Maika Monroe i It Follows

Hold utkikk!

Den kritikerroste grøsseren "It Follows" har endelig premiere.

Å bli forfulgt har sjelden blitt filmet like skremmende og nervepirrende som i "It Follows".

Filmen skremte publikum og ble word of mouth-anbefalingen under kritikeruken i Cannes i fjor, Bergen Internasjonale Filmfestival, Ramaskrik og nå nylig Tromsø Internasjonale Filmfestival.

Maika Monroe i It Follows
Maika Monroe i It Follows

Den tenker ikke, men den gir heller ikke opp

En nervepirrende åpningssekvens setter tonen for "It Follows". Vi blir introdusert for Jay (Maika Monroe), en 19 år gammel jente som er på date med Jake. Etter at de har hatt sex for første gang får hun vite at han har overført en forbannelse til henne. Hun vil bli forfulgt av noe som kan ta en hvilken som helst menneskelig form, og som er usynlig for alle andre enn henne selv…

Hvor enn du er, vil det alltid gå rett mot deg. Det kan se ut som noen du kjenner… Det kan være en vilt fremmed… Hvem som helst for å komme nær deg… Det vil alltid forfølge deg… Og det vil aldri gi opp før det tar livet av deg…

Maika Monroe i It Follows
Maika Monroe i It Follows

Kritikerrost

"It Follows" er en sjeldent atmosfærisk og vakkert fotografert skrekkfilm. Den er en smart variant av den klassiske ungdomsgrøsseren (tenk "A Nightmare on Elm Street", "Halloween"), hvor en vennegjeng prøver å flykte fra en forfølger.

I likhet med sin åpenbare inspirasjonskilde John Carpenter, bruker regissør David Robert Mitchell grøssersjangerens virkemidler for å uttrykke de menneskelige følelsene. Resultatet er blitt en av de mest intense, interessante og ambisiøse skrekkfilmene på lenge.

"It Follows" har norgespremiere fredag 17. april.