kler seg ut som dame, og jammen får han ikke rollen! Problemene oppstår når han forelsker seg i motspilleren Julie...

 21. Heldiggrisen Babe

  Coming to America (1988)

 22. Livets lyse side

  Cloudy With a Chance of Meatballs (2009)

 23. De urørlige

  Oppdrag Nemo

 24. Lovlig blond

 25. Dev Patel og Freida Pinto i Slumdog Millionaire

  Star Wars trilogien

 26. 90-tallet ringte og ville ha tilbake klærne sine! (Fra Clueless)

  Pitch perfect

 27. Audrey Tautou i Den fabelaktige Amelie fra Montmartre

  Matilda