Superbad

Topp 10: Morsomme filmer

Det er én krangel som ofte går igjen på kontoret til Filmweb: Hvilken film er tidenes morsomste?
 
Alle har sine favoritter, men humor er som kjent individuelt. Derfor ble vi svært glade over å se at noen har gått "vitenskapelig" til verks for å finne svaret. Det tidligere britiske filmselskapet LoveFiLM, nå Amazon Instant Video, lot leserne stemme frem 10 kandidater. Deretter fikk et panel se alle filmene, mens hver eneste lille latter ble talt.
 
Ut fra regnestykket latter delt på filmens spillelengde er dette fasiten:

 1. Monty Pythons Life of Brian

  Life of Brian (1979)

  Publikum lo: 1,2 ganger per minutt

  Brian blir feilaktig antatt å være den nye Messias idet han støter på en folkemengde som regelrett hungrer etter noe å tro på. Man skulle kanskje tro at det var greit for Brian, men han vil helst slippe å være profet. Sånt blir det intriger, byråkrati, romanser - og latter av.

 2. Lucy Davis, Kate Ashfield, Dylan Moran, Simon Pegg, Penelope Wilton og Nick Frost i Shaun of the Dead

  Shaun of the Dead (2004)

  Publikum lo: 1,3 ganger per minutt

  Shaun har en idiotisk jobb, en taper til bestevenn og en kjæreste som kunne tenke seg å gjøre noe helt annet enn å bli i forholdet. En dag oppdager han og kompisen at folka i gata ikke er drita fulle - de er zombier. Som om livet kunne bli noe kjipere!

  Se hvor du kan streame filmen her

 3. Rose Byrne, Kristen Wiig, Maya Rudolph og Ellie Kemper i Bridesmaids

  Bridesmaids (2011)

  Publikum lo: 1,4 ganger per minutt

  Annie (Kristen Wiig) skal være forlover, men hele livet hennes faller i grus når hun får konkurranse fra den perfekte nye venninnen til bruden. Her skal alle midler tas i bruk for å sørge for at de kommer seg igjennom de obligatoriske ritualene før den store dagen, koste hva det koste vil!

  Se hvor du kan streame filmen her

 4. Eugene Levy, Jason Biggs og en forulempet pai i American Pie

  American Pie (1999)

  Publikum lo: 1,5 ganger per minutt

  Det å vokse opp kan handle om så mangt. I "American Pie" er det ett tema som engasjerer ungdommene mer enn noe annet: sex. Enkelte går veldig langt i sine tilnærmingsmåter, og når det innebærer eplepaier, sokker, bandcamp og Stifler's Mom blir det både pinlig og morsomt.

  Se hvor du kan streame filmen her

 5. Christina Applegate og Will Ferrell i Anchorman

  Anchorman (2004)

  Publikum lo: 1,6 ganger per minutt

  Ron Burgundy (Will Ferrell) er den mannsjåvinistiske nyhetsankeren som jobber på en liten TV-stasjon i San Diego på slutten av 70-tallet, og han er kongen på arbeidsplassen frem til ... akk og ve... en kvinne får jobben som reporter og begir seg inn på Rons territorium.

  Se hvor du kan streame filmen her

 6. Borat

  Borat (2006)

  Publikum lo: 1,7 ganger per minutt

  En mer politisk ukorrekt film skal det godt gjøres å finne. Borat (Sacha Baron Cohen), en journalist fra Kazakhstan, tar turen til USA for å lage en dokumentar. Møtet med cowboyer, patriotisme, likestilling og den moderne verden blir mildt sagt sjokkerende for ham. Jagshemash!

  Se hvor du kan streame filmen her

 7. Michael Cera og Jonah Hill i Superbad

  Superbad (2007)

  Publikum lo: 1,9 ganger per minutt

  Bestekompisene Seth og Evan er snart ferdige med highschool, men heller uerfarne når det kommer til damer. Dermed legges en slagplan som innebærer å skaffe masse alkohol til en fest og dermed få draget. Kombinert med to klin kokos politimenn og kompisen Fogell, aka McLovin', er det oppskriften på katastrofe.

  Se hvor du kan streame filmen her

 8. Leslie Nielsen i Mannen med den nakne pistol

  Mannen med den nakne pistol (1988)

  Publikum lo: 2,3 ganger per minutt

  Slapstick er populært, og kombinert med det som må være tidenes mest udugelige politimann skjønner vi godt at publikum lo. Leslie Nielsens karakter Frank er morsom lenge før han sier et eneste ord, og måten han jakter skurker på er imponerende underholdende.

 9. Zach Galifianakis i Hangover

  Hangover (2009)

  Publikum lo: 2,4 ganger per minutt

  Utdrikningslag er gjerne fuktige, men for gutta i "Hangover" får den legendariske kvelden i Las Vegas fatale konsekvenser. Ikke bare er brudgommen borte, men for hvert eneste spor de finner dukker nye problemer og minner fra kvelden før opp.

  Se hvor du kan streame filmen her

 10. Otto, Julie Hagerty og Robert Hays i Hjelp vi flyr!

  Airplane! (1980)

  Publikum lo: 3 ganger per minutt

  34 dager var alt som skulle til for å spille inn det som i følge denne kåringen er tidenes morsomste film. I "Airplane!", eller "Hjelp - vi flyr!", som filmen heter på norsk, blir katastrofefilmsjangeren snudd på hodet og parodiert uten skrupler.

  Se hvor du kan streame filmen her