Joachim Trier

Første nordmann i konkurransen i Cannes på 15 år

Joachim Triers "Louder Than Bombs" i hovedkonkurransen.

For første gang siden 2000 er en norsk regissør valgt ut til hovedkonkurransen i Cannes, og ikke siden 1979 har en norsk spillefilm vært med i konkurransen.

"Louder Than Bombs" av Joachim Trier er spilt inn i New York med Gabriel Byrne, Isabelle Huppert, Jesse Eisenberg og Devin Druid i hovedrollene. Filmen er skrevet av Eskil Vogt og Joachim Trier. Produsent er Thomas Robsahm for Motlys.

Joachim Trier på settet til Louder than Bombs
Joachim Trier på settet til Louder than Bombs

Trier uttaler:

Etter å ha jobbet med denne filmen i flere år er det jo utrolig gøy for oss å få presentere den i Cannes. (...) Selv om Louder Than Bombs startet i Oslo som en papirbunke med ideer Eskil Vogt og jeg satt og grublet over, har vi alltid ønsket å lage en internasjonal film - Cannes er det perfekte sted for denne filmen å møte verden.

Jesse Eisenberg i Louder than Bombs

Sjeldent

"Louder Than Bombs" er en norsk, fransk, dansk co-produksjon. Selv om norske filmer jevnlig har deltatt i sideprogrammer så er det svært lenge siden en norsk spillefilm har blitt invitert til selve hovedkonkurransen.

Det var for hele 36 år siden da Anja Breien deltok med filmen "Arven" (1979). I 2000 var Liv Ullmanns svenske "Troløs" med i hovedkonkurransen.

I 1960 deltok forøvrig Joachim Triers bestefar Erik Løchen i hovedkonkurransen med filmen "Jakten".

Jesse Eisenberg og Devin Druid i Louder than Bombs
Jesse Eisenberg og Devin Druid i Louder than Bombs

Filmen får norsk premiere i oktober og vil få kinodistribusjon i hele verden. Se flere bilder