Audrey Hepburn

Topp 10: De beste filmene med Audrey Hepburn

Hun er en av filmhistoriens største ikoner - en Hollywood-stjerne som savner sidestykke. Sjarmerende, kvikk, morsom og smart - få kan konkurrere med Audrey Hepburns unike tilstedeværelse på det store lerretet.

 

Her er Hollywoodlegendens 10 mest ikoniske roller:

 1. Audrey Hepburn i How to Steal a Million

  How to Steal a Million (1966)

  Her spiller Audrey Hepburn mot Peter O'Toole og det blir dobbelt opp med sjarmerende morsomheter i stilige settinger og med leker kamerautsnitt.

 2. Albert Finney og Audrey Hepburn i Two for the Road

  Two for the Road (1967)

  En levende romatisk film, hvor Audrey Hepburn stråler som hun bruker: chic, morsom, tøyeste og lite selvhøytidelig.

 3. Audrey Hepburn i The Nun's Story

  The Nun's Story (1959)

  Audrey overbeviser i rollen som den dedikerte, godhjertede nonnen Gabrielle. Denne filmen av Fred Zimmerman er litt atypisk for henne, et nyansert og rørende drama. Hun ble Oscarnominert for rollen.

 4. Funny Face

  Funny Face

  Rollen som Jo Stockton, piken som jobbet i en bokbutikk men ble oppdaget som modell, er supersjarmerende. En kvikk og ujålete rolletolkning, som holder realismen i hevd når Fred Astaire danser i vei.

 5. Audrey Hepburn i Wait Until Dark

  Wait Until Dark (1967)

  Audrey Hepburn fikk sin femte Oscar-nominasjon for denne rollen, men det ble ingen pris. Hun spiller en kvinne som har mistet synet og som kjemper for livet, forfulgt av narkobaroner.

 6. Audrey Hepburn i Sabrina

  Sabrina (1954)

  Transformasjon er en av Audrey Hepburns store styrker, og det demonsterer hun her som Sabrina, en av rollene som for alvor satte Hepburn på kartet over Hollywood-ikoner.

 7. Audrey Hepburn i My Fair Lady fra 1964

  My Fair Lady (1964)

  Audrey Hepburns versjon av Eliza Doolittle er vidunderlig. Hun får frem dobbeltheten i rollen prikkfritt og troverdig, både som den rufste blomsterpiken og som den distingverte ladyen.

 8. Cary Grant og Audrey Hepburn i Charade- Hvem svindler hvem

  Charade (1963)

  I denne Hitchcock-aktige spenningskomedien finner vi nok en gang en Audrey Hepburn i toppform. Hun er underholdende, kjapp i replikken og sjarmerende som alltid.

 9. Audrey Hepburn og Gregory Peck i Roman Holiday (Prinsesse på vift)

  Roman Holiday (1953)

  Gregory Peck og Audrey Hepburn kler hverandre. Rollen som prinsesse Ann var hennes store gjennombrudd og hun vant sin første, og eneste, Oscar for innsatsen.

 10. Audrey Hepburn i Breakfast at Tiffany's

  Breakfast at Tiffany's (1961)

  En av filmhistoriens mest ikoniske rollefigurer. Ingen andre enn Audrey Hepburn kunne portrettert Holly Golightly så perfekt - sjarmerende, sårbar, artig og uforutsigbar.