Black Widow fra The Avengers: Age of Ultron

Fun Facts: Avengers: Age of Ultron

Marvels superheltarsenal returnerer til kinolerretet 22. april i sin andre film sammen. Denne gangen skal de hamle opp med superskurken Ultron, og hele verdens skjebne ligger i hendene til Iron Man, Captain America, Thor, Hulken, Black Widow og Hawkeye.

 

Skal du se filmen på kino kan du briljere med disse faktaene!

 

Visste du at...

 1. The Avengers: Age of Ultron

  Filmene har kodenavn?

  Produsentene holder så mye som mulig skjult for omverdenen. Blant annet skal de ha brukt kodenavn under innspillingene. Logisk nok, vi hadde i alle fall kommet løpende om skiltet sa "Innspilling av Avengers: Age of Ultron".

  Den første filmen ble kalt "Group Hug" og den andre "After Party".

 2. The Avengers: Age of Ultron

  Hulken har nye tights?

  Du har kanskje ikke tenkt på det, men det er litt upraktisk å bli så sint at klærne fyker av deg. Det har det nå blitt tatt hensyn til. I "Avengers: Age of Ultron" har Hulken fått nye bukser, selvsagt av høyteknologiske mikrofiber-kaliber, som strekker seg i stedet for å sprenge. Høres mistenkelig ut som en tights.

 3. Quicksilver i The Avengers: Age of Ultron

  Det er to splitter nye karakterer i filmen?

  I "Avengers: Age of Ultron" skal vi bli kjent med Wanda / Scarlet Witch, spilt av Elizabeth Olsen og Pietro Maximoff / Quicksilver, spilt av Aaron Taylor-Johnson.

  En gammel venn i ny form dukker også opp: Vision.

 4. Avengers Tower

  Avengers Tower er det største noensinne?

  Nok en gang overgår Marvel seg selv, og denne gangen har de bygget Avengers Tower, det største settet noensinne laget for en Marvel-film. I filmen sies det at bygget er designet og bygget av Tony Stark, slik at The Avengers skal ha et sted å møtes. I tillegg kan Stark jobbe derfra selv.

 5. Hawkeye fra The Avengers: Age of Ultron

  Pilene er oppgraderte?

  Hawkeyes pil og bue har også fått en oppgradering. Nå er han utstyrt med ulike tupper til pilene, som alle har ulike egenskaper. Noen av disse vil vi få se i aksjon i filmen.

 6. Chris Evans i The Avengers: Age of Ultron

  Skjoldet kan returnere?

  Endelig! I "Avengers: Age of Ultron" kan Captain America kalle skjoldet sitt tilbake på samme måte som Tony Stark kan med Iron Man-draktene. De gamle håndtakene er også blitt erstattet til fordel for magnet som fester seg til hansken hans.

 7. Mark Ruffalo som Hulken i The Avengers: Age of Ultron

  Hulken har to stemmer?

  I dagens superheltunivers er det Mark Ruffalo som er Bruce Banner og Hulken, men tidligere har blant annet Lou Ferrigno portrettert hissigproppen. Og det gjør han fortsatt den dag i dag! Når karakteren ses som Hulken er det nemlig Ferrigno som gir stemme, og ikke Ruffalo.

 8. The Avengers: Age of Ultron

  Filmen ble spilt inn med droner og radiostyrte biler?

  Noen av scenene kommer til å bli helt spektakulære og virkelighetsnære, for denne ganger er flere av dem spilt inn ved hjelp av kameraer festet på droner og radiostyrte biler. Kameraene kommer dermed mye tettere på actionscener enn en kameramann eller et helikopter ville gjort.

 9. Scarlett Johansson og Joss Whedon på settet til Avengers: Age of Ultron

  Scarlett Johansson var gravid under innspillingen?

  Til tross for at Scarlett Johansson ventet sitt første barn, gjennomførte hun flere stunts selv under innspillingen. Scenene som innebar mye slag, spark og hopp var det imidlertid hennes faste stunt double som gjorde. Hun skal også ha fått tilpasset noen av kostymene slik at de bedre skjulte den voksende magen. Det skal ikke være mulig å se at hun var gravid i filmen.

 10. Thor fra The Avengers: Age of Ultron

  Thor tar på seg festdressen?

  Superheltene skal innom en fest i den kommende filmen, og dermed blir det for første gang mulig å se Thor i festklær. Mon tro om han går for slips og det hele? Det var kostymedesigner Alexandra Byrne som fikk i oppdrag å lage antrekket. I ettertid skal hun ha sagt at det var mye lettere å kle opp Tony Stark, selv om Robert Downey Jr. måtte få dressen justert av skredder hele fem ganger.

  Gleder du deg til filmen? Se trailere, bilder og flere superheltnyheter her!