En av dragene i Harry Potter og Ildbegeret

10 skapninger vi vil se i Fantastic Beasts and Where to Find Them

«Fantastic Beasts and Where to Find Them» regisseres av David Yates og får premiere 18. november 2016. Yates regisserte de fire siste Harry Potter-filmene og vil bruke det samme filmteamet i de nye produksjonene.

 

Produksjonene blir beskrevet som en forlengelse av J.K. Rowlings trollmannsverden, med magiske skapninger og figurer inspirert av Harry Potters Galtvort-læreboken Fabeldyr og hvor de er å finne og forfatteren Salmander Fisle.

 

De to andre filmene får premiere i 2018 og 2020.

 

TotalFilm har laget en ypperlig guide over skapningene vi ønsker får spilletid i "Fantastic Beasts and Where to Find Them"!

 1. Havfolk i Harry Potter og Ildbegeret

  Havfolk

  Sett i: Ildbegeret

  Bortsett fra "Den lille havfruen" og "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides" har ikke havfolk fått mye spilletid på filmlerretet.

  I bøkene bor de på bunnen av Galtvort-sjøen, der de har bygget sin egen landsby. Havfolket er beskrevet med gråaktig hud og vilt, grønt hår. Når de er over vann snakker de havsk, men under vann kan mennesker forstå dem.

  Ut ifra hva vi så under Tretrollmannsturneringen er det større sjanse for at de drukner deg enn synger en sang!

 2. Hippogriff i Harry Potter og Fangen fra Azkaban

  Hippogriffer

  Sett i: Fangen fra Azkaban

  Hippogriffen er sannsynligvis en mellomting mellom fabeldyret griff og en hoppe. Hippogriffen har hodet, vingene og klørne til en ørn og bakkropp fra en hest. Ordtaket «å bedekke hopper med griffer» ble tidligere brukt for å forklare hvor umulig noe var. I følge gammel tradisjon er hippogriffen et symbol på kjærlighet fordi dens foreldre, hoppa og griffen, er fiender fra naturens side.

  I Fabeldyr og hvor de er å finne kan vi lese at Salmander Fisles mor var en kjent hippogriffoppdretter.

 3. Remus Lupus som varulv i Harry Potter og fangen fra Azkaban

  Varulver

  Sett i: Fangen fra Azkaban

  Varulven er et klassisk filmmonster som blir en gal drapsmaskin ved fullmåne og ellers oppfører seg ganske normalt.

  Harrys lærer og gode venn Remus Lupus ble smittet av lykontrapi da han var ung, og vi ser han såvidt under utbruddet i "Fangen fra Azkaban". Vi vil gjerne se mer av dette vesenet!

 4. En av dragene i Harry Potter og Ildbegeret

  Drager

  Sett i: Ildbegeret

  Drager er blant de mest kjente fabeldyrene i litteraturen. I Harry Potter-serien regnes de som umulige å temme, og dragehold ble forbudt ved lov i 1709. Import eller salg av drageegg kan medføre strenge straffer.

  Hjerterøtter fra drage blir brukt i tryllestaver og blod, skinn, lever og horn har sterke magiske egenskaper. Albus Humlesnurr har faktisk funnet 12 bruksområder for drageblod.

  Drageartene de ny filmene kan boltre seg i inneholder Antipodisk opaløye, Kinesisk ildkule, Norsk kamrygg, Peruansk gifttann,Rumensk langhorn, Svart hebrider, Svensk kortsnute, Ukrainsk jernbuk, Ungarsk hornsvans og Vanlig walisisk grønn.

 5. Ronnys edderkopphambuse i Harry Potter og Fangen fra Azkaban

  Hambuser

  Sett i: Fangen fra Azkaban

  En hambuse tar form i det verste offeret kan forestille seg, men en kompetent magizoologist som Salmander Fisle kan vel ikke la seg stoppe av det!

  Eksempel på hambuser: Humlesnurr - Liket av søsteren, Harry - En desperant, Nilus - Severus Slur, Remus - Fullmåne, Ronny - En gigantedderkopp, Severus Slur - Voldemort.

 6. Kentaur i Harry Potter

  Kentaurer

  Sett i: Føniksordenen

  Halvt menneske, halvt hest. Kentaurene lever i skogen, blant annet utenfor Galtvort. De spår fremtiden gjennom stjernene og sies å være mer intelligente enn mennesker.

  I Harry Potter-serien har vi møtt Kentaurene Bane, Florens, Magorian og Ronan.

 7. Basilisken i Harry Potter og Mysteriekammeret

  Basilisker

  Sett i: Mysteriekammeret

  Dette er virkelig et av de mest skremmende vesnene i Harry Potter-serien og mytologien gjenerelt. Basilisken er en gigantisk slange med store gule øyne som dreper den som ser rett inn i dem, og forsteiner den som ser øynene gjennom noe eller reflektert fra noe.

  Den kan kontrolleres av ormtunge og er assosiert med sort magi og onde trollmenn.

 8. Føniksen Vulcan i Harry Potter-filmene

  Fønikser

  Sett i: Mysteriekammeret

  Føniksen er et symbol på gjenfødelse. De er vanskelige å fange og temme, og bor på fjelltopper. Får du tak i en kan du få stor nytte av tårene og fjærne deres.

  Humlesnurr hadde som kjent en føniks som het Vulcan.

 9. Harry, Luna og en dystral i Harry Potter og Føniksordenen

  Dystraler

  Sett i: Føniksordenen

  Dystralene er store, bevingede hester med et skjelettaktig og hudløst utseende. De er kun synlige for dem som har vært vitne til dødsfall.

  På Galtvort bort dystralene ved den fobudte skogen, og de trekker vognene med elevene fra togstasjonen i Galtvang opp til skolen.

 10. Enhjørning og Professor Krengle

  Enhjørninger

  Sett i: De vises sten

  Enhjørningene er sjeldne i Harry Potter-universet, men vi håper de blir utforsket i de nye filmene.

  I De vises sten får vi vite at Professor Krengle dreper enhjørninger for å holde liv i Voldemort. Ved å drikke blodet blir du udødelig, men til en grufull pris. Fra det øyeblikket du berør blodet med leppene lever du et forbannet liv.

  «Fantastic Beasts and Where to Find Them» får premiere 18. november 2016.