Mel Gibson i Mad Max

Mad Max: Dette har skjedd

Tom Hardy tar over stafettpinnen fra Mel Gibson.

Torsdag 14. mai har George Millers fjerde film om vigilanten Mad Max premiere - 30 år siden slutten på trilogien.

Skuespillerne er byttet ut, men settingen er den samme i "Mad Max: Fury Road" som i de eldre filmene. Les historien om den ikoniske trilogien.

Mel Gibson i Mad Max (1979)
Mel Gibson i Mad Max (1979)

Mad Max (1979)

Filmen som startet det hele. I en ødelagt, nær fremtid kontrollerer en brutal motorsykkelgjeng landeveien. Gjengen terroriserer uskyldige sivile, ødelegger gatene og ler politiet opp i ansiktet. Men de har undervurdert én politimann: Max Rockatansky (Mel Gibson). Når de mishandler Max' bestevenn og familie, sender de ham ut på en vill hevntokt!

Legen George Miller debuterte med denne langfilmen som kostet 350 000 dollar å lage, og som tjente nesten 100 millioner dollar! Den stod som tidenes mest lønnsomme film til "Blair Witch Project" tok rekorden 20 år senere.

Mel Gibson i Mad Max 2
Mel Gibson i Mad Max 2

Mad Max 2 (1981)

Filmen som gjorde Max til et virkelig filmikon: Den futuristiske mannen uten navn, en ensom samurai med brutal styrke, raske reflekser og ekstremt mot.

Den heroiske outsideren kjører fortsatt rundt på Australias øde veier på jakt etter mer bensin. Noen likesinnede forsvarer et bensinlager og får hjelp fra vår ensomme helt i kampen mot de bisarre krigerne under ledelse av Humungus. Disse bandittene er kjent for å aldri ta fanger...

Mel Gibson i Mad Max etter Thunderome
Mel Gibson i Mad Max etter Thunderome

Mad Max etter Thunderdome (1985)

Max ankommer byen Bartertown som har dannet et totalitært samfunn basert på griselortproduksjon og som styres med jernhånd av den livsfarlige Aunty Enity. Her finner han Thunderdome - en arena der fryktelige kamper utkjempes. Bare én regel gjelder: To mann går inn, én kommer ut levende. Men Aunty Enity styrer bare Bartetown på oversiden av jorden. I underjorden hersker Master Blaster, et skrekkinnjagende vesen som alle frykter.

Tom Hardy og Charlize Theron i Mad Max: Fury Road
Tom Hardy og Charlize Theron i Mad Max: Fury Road

Mad Max: Fury Road (2015)

I den apokalyptiske settingen finner vi to rebeller som kan klare å lage orden i kaoset. Den ene er Max (Tom Hardy), en handlingens mann av få ord som søker sjelefred. Den andre er Furiosa (Charlize Theron), som mener at overlevelsen avhenger av at hun kommer seg gjennom ørkenen tilbake til sitt barndoms hjemland.

"Mad Max: Fury Road" har premiere 14. mai.

Kilde: Filmweb, TotalFilm