Tom Hardy i Locke

Topp 5: Tom Hardy

Britiske Tom Hardy har vært å se i en rekke store filmer og TV-serier siden han startet skuespillerkarrieren tidlig på 2000-tallet. I dag er han anerkjent som en av de mest interessante skuespillerne, og sammenlignes med legender som Marlon Brando.

 

Tom Hardy fenger både kritikere og publikum, oss inkludert. Dette mener vi er de 5 beste filmene hans så langt i karrieren:

 1. Bane - Tom Hardy

  The dark knight rises (2012)

  Tom Hardy spiller Bane.

  I Christopher Nolans episke avslutning på Dark Knight-trilogien fikk Tom Hardy æren av å spille Batmans fiende, terroristen og superskurken Bane. Med rå muskelkraft og velvagte ord briljerte Hardy både i nærkamp med flaggermusmannen og de mer stille scenene mot filmens slutt.

 2. Tom Hardy i Lawless

  Lawless (2012)

  Tom Hardy spiller Forrest Bondurant.

  Under forbudstiden på 20-tallet slo brødrene Bondurant seg opp stort som spritsmuglere i Virginia. Når flere påberoper seg retten til deler av fortjenesten blir brødrenes tillit til hverandre satt på prøve. Hardy portretterer den brummende alfahannen av en storebror mesterlig.

 3. Tom Hardy (her fra Nolans

  Inception (2010)

  Tom Hardy spiller Eames.

  Ved siden av Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt og Marion Cotillard kan en nykommer lett blekne, men verden fikk virkelig øynene opp for Hardy etter hans nær perfekte tolkning av den glatte eksperten Eames. Rollen sikret ham også BAFTA Rising Star Awars.

 4. Tom Hardy i Locke

  Locke (2014)

  Tom Hardy spiller Ivan Locke.

  "Locke" er et one-man-show får andre enn Tom Hardy kunne levert. Han er eneste skuespiller i filmen, foruten stemmene til kolleger, kone og elskerinne som høres over høyttaleren i bilen. Gjennom nesten hele filmens 85 spilleminutter befinner han seg i bilen, og gjennom samtalene han har i telefonen rulles hele historien opp mens Ivan Lockes liv sakte men sikkert går i oppløsning.

 5. Bronson

  Bronson (2009)

  Tom Hardy spiller Charles Bronson / Michael Peterson

  Charles Bronson er kjent som tidenes voldeligste fange i Storbritannia gjennom tidene. Med sin brutalitet, glatte skalle og snurrebart ble han raskt opphavet til mang en myte. Regissør Nicolas Winding Refn (Drive, Only God Forgives) skapte en stilsikker voldskabaret av historien, og Tom Hardy er perfekt i rollen som den psykopatiske testosteronbomba Bronson.