Al Pacino i Scarface

Topp 5: Al Pacinos beste roller

Al Pacino har vært regnet som en av USAs fremste skuespillere siden han fikk sitt gjennombrudd i Francis Ford Coppolas "Gudfaren" i 1972. Han er en ekte New Yorker, født i South Bronx 25. april 1940, men med aner fra Corleone (!) på Sicilia.

 

Pacino har vunnet en rekke høythengende priser for sitt skuespill, inkludert en Oscar for beste mannlige hovedrolle i 1993 for "Duften av kvinne".

 

Her er våre favorittroller!

  1. Al Pacino i Duften av kvinne

    Lt. Col. Frank Slade

    Duften av en kvinne (Scent of a Woman), 1992

    What can you say? Who made 'em? God must have been a fuckin' genius.

    Charlie Simms er en målrettet student som vil tjene noen ekstra kroner på å se etter en blind eldre mann, hvis familie skal dra på ferie. Frank Slade er en holden mann som drikker hele dagen uten å bli full, og som innehar en neste genuin lyst på livet.

    Straks slektningene har forsvunnet ut av døra tar han studenten under armen og leder ham til New York City for å oppleve livets gleder nok en gang. I storbyen tar de inn på et av de bedre hotellene, mens de seiler rundt i gatene i flotte biler, og den unge gutten lærer mer om livet enn han noen gang kunne drømme om.

    Pacino kan mer enn å portrettere roller på den gode eller den dårlige siden av loven. Den erfaringsrike og livsglade Frank ga Pacino hans første Oscar, og han vant også Golden Globe for rollen.

    Se filmklipp

  2. Al Pacino i Donnie Brasco

    Benjamin "Lefty" Ruggiero

    Donnie Brasco, 1997

    A wise guy's always right; even when he's wrong, he's right.

    Basert på den sanne historien om FBI-agenten Joe Pistone som på slutten av 1970-tallet jobbet som muldvarp i mafiaen i New York under dekknavnet Donnie Brasco. Pistone var så overbevisende i sin rolle at han nådde ganske høyt opp i systemet.

    En dag treffer han Lefty Ruggiero, som har vært en del av mafiaen i 30 år. Nå har han kreft, sønnen hans er avhengig av narkotika og karrieren hans i mafiaen er på hell. Donnie blir hans redning - og hans protegé. Lefty, som ikke vet at Donnie er FBI-agent, lærer ham alt han trenger å vite for å bli noe innenfor mafiaen.

    Kunsten imiterer livet. Rollene kan ses i parallell til virkeligheten, der den erfarne skuespilleren Al Pacino som kanskje har sin storhetstid bak seg lærer opp den fremadstormende Johnny Depp.

  3. Al Pacino i Serpico - Den siste ærlige purk

    Frank Serpico

    Serpico, 1973

    It's my life you fuck!

    Detektiven Frank Serpico er "hippien" i New York-politiet - en mann som ikke lar seg bestikke. Han avdekker etterhvert et nettverk av korrupsjon innen politiet som han på ingen måte vil ta del i.

    I stedet bestemmer han seg for å bekjempe det, noe som skal vise seg svært vanskelig. Han går til borgermesteren, som ikke tør å røske opp i politidepartementet. Redd for represaler fra sine kolleger, tør ikke Serpico gå til pressen. Med hjelp fra en av sine overordnede får han saken opp for en storjury. Det viser seg å bli en komplett farse, men Serpico er nå en merket mann, og de færreste vil ha noe med ham å gjøre. Skal han likevel ta en siste sjanse på rettferdighet?

    Pacino ble Oscar-nominert og vant en Golden Globe for den toneangivende rollen som den siste ærlige politimannen.

  4. Al Pacino i Scarface

    Tony Montana

    Scarface, 1983

    You wanna fuck with me? Okay. You wanna play rough? Okay. Say hello to my little friend!

    Vi er i Miami rundt 1980 og Fidel Castro tømmer Cubas fengsler i USAs ventende armer. I land kommer Tony Montana uten noe annet enn sin energi, bravado og hang til vold. Alt du trenger for å skape deg et navn i en verden hvor den minste antydning til menneskelighet bli sett på som en svakhet.

    Han begynner å jobbe for narkolangeren Frank Lopez og viser sitt temperament når en avtale med colombianske narkolangere går dårlig. Tony er utålmodig og vil ha det hele for seg selv - Franks emperie og elskeren Elvira Hancock. Men på toppen er det ensomt, og Tony blir selv et yndet mål.

    Pacino ble Golden Globe-nominert for rollen som den mildt sagt handlekraftige narkobaronen.

  5. Al Pacino i Gudfaren

    Michael Corleone

    Gudfarenfilmene, 1972, 1974, 1990

    Only don't tell me you're innocent. Because it insults my intelligence and makes me very angry.

    Michael er den yngste sønnen til Don Vito Corleone og vil egentlig ikke ha noe med familiens "forretninger" å gjøre. Men når faren forsøkes drept dras Michael inn i hevnoppgjøret. Når kona og broren senere blir drept og Vito dør, er Michael involvert i familiebedriften, enten han vil det eller ikke.

    Det som startet som en birolle ble en minneverdig hovedrolle. Pacino ble Oscar-nominert for "Gudfaren" og "Gudfaren II", og Golden Globe-nominert for alle de tre filmene.