Innsiden Ut

Sommerens storfilmer 2015

Sommeren er tradisjonelt sett høytid for Hollywoods blockbustere og i år er intet unnak. Marvels superheltoppfølger "The Avengers: Age of Ultron" har allerede sparket i gang en underholdende kinosommer, med alt fra dinosaurer og superhelter til en obskjøn bamse og små gule vesener på plakaten.

 

Se hele kommerlista her

 

Dette er sommerens blockbusterkandidater:

Med forbehold om endring av premieredato.

 

 1. Tom Hardy og Charlize Theron i Mad Max: Fury Road

  Mad Max: Fury Road

  Premiere: 13. mai

  Returen til kultuniverset fra 1980-tallets Mad Max-filmer ser veldig lovende ut. Vi er spente på resultatet og har stor tro på at Tom Hardy vil fylle Mel Gibsons sko utmerket godt i "Mad Max: Fury Road".

 2. Britt Robertson i Tomorrowland

  Tomorrowland

  Premiere: 22. mai

  Sommerens Disneysatsning "Tomorrowland" er et lite myserium - vil den slå an eller ei? Flinke folk foran og bak kamera og imponerende visuelle effekter. Denne er vi spent på.

 3. Insidious 3

  Insidious Chapter 3

  Premiere: 5. juni

  Over 150 000 tok turen på kino for å se den forrige filmen, og vi regner med minst like mange vil se den tredje filmen i serien, "Insidious 3", som skal være en forhistorie til de foregående filmene.

 4. Chris Pratt og Bryce Dallas Howard i Jurassic World

  Jurassic World

  Premiere: 12. juni

  22 år har gått siden monsterhiten fra Steven Spielberg underholdt og begeistret kinopublikum verden over med sine imponerende dinosaurer. I den kommende "Jurassic World", som det knyttes store forventinger til, tas det fatale grep for å gjøre dinosaurparken populær igjen.

 5. Fra Entourage-filmen

  Entourage

  Premiere: 19. juni

  HBO-serien "Entourage" har en stor fanskare - men er det nok til å gjøre filmen til en av sommerens mest sette filmer? Av det vi har sett hittil virker det i alle fall som om filmen slett ikke gjør skam på serien.

 6. Cara Delevingne og Nat Wolff i Paper Towns

  Paper Towns

  Premiere: 24. juli

  "The Fault in Ou Stars" gjorde det godt på kino, og "Paper Towns", som er basert på en bok av samme forfatter, forventes å gjøre det enda bedre. Traileren er veldig lovende.

 7. Scarlet Overkill i Minions

  Minions

  Premiere: 3. juli

  De morsomme små vesenene fra Grusomme meg-serien har fått sin egen film. I "Minions" tar de gule miniene turen til en anerkjent skurkekongress på jakt etter en ny sjefsskurk de kan bistå.

 8. Joe Manganiello og Channing Tatum i Magic Mike XXL

  Magic Mike XXL

  Premiere: 3. juli

  Steven Soderberghs lojale assistent Gregory Jabocs har tatt over regien og Channing Tatum har vært med på å skrive manuset til "Magic Mike XXL", som vi tror vil trekke enda flere publikummere enn sin forgjenger.

 9. Emilia Clarke i Terminator Genisys

  Terminator Genisys

  Premiere: 26. juni

  HE'S BACK! Etter noen filmatiske feilsteg kan det virke som om Terminator-universet er tilbake der det skal være. I kommende "Terminator Genisys" blir det gjensyn med Arnold og Emilia Clarke tar over rollen til Linda Hamilton, som Sarah Connor.

 10. Amanda Seyfried og Mark Wahlberg i Ted 2

  Ted 2

  Premiere: 17. juli

  Den første filmen med den politisk ukorrekte bamsen ble sett av nesten 170 000 på norske kinogjengere i 2012. Vi tror oppfølgeren "Ted 2" vil gjøre det like bra og kanskje bedre.

 11. Ant-Man

  Ant-Man

  Premiere: 17. juli

  Man skal aldri undervurdere superhelter, ei heller sommerens nye superhelt, til tross for at han er liten som en maur. Vi er spente på hvordan Marlvels "Ant-Man" vil slå an blant superheltfansen der ute.

 12. Tom Cruise i Mission: Impossible - Rogue Nation

  Mission Impossible: Rogue Nation

  Premiere: 31. juli

  Over 200 000 tok turen på kino for å se "Ghost Protocol" i 2012. Den gangen var det premiere i januar, men nå er oppføgeren flyttet til sommeren, hvilket vil si at studioet har ekstra troa på "Mission Impossible - Rogue Nation" og Tom Cruise i nok et umulig oppdrag.

 13. Kate Mara i The Fantastic Four

  Fantastic Four

  Premiere: 7. august

  Marvels superheltteam av astronauter får en ny vår med sommerens "Fantastic Four". Bra casting og interessant anslag, mørkere og mer alvorstynget enn de forrige filmene.

 14. Innsiden ut

  Innsiden ut

  Premiere: 21. august

  Filmverden følger alltid med når Pixar kommer med ny film, denne gangen med stortalentet Pete Docter som både regissør og manusforfatter. Det vi har sett av "Innsiden ut" så langt virker veldig lovende. Smart og morsomt.

 15. Kristoffer Joner i Bølgen

  Bølgen

  Premiere: 28. august

  Når august kommer er det også tid for startskuddet på de norske storsatsningene, med katastrofefilmen "Bølgen" i spissen. En unorsk sjanger fra urnorske omgivelser - vi gleder oss!

  Se også: Full oversikt over kommende filmer