Charlize Theron på premieren til A Million Ways To Die In The West

Topp 5: Charlize Theron

Sør-Afrikanske Charlize Theron startet en karriere som modell og ballettdanser, men en kneskade endte dansekarrieren. Hun reiste til Hollywood for å bli skuespiller, og debuten kom i "Two Days in the Valley" (1996).

Her er våre favorittroller:

 1. Charlize Theron i Prometheus

  Prometheus (3D)

  Prometheus, 2012

  En gruppe forskere reiser til en planet millioner av mil unna Jorden. Der finner de tegn til liv, og det blir tydelig at noen har et spesielt motiv for å være der - spesielt representantene for Weyland Corporation. Stemingen snur fort fra entusiasme til en kamp for overlevelse.

  Theron spiller den beinharde og målbevisste representanten for Weyland Corporation, i stor kontrast til resten av det eventyrlystne mannskapet.

 2. Paul Rudd og Charlize Theron i Siderhusreglene

  Siderhusreglene

  Siderhusreglene, 1999

  Det priveligerte unge paret Candy og Wally lar foreldreløse Homer jobbe på eplegården deres. Når Wally blir innkalt til krigen opplever han sin første forelskelse, og oppdager alle høydepunkter og skuffelser som følger med det å bli voksen.

  En ung Theron skinner i rollen som konfliktfylt gressenke.

 3. Charlize Theron og Frances McDormand i North Country

  North Country

  North Country, 2005

  Josey Aimes har nådd bristepunktet - hun kan ikke lenger bo sammen med en mann som slår. Hun tar med seg de to barna og kjører hjem til foreldrene sine i en liten gruveby nord i Minnesota. Der begynner hun å arbeide i jerngruven, et mannsdominert, røft miljø med inngrodd skepsis til kvinner. Josey sier fra til ledelsen om de uverdige forholdene, men det gjør vondt verre. Josey får en kald skulder fra alle og bestemmer seg for å anlegge sak.

  Rollen som den både sårbare og sterke Josey ga Theron mange prisnominasjoner, deriblant Oscar, Golden Globe og SAG-prisen.

 4. Charlize Theron i Mad Max: Fury Road

  Mad Max: Fury Road (3D)

  Mad Max: Fury Road, 2015

  Vi befinner oss i postapokalyptiske Australia hvor en gruppe rebeller, ledet av Furiousa, rømmer fra tyrannen Immortan Joe. På veien slår de seg sammen med Max, en rollefigur kjent fra 1980-tallets kultfilmer av George Miller.

  Det gnistrer av Charlize Theron som den kompromissløse Furiousa, og hun vant en rekke priser for innsatsen, blant annet Sølvbjørnen i Berlin.

 5. Charlize Theron i Monster

  Monster

  Monster, 2003

  Aileen Wournos er USAs første kjente seriemorder. Under oppveksten ble hun utsatt for mishandling og seksuelt misbruk, og i en alder av 13 rømmer hun hjemmefra og blir prostituert og narkoman.

  Theron går fullstendig inn i rollen som Aileen og er rett og slett ugjenkjennlig. En av de mest overbevisende prestasjonene gjennom tidene? Theron vant mange priser for rollen, deriblant Oscar, Golden Globe, SAG-prisen og Søvbjørnen i Berlin.