Madagaskar

Filmkos for de minste

Skal du på bilferie med små barn? Film er en god måte å holde dem stille på, men ikke alle filmer passer for de minste. Her er våre filmtips som er tillatt for alle aldre, men som passer best for barn under syv år:

Les også: Filmkos for store barn

 1. Alvin og gjengen 3

  Alvin og gjengen

  I den første filmen møter vi de tre ekornene mens de ser deres hjem blir hugget ned for å brukes som juletre mens de fortsatt er inne i det.

  De ender opp i lobbyen til Jet Records hvor de hopper opp i muffinskurven til Dave som er på vei hjem etter å ha blitt kastet ut fra plateselskapet, som mener han ikke kan skrive sanger. Vel hjemme hos Dave går ekornene amok på køkkenet!

  Se filmene her:

  "Alvin og gjengen" (2007)

  "Alvin og gjengen 2" (2009)

  "Alvin og gjengen 3" (2011)

  "Alvin og gjengen: I farta" (2015)

 2. Biefilmen

  Biefilmen

  Ta en grundigere titt på disse travle skapningene gjennom øynene til en enkelt av dem - Barry B. Benson. Etter college-eksamen ønsker Barry å få mer ut av livet enn den uunngåelige karrieren som venter ham og alle de andre arbeiderne i New Hive City - en jobb hos Honex i honningproduksjonen.

  Barry tar sjansen på å våge seg ut av bikuben og trår snart inn i en verden hinsides sine villeste drømmer!

  Se Biefilmen her

 3. Biler fra 2006

  Biler (no. versjon)

  I filmen møter vi Lynet McQueen, en ærgjerrig og bråkjekk nybegynner av en racerbil som oppdager at livet dreier seg om selve reisen, og ikke bare mållinjen.

  Se filmen her:

  "Biler" (2006)

 4. Ane Viola Semb i Blåfjell 2 - Jakten på det magiske horn

  Blåfjell 2 - Jakten på det magiske horn (3D)

  Blånissene har forsovet seg etter den lange høstsøvnen og våkner til den kaldeste vinteren de noensinne har opplevd.

  Nede i dalen hos rødnissene er det krise. En stor isbre truer med å knuse gården de bor på. Bonden har alt forlatt gården, og rødnissene blir snart tvunget til å gjøre det samme. Kan Dronning Fjellrose hjelpe rødnissekongen Dreng?

  Se filmene her:

  "Julenatt i Blåfjell" (2009)

  "Blåfjell 2" (2011)

 5. Elias og kongeskipet

  I kystsamfunnet Lunvik bor redningsskøyta Elias og vennene hans. Etter en storm får Elias problemer med både kaksen Rocke-Gabrielsen II og Redningssentralen.

  Supplybåten Berte vil trøste Elias og viser ham den flotte Kongshavna. De sniker seg forbi vaktene og inn i Kongshavna. Der overhører de Admiral Pang, Adjutant Hoff og storkaksen Rocke-Gabrielsen II snakke sammen: Kongeskipet er savnet! Kan han ha dratt ut på leting etter Prinsessebåten som ble borte i Svartstraumen for et halvt år siden?

  Se filmene her:

  "Elias og Goliat ordner opp!" (2006)

  "Elias og mysteriet med lunormen" (2006)

  "Elias og kongeskipet" (2007)

  "Elias - nå blir det fest i Lunvik" (2008)

  "Elias og jakten på havets gull" (2010)

  "Elias - Tralles store dag" (2013)

  "Elias - Bøyer til besvær" (2015)

  "Elias og Storegaps hemmelighet" (2017)

 6. Grusomme meg 2

  Grusomme meg (3D norske stemmer)

  I et lykkelig forstedsnabolag omringet av hvite gjerder og blomstrende rosebusker ligger et sort hus med en død plen. Uten at naboene vet det ligger det under huset et kjempestort, hemmelig gjemmested.

  Omringet av en hær av uskikkelige små hjelpere finner vi Gru, som planlegger det største kuppet i verdenshistorien. Han skal stele månen (jepp, månen).

  Se filmene her:

  "Grusomme meg 1" (2010)

  "Grusomme meg 2" (2013)

  "Grusomme meg 3" (2017)

 7. Heldiggrisen Babe

  Heldiggrisen Babe

  Dette er historien om Babe, en liten søt grisunge som takket være en rekke tilfeldigheter ender opp hos bonden Hoggett på en ganske liten bondegård.

  Babe finner etterhvert sin plass på gården, men han er ikke helt fornøyd med tilværelsen det medfører å være bare en vanlig gris. Han synes det høres kjedelig ut bare å spise og sove. Han ser veldig opp til hundene på gården, som gjeter sauer. Derfor bestemmer Babe seg for å bli en gjeter-gris, noe som slett ikke er så enkelt! Spesielt ikke siden selve sjefs-gjeterhunden Rex hater griser!

  Se Heldiggrisen Babe her (1984)

  Her kan du se oppfølgeren (1998)

 8. Elias Søvold Simonsen og Nora Amundsen spiller Karsten og Petra

  Karsten og Petra blir bestevenner

  I den første filmen møter vi femåringene Karsten og Petra, som går i samme barnehage. Vi følger de to i hverdagen med deres livlige og underfundige kosedyr Frøken Kanin og Løveungen.

  Frøken Kanin er Petras snusfornuftige kosedyr. Petra fikk henne i gave fra pappaen sin da hun var veldig liten. Ingen kjenner Petra bedre enn Frøken Kanin. Hun vet at Petra noen ganger kan ta litt for store sjanser. Derfor passer Frøken Kanin på og prøver å holde henne unna farlig situasjoner. Løveungen er kosedyret til Karsten. Han er Karstens aller beste venn. Etter Petra så klart.

  Her kan du se filmene:

  "Karsten og Petra blir bestevenner" (2013)

  "Karsten og Petras vidunderlige jul" (2014)

  "Karsten og Petra på vinterferie" (2014)

  "Karsten og Petra på safari" (2015)

  "Karsten og Petra - ut på tur" (2017)

  "Karsten og Petra lager teater" (2017)

 9. Lillebror (Adrian Grønnevik Smith) og Knerten på torget i Knerten i Knipe

  Knerten

  I den første filmen har Lillebror nylig flyttet og ikke fått nye venner enda. Da dukker hans fantasivenn - trepinnen Knerten - opp i en vedstabel.

  Når Lillebrors mamma tar seg jobb i butikk mens far er på reise som undertøysselger, må Lillebror klare seg selv store deler av dagen. Med Knerten i hånd møter han en ny hverdag fylt av spenning og dramatikk. Men kan en furukvist være en ordentlig venn - og har familien råd til å bli boende i det falleferdige huset?

  Her kan du se alle filmene:

  "Knerten" (2009)

  "Knerten gifter seg" (2010)

  "Knerten i knipe" (2011)

  "Ekspedisjon Knerten" (2017)

 10. Madagaskar 3: Full rulle i Europa

  Madagaskar (norsk versjon)

  Historien starter slik: Løven Alex er kongen av "byens jungel" og hovedattraksjonen ved dyrehagen Central Park Zoo i New York. Sammen med bestevennene - sebraen Marty, sjiraffen Melman og flodhesten Gloria - har han levd hele livet i fangenskap og er i grunnen ganske fornøyd med det. I dyrehagen får man nemlig både gourmetmåltider og fin utsikt over parken.

  Men Marty er nysgjerrig på livet på utsiden og sniker seg ut om natten sammen med en gjeng nebbete pingviner for å utforske storbyen. Alex, Melman og Gloria oppdager at vennen deres er borte og bestemmer seg for å bryte seg ut, finne Marty og så bryte seg inn igjen før noen oppdager hva som har skjedd. Men en løve, en sjiraff og en flodhest i følge vil vekke oppsikt hvor som helst, også i storbyen New York.

  Her kan du se alle filmene:

  "Madagaskar" (2005)

  "Madagaskar 2" (2008)

  "Madagaskar 3" (2012)

  "Madagaskar Pingvinene" (2009-2013)

 11. Olsenbanden jr. Mestertyvens skatt

  Olsenbanden Jr. går under vann

  Slik begynner historien: På barnehjemmet sitter Egon og lengter etter en ordentlig familie - en ordentlig mor og far slik som Kjell har. Og når det rike ekteparet Gyldenløwe melder seg for barnehjemsbestyreren for å "velge" seg en sønn, saboterer Egon de andre guttene med gammelost og kløpulver - og blir plutselig "rikmannssønnen" med basseng og villa.

  Etter en tårefylt avskjed med Kjell og Benny blir sjokket stort da herr Gyldenløwe plutselig river av seg skjegget og fru Gyldenløwe fjerner den svarte parykken og setter to glødende øyne i ham!

  Her kan du se alle filmene

 12. Over hekken

  Over hekken

  Vi følger en gjeng dyr fra et nordamerikansk skogsområde; en skilpadde, en vaskebjørn, en skunk, en pinnsvinsfamilie med flere.

  Når de våkner opp etter sin årlige vintersøvn, oppdager de til sin store forundring at noe høyt, bredt og grønt plutselig har dukket opp i deres trygge skog - en hekk. Men hva skjuler seg bak den? Dyrene bestemmer seg for å finne det ut.

  Her kan du se "Over hekken" (2006)

 13. Vilde Zeiner i Reisen til julestjernen

  Reisen til julestjernen

  En gang for lenge siden forsvant Kongens eneste datter, Gulltopp, da hun gikk ut i skogen for å finne Julestjernen. Dronningen døde av sorg og etterlot den fortvilede Kongen alene.

  Kongen forbannet Julestjernen slik at mørket og sorgen senket seg over hans rike. En kveld kom en gammel vismann til slottet, og fortalte Kongen at hvis han fikk Julestjernen til å lyse igjen innen 10 julekvelder vil Gulltopp vende tilbake...

  Her kan du se "Reisen til julestjernen" (1976)

  Her kan du se den nyeste utgaven (2012)

 14. Shrek den Tredje

  Shrek den Tredje (no. versjon)

  Det å være konge er ikke for alle - særlig ikke om du er et troll som lukter som den grunne enden av en myr. Da Shrek giftet seg med Fiona var det å styre landet Langt Langt Borte det siste han ville, men når svigerfaren hans Kong Harald plutselig dør, får Shrek straks en krone på hodet. Nå blir den motvillige monarken, hvis han da ikke kan finne en passende erstatter, tvunget til å ta tronen for resten av sine dager.

  Her kan du se filmene:

  "Shrek" (2001)

  "Shrek 2" (2004)

  "Shrek 3" (2007)

  "Shrek - lykkelig alle sine dager" (2010)

 15. Ludvig i Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa

  Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa

  Det nærmer seg jul, og Flåklypa Tidene-redaktør Frimand Pløsen har lovet bygda snø. Når Ludvig ønsker seg det samme, så er ikke oppfinner Reodor Felgen vanskelig å overtale til å bygge verdens kraftigste snømaskin.

  Men så forsvinner Reodor, og så forsvinner snømaskinen, og da må Solan og Ludvig stelle i stand til jul alene. Hvis de rekker det, etter å ha reddet Flåklypa fra verdens verste snøstorm. For å tukle med naturen - det er farlig det!

  Her kan se filmene:

  "Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa" (2013)

  "Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa" (2015)

 16. Mafiabossen Don Lino (Robert de Niro/Otto Jespersen) i Stor ståhai

  Stor ståhai

  Oscar er en rappkjeftet liten fisk med store drømmer om det gode liv på toppen av Revet, der alle de rike og berømte bor. De store drømmene hans har en tendens til å få ham opp i farlige farvann.

  Lenny på sin side er en kjempestor hvithai med en følsom side, og en hemmelighet - han er vegetarianer!

  Her kan du se "Stor ståhai"