Drew Barrymore og Hugh Grant i Music and Lyrics

Filmwebs guilty pleasures

Alle som jobber med film liker sikkert bare smale og obskure filmer tenker du kanskje? Langt der ifra!

 

Selvfølgelig liker vi mange ulike kvalitetsfilmer også, men Filmwebs guilty pleasures er filmene vi ser om igjen og som får oss i godt humør. Og som vi egentlig ikke helt forstår hvorfor vi liker. Men hvilken rolle spiller vel det?

 

Eline har laget sin oversikt over filmer som hun ikke er så stolt av, men som hun ser om og om igjen, og også Michael og Frode har fulgt opp med sine favoritter.

 

Nå har jeg laget min egen liste:

 1. Drew Barrymore og Hugh Grant i Music and Lyrics

  Music and Lyrics

  Det er vel egentlig ikke lov å like en film med Hugh Grant OG Drew Barrymore som forelsket par. Og jeg liker jo ikke romantiske komedier, så hvorfor liker jeg denne? Jeg vet ikke, men jeg gjør det.

 2. Mafiabossen Don Lino (Robert de Niro/Otto Jespersen) i Stor ståhai

  Stor ståhai

  Noen som husker denne filmen, som prøvde å surfe på suksessbølgen til "Oppdrag Nemo"? Ikke det? 175 kritikere på RottenTomatoes har gitt filmen et snitt på 35% av 100%. En skikkelig rotten tomat.

  Jeg synes den er kjempemorsom. Hallo, Martin Scorsese som piggfisksjef og Robert DeNiro som hai-mafiaboss! Reker som sier "You still hungry, big guy? Well, say hello to my little friends!". Rastafari-maneter og en altfor snill hai med stemmen til Jack Black. Hva er det å ikke like? Hæ?

 3. Joaquin Phoenix i The Village

  The Village

  Det tok meg flere år å skjønne at dette ikke er en film alle liker. Den er jo så spennende!

  Nå er ikke M. Night Shyamalan noen kritikeryndling, og 206 kritikere på RottenTomatoes gir filmen 43%. Jeg synes likevel at Joaquin Phoenix og Adrien Brody gjør gode roller, og jeg lar meg rive med av landsbybeboernes frykt for det ukjente.

 4. Chris Evans som Steve Rogers i Captain America: The First Avenger

  Captain America: The First Avenger (3D)

  La oss bare si det: Den første filmen ut i det nye Avengers-universet var ikke spesielt bra. Én ting er den ekstremt USA-patriotiske stemningen som får oss europeere til å vri oss litt i setet. Men historien er heller tynn suppe, og er egentlig bare en forklaring på hvordan Captain America kom til.

  Jeg så filmen og skulle ønske at jeg ikke hadde sett den. Men da jeg kom tilbake på kontoret lastet jeg ned soundtracket. Og jaggu har jeg sett den igjen, flere ganger. Hvorfor? Det er jo en slags feelgood-stemning i krigsoptimismen karakterene utviser. Og damn, Chris Evans er heit. Hugo Weaving som Red Skull er også en ganske minneverdig skurkekarakter.

 5. Anthony Hopkins (Alfie) og Naomi Watts (Sally) i You Will Meet a Tall Dark Stranger

  You Will Meet A Tall Dark Stranger

  Woody Allen er vel ikke den første regissøren man tenker på i forbindelse med en guilty pleasures-liste, men han har hatt en ganske sprikende filmografi de siste 20 årene.

  De siste ti årene har han reist rundt i Europa. Jeg ble veldig skuffet over "To Rome With Love" og "Magic in the Moonlight", men London-baserte "You Will Meet A Tall Dark Stranger" likte jeg godt! Det gjorde ikke kritikerne, på RottenTomatoes har 130 av dem gitt filmen 46%.

  Samma det! Et som alltid sammensatt cast av Naomi Watts, Josh Brolin, Anthony Hopkins og Antonio Banderas skaper morsomme replikker og situasjoner i en by vi kjenner godt. Romantisk og hyggelig. Og jeg som ikke liker romantiske komedier!

 6. Mia Farrow og Robert Redford i Den store Gatsby

  Den store Gatsby

  Jeg trodde dette var en klassiker. Det er det ikke. Både jeg og kritikerne innså at en film basert på en så fantastisk bok med så gode skuespillere burde ha blitt mye, mye bedre.

  Jeg ler bare ved tanken på Robert Redford når han dukker opp i BADEDRAKT i en bassengscene. Men kulissene er flotte, kostymene enda flottere, Redford og Farrow er flotte sammen, musikken er flottflott. Jeg ser den gjerne igjen.

 7. Hangover 2

  Hangover 2

  Alle er enige om at "Hangover" er en kjempegod komedie. Nesten ingen er enige om at "Hangover II" er en god komedie.

  Hele 233 kritikere på RottenTomatoes gir filmen 34%. Au. Men jeg lo! Hva annet skal man gjøre av en film som er så drøy og grov. Ken Jeong som ufyselige Mr. Chow, Stu som får ansikstatovering, gjesterolle av selveste Mike Tyson og den verste jævelen av dem alle - apen.

 8. Løvenes konge

  Løvenes Konge er en fantastisk animasjonsfilm, det er ingen tvil om det. Spørsmålet er vel heller hvor mange ganger det er greit å se den etter at man har fylt tolv. Og hvor mange replikker og sanger man kan utenat før man regnes så smårar. Dette er en av mine absolutte yndlingsfilmer gjennom tidene, og jeg har sett en del film!

 9. 300

  300

  Mange liker denne godt, andre synes at den er teit, kritikerne likte den sånn passe. Jeg elsker den! Jeg ble helt lamslått av Zack Snyders visuelle stil første gang jeg så den. Full av sterke (les: karikerte) skikkelser, minneverdige sitater, ringeren fra Notre Dame, creepy prester, krigselefanter og monstre fra Frankensteins kjeller.

  Jeg synes heller ikke at oppfølgeren er så ille.