Oscar Isaac og Domhnall Gleeson i Ex Machina

En moderne Frankenstein i norsk natur

Den kritikerroste sci-fi-filmen "Ex Machina" er klar for premire.

Omgitt av vakker norsk natur utspiller det seg et skremmende og rørende sci-fi-drama, som er klart for premiere 10. april. "Ex Machina" er historien om kunstig intelligens, Gud og mennesket og fri vilje.

Domhnall Gleeson i Ex Machina

Vi møter en ung programmerer, Caleb (Domnhall Gleeson), som blir plukket ut i en intern konkurranse hos firmaet han jobber for til å delta i et eksperiment. Han blir fløyet inn til en isolerte forskningsstasjon hvor firmaets direktør og ensomme ulv, Nathan (Oscar Isaac), holder til - en multimillardær og et programmeringsgeni utenom det vanlige. Her viser det seg at eksperimentet går ut på at han skal utføre den såkalte Turing-testen på det som kan være verdens første robot med kunstig intelligens, i form av en ung, vakker jente (Alicia Vikander).

Se trailer her

Oscar Isaac og Domhnall Gleeson i Ex Machina

Filmet i Norge

Alle utendørsscenene er filmet i Valldalenpå Sunnmøre og forskningsstasjonens eksteriør er i hovedsak Juvet landskapshotell, på samme sted. Hotellet er tegnet av arkitektene Jensen og Skodvin og har vunnet en rekke arkitektpriser for sin organiske minimalisme.

Se flere bilder fra filmen

Alicia Vikander i Ex Machina

Gode kritikker

Filmen, som er forfatter Alex Garlands regidebut, har hittil fått gode kritikker i utlandet. TotalFilms Rosie Fletcher beskriver den blant annet som en mellomting mellom Frankenstein og Blade Runner, ispedd Hitchcock og Charles Dickens sine spøkelser, mens Guy Lodge fra Variety synes filmer er mye vittigere og sensuell enn det det kalde, perfekte uttrykket indikerer. Spesielt er det mange som trekker frem roboten Ava.

Se også: Sci-fi-filmene du må se