The Joker - Heath Ledger

Topp 10: Superskurker

Supermann, Batman, Iron Man og resten av superheltene der ute hadde ikke hatt mye vettugt å bruke kreftene sine på hadde ikke de vært for superskurkene og deres onskapsfulle planer.

 

Dette er våre favoritter blant superskurkene fra filmens verden:

 1. Bane - Tom Hardy

  Bane

  Tom Hardy i The Dark Knight Rises (2012)

  Han er en overlegen kommandør og kriger, som har sin styrke både strategisk og rent fysisk i nærkmap. Terroristen Bane er svært intelligent, har taleevnen intakt, til tross for sin maskebruk, og skyr ingen midler for å oppnå sine mål. Tom Hardy tar med seg den perfekte råskapen inn i sin tolkning av superskurken.

 2. Green Goblin - Willem Dafoe

  Green Goblin

  Willem Dafoe i Spider-Man-filmene (2002-2007)

  Spider-Mans erkefiende Green Goblin, aka Norman Osborn, er supersmart, supersterk, superutholdende og grådig. Veldig grådig. Det eksperimentelle serumet som har gitt ham superkreftene har også gjort han sinnssyk. Willem Dafoe portretterer galskapen og tosidigheten i karakteren perfekt.

 3. Lex Luthor - Gene Hackman

  Lex Luthor

  Gene Hackman i Supermann-filmene (1978-1987)

  Mange skuespillere har gjort en god figur som Supermanns erkefiende, men ingen gjør det så bra som Gene Hackman. Han bringer humor til rollen, men bak sitt småartige ytre skjuler det seg en sylskarp, hemningsløs skurk med dødelige motiver. Ingenting hindrer ham i jakten på rikdom.

  Jesse Eisenberg ga også et nytt ansikt til rollen i "Batman v Superman: Dawn of Justice", som hadde premiere på norske kinoer 23. mars 2016. I 2017 vender han tilbake i samme rolle i "Justice League".

 4. Catwoman - Michelle Pfeiffer

  Catwoman

  Michelle Pfeiffer i Batman Returns (1992)


  Venn eller fiende? Denne superskurkens alter ego Selina Kyle, presist portrettert av Michelle Pfeiffer, har et av-på-forhold til Bruce Wayne, aka Batman. Hun er supersmart, forførende, listig og knalltøff i nærkamp. Man vet ikke helt hvor man har henne, hun er mystisk og har blandede motiver, og på mange måter speiler hun Batman selv.

 5. Scarecrow - Cillian Murphy

  Scarecrow

  Cillian Murphy i Batman Begins (2005)

  Scarecrow, også kjent som psykiateren Dr Jonathan Crane, er den eneste superskurken som opptrer i alle filmene i Christopher Nolans Batman-trilogi, selv om det kun er i første filmen han har en stor rolle i handlingen. Han er lynende intelligent og opptatt av manipulasjon, i motsetning til de mer fysisk truende skurkene, og Cillian Murphy fyller rollen perfekt.

 6. Red Skull - Hugo Weaving

  Red Skull

  Hugo Weaving i Captain America: The First Avenger (2011)

  Dyktige Hugo Weaving sklir rett inn i rollen som Captain Americas erkefiende Red Skull, aka Johann Schmidt. Nazistenes superskurk var tidligere general og en av Adolf Hitlers nærmeste medarbeidere. Et strategisk geni, med politisk ekspertise på høyeste nivå og onde hensikter.

 7. Ra's al Ghul - Liam Neeson

  Ra's Al Ghul

  Liam Neeson i Batman Begins (2005)

  Vi møter ham først som Bruce Waynes mentor, i Liam Neesons sympatiske skikkelse, men etter hvert kommer Ra's Al Ghuls samme identitet og onde hensikter for Gotham frem. Han har levd i århundrer og besitter vanvittige mengder kunnskap og erfaringer og hans styrke og utholdenhet er overlegen.

 8. Magneto - Ian McKellen

  Magneto

  Ian KcKellen i X-Men filmene (2000-2006, 2014)


  Magneto, også kjent som Erik Lehnsherr, er en av Marvels mest sentrale superskurker. Han er lederen for de onde mutantenes brorskap og erkefienden til Professor X. Et geni og en strategisk leder med evnen til å manipulere elektromagnetiske krefter og kontrollere magnetisme. Ian McKellen glitrer i rollen i de første X-Men-filmene, mens Michael Fassbender slett ikke gjør skam på en yngre utgave av mutanten.

 9. Loki - Tom Hiddleston

  Loki

  Tom Hiddleston i Thor- og Avengers-filmene (2011 - 2015)

  Tom Hiddleston rolleinnsats har gjort Loki til Marvels mest populære superskurk om dagen. Karakteren er basert på den norrøne guden Loke, som har vokst opp sammen med Thor, sin erkefiende, som Odins adoptivsønn. Han er slu, manipulerende og alltid ute etter å lage trøbbel.

 10. The Joker - Heath Ledger

  The Joker

  Heath Ledger i The Dark Knight (2008)


  Han er en av Batmans mest notoriske fiender – livsfarlig, anarkistisk og fullstendig fra sans og samling. En uforutsigbar superskurk, med et skummelt narraktig smil, brilliant tolket av australske Ledger. En sadistisk superskurk som er ute etter ondskap og ødeleggelse for moro skyld. Ingen over, ingen ved siden.

  Jack Nicholson gjorde også en veldig bra fremstilling av denne skrønete, stormannsgale skurken i Tim Burtons "Batman" (1989).

  Nå blir det ultraspennende å se om Jared Leto vil klare å overbevise som The Joker i "Suicide Squad", som har premiere 5. august 2016. Han har definitivt store sko å fylle...

  Se også: Disser superheltfilmene kommer på kino fremover