Mad Max: Fury Road

Genierklært galskap

George Millers "Mad Max: Fury Road" imponerer anmeldere i inn- og utland.

"Dette er en satans brudulje som gleder mitt post-apokalyptiske actionhjerte!". Ordene tilhører NRK P3s anmelder Birger Vestmo, som triller terningkast 5 for "Mad Max: Fury Road". Vestmo er ikke alene om å la seg imponere av George Millers fjerde film om antihelten Max Rockatansky, over hele linja skriver anmelderne ord som eksplosivt, massivt, genialt, helt koko, og mesterverk.

Se traileren for "Mad Max: Fury Road" her

Tom Hardy i Mad Max: Fury Road

- Miller er en sann kunstner

Film nummer to i den originale trilogien har lenge vært ansett som den beste av de tre, og et forbilde for kommende postapokalyptiske filmer. Med film nummer fire, "Mad Max: Fury Road", konkurrerer Miller hardt med seg selv, for selv om det har gått 30 år siden siste film, og Mel Gibson har trådt til side for å gi Tom Hardy hovedrollen, evner filmen å imponere selv de mest kritiske actionfantastene.

Side2s anmelder Aleksander Huser mener filmen er en "etterlengtet triumf for en sann kunstner tilbake i sitt rette element" og gir filmen en solid 6'er.

Høyeste terningkast gis også av Dagbladet, der Aksel Kielland kaller filmen en "postapokalyptisk sirkusfortelling som er såpass mesterlig orkestrert at selv 3D-effektene fremstår som kunstnerisk motiverte".

Morten Ståle Nilsen i VG hevder på sin side at "nørder fra VHS-alderen kommer til å overvurdere den nærmest av prinsipp ("se hvordan det skal gjøres, jyplinger!")" og gir terningkast 4.

Les også: Mad Max: Dette har skjedd

Charlize Theron i Mad Max: Fury Road
Charlize Theron i Mad Max: Fury Road

98%

Også i utlandet lar anmelderne seg imponere, og kaller filmen det største du kommer til å se i 2015. I skrivende stund har filmen oppnådd 98% positiv omtale på RottenTomatoes.com.

Samtlige anmeldere er enige i at George Miller er en like visjonær filmskaper i dag som han var da han lagde den første filmen om Mad Max for 36 år siden, og at ventetiden på 30 år var verdt det.

Torsdag 14. mai vises filmen under filmfestivalen i Cannes, og blir samtidig satt opp på kinoer over hele landet her hjemme.

Les alle de norske anmeldelsene her