Mean Girls

Topp 15: High school-komedier

High school-komedier er gjerne proppet til randen med sweethearts, sportsidioter, nerder og flere klisjeer enn hva sunt er, likevel elsker vi sjangeren. Filmer om tenåringsdramatikk, komikk og romantikk har kommet i bølger, men går aldri av moten. For enten du kan relatere til problemene i filmene eller ei er underholdningsverdien unektelig høy!

 

 

Dette er våre highschool-favoritter:

 1. Christopher Mintz-Plasse, Jonah Hill og Michael Cera i Superbad

  Superbad (2007)

  Regi: Greg Mottola

  Med: Jonah Hill, Michael Cera, Seth Rogen, Emma Stone og Christopher Mintz-Plasse.

  Bestekompisene Seth og Evan er snart ferdige med highschool, men heller uerfarne når det kommer til damer. Dermed legges en slagplan som innebærer å skaffe masse alkohol til en fest og dermed få draget. Kombinert med to klin kokos politimenn og kompisen Fogell, aka McLovin', er det oppskriften på katastrofe.

 2. Jason Biggs i American Pie

  American Pie (1999)

  Regi: Paul Weitz

  Med: Jason Biggs, Chris Klein, Alyson Hannigan og Tara Reid.

  Det å vokse opp kan handle om så mangt. I "American Pie" er det ett tema som engasjerer ungdommene mer enn noe annet: sex. Enkelte går veldig langt i sine tilnærmingsmåter, og når det innebærer eplepaier, sokker, bandcamp og Stifler's Mom blir det både pinlig og morsomt.

 3. The Breakfast Club

  The Breakfast Club (1985)

  Regi: John Hughes

  Med: Emilio Estevez, Paul Gleason og Molly Ringwald.

  En nerd, en skjønnhet, en sportsfreak, en småkriminell og en einstøing møtes for første gang idet de alle har brutt en av skolens regler. Det blir et møte de aldri glemmer!

  Filmen er regissert av John Hughes, som vel kan sies å være en av ildsjelene innenfor sjangeren highschool-komedier.

 4. Mean Girls

  Mean Girls (2004)

  Regi: Mark S. Waters

  Med: Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Amanda Seyfried og Lizzy Caplan.

  Få ting er verre enn tenåringsjenter med makt, det får i alle fall Cady erfare når hun etter flere år med hjemmeskole skal finne seg til rette på en vanlig videregående blandt nerder, atleter og plastics - noen av de mest utspekulerte bærtene noensinne vist på film.

 5. 90-tallet ringte og ville ha tilbake klærne sine! (Fra Clueless)

  Clueless (1995)

  Regi: Amy Heckerling

  Med: Alicia Silverstone, Paul Rudd og Brittany Murphy.

  Møt Cher Horowitz: en tilsynelatende dum, blond, rik og populær jente som legger sjela i det å ikke virke smart. Det er nemlig ikke kult å være smart på highschool. Bak fasaden skjuler det seg likevel en liten mesterhjerne som står bak både spleiselag og makeovers.

 6. Matthew McConaughey i Dazed and Confused

  Dazed and Confused (1993)

  Regi: Richard Linklater

  Med: Matthew McConaughey, Milla Jovovích og Jason London.

  I Austin, Texas, står årets siste skoledag for tur, og stemningen er tilhørende elektrisk. De eldste harselerer med de yngste, dopet florerer og det er klining på hvert hjørne. Selv atletene som er forpliktet til å holde seg i skinnet skeier ut. Dagen blir så legendarisk at alle skulle ønske de kunne huske den...

 7. Heath Ledger og Julia Stiles i 10 ting jeg hater ved deg

  10 Things I Hate About You (1999)

  Regi: Gil Junger

  Med: Heath Ledger, Julia Stiles og Joseph Gordon-Levitt.

  Smarte og handlekraftige Kat interesserer seg overhodet ikke for gutter, men det gjør derimot lillesøsteren Bianca. Jentenes strenge far vil ikke la Bianca date noen før storesøsteren gjør det, og dermed må det aksjoneres i forkant av skoleballet for å overtale en gutt til å tørre å gå ut med Kat.

 8. Jon Heder og Efren Ramirez i Napoleon Dynamite

  Napoleon Dynamite (2004)

  Regi: Jared Hess

  Med: Jon Heder, Efren Ramirez og Jon Gries.

  Med sine nesten to meter på strømpelesten, røde afro, konstant halvåpne munn og noe usosiale fremferd kan det virke som om Napoleon er ganske så alene i verden. Men en dag begynner meksikanske Pedro Sanchez på samme skole som Napoleon. Han er like blottet for selvinnsikt og eleganse, og dermed en selvskreven venn, om enn den eneste.

 9. Molly Ringwald i Pretty in Pink

  Pretty in Pink (1986)

  Regi: Howard Deutch

  Med: James Spader, Molly Ringwald og Jon Cryer.

  Andie er ikke blant de mest populære jentene på skolen. Hun vokste opp i enkle kår på "feil" side av byen, og holder seg til vennene Iona og Duckie. Når Andie treffer den velstående og kule Blane, og Duckies forelskelse for alvor avsløres, er det duket for et trekantdrama kun tenåringer kan stå bak.

 10. Kirsten Dunst i Bring It On

  Bring It On (2000)

  Regi: Peyton Reed

  Med: Kirsten Dunst, Gabrielle Union, Jesse Bradford og Eliza Dushku.

  Heiagjengen The Toros har alt som skal til for å vinne mesterskap: gnist, trøkk, freidighet og uimotståelige dansetrinn. Men de har en annen ting også: en arg konkurrent. Når trinn stjeles og finalen nærmer seg tar nyvalgte lagleder Torrance av seg silkehanskene i håp om å parkere The Clovers på benken en gang for alle.

 11. Olivia Newton-John i Grease

  Grease (1978)

  Regi: Randal Kleiser

  Med: John Travolta og Olivia Newton-John.

  Danny og Sandy forelsker seg og tilbringer sommeren sammen. Når høsten kommer og Sandy plutselig dukker opp på Dannys skole frykter han for ryktet sitt, og Sandy må tilpasse seg livet på Rydell High med gjengene T-Birds og The Pink Ladies.

 12. Reese Witherspoon i Election

  Election (1999)

  Regi: Alexander Payne

  Med: Reese Witherspoon og Matthew Broderick.

  Tracy Flick er skolelyset som har ett mål for øyet: å bli skolepresident på Carver High. Når læreren McAllister bestemmer seg for å jekke henne ned ved å rekruttere en motkandidat får hun vann på mølla, og han lærer raskt at hun ikke gir seg så lett...

 13. Skulk med stil

  Ferris Bueller's Day Off (Skulk med stil)  (1986)

  Regi: John Hughes

  Med: Matthew Broderick, Alan Ruck og Mia Sara.

  Ferris Bueller synes han fortjener å ta seg en fridag fra skolen, og legger en uhyre sofistikert plan for å få det til. Sammen med kjæresten stikker han og kompisen Cameron av med en alt for dyr Ferrari for å oppleve Chicago. Det legges selvsagt merke til at han ikke er på skolen, og flere gjør sitt for å dra han tilbake på skolebenken.

 14. Sixteen Candles

  Sixteen Candles (1984)

  Regi: John Hughes

  Med: John Cusack, Molly Ringwald og Justin Henry.

  Samantha hater livet, som alle tenåringer gjør. Hun er håpløst forelsket i den mest populære gutten på skolen, men den eneste som er forelsket i henne er skolens aller teiteste gutt. Når 16- årsdagen står for tur, og alle glemmer den, er tragedien et faktum. Bare drømmegutten kan sørge for at det blir en sweet sixteen.

 15. She's All That

  She's All That (1999)

  Regi: Robert Iscove

  Med: Freddie Prinze Jr., Anna Paquin, Paul Walker og Rachael Leigh Cook.

  Som på så mange andre skoler dreier det seg om utseende og penger på Laneys skole også. Hun bryr seg likevel lite om det, og fokuserer på kunsten sin. Når skolens kjekkeste gutt inngår et veddemål om å kunne omgjøre Laney til en heit dame og skoleballets dronning snus livet på hodet på hele skolen.