Ty Simpkins og Nick Robinson i Jurassic World

Anmelderne digger Jurassic World

Dinosaurfeberen herjer landet. Les hva norske anmeldere mener om filmen!

For 22 år siden fikk kinopublikum bli med til Isla Nublar, der en helt unik temapark var i ferd med å åpne dørene - "Jurassic Park". Nå står film nummer 4 i filmserien på trappene, og det har vært stor spenning knyttet til hvorvidt den lever opp til magien vi opplevde i 1993.

Les også: Er Jurassic World like bra som forgjengeren?

Chris Pratt i Jurassic World

"Særs solid actionfilm"

Dette sier de norske anmelderne om "Jurassic World":

Jurassic World lykkes i å skape stigende spenning og uhygge med smarte barn fanget i inferno av fortidsdyr.

- Terje Eidsvåg, Adressa. Terningkast 5

Jurassic World er pur underholdning. Filmene tar i bruk 3D-effektene uten å overdrive, Velociraptor-angrep etterfølges av flotte panoreringer over den forføriske Isla Nublar. Akkompagnert av John Williams’ etterfølger Michael Giacchino storslåtte musikk ender dette som en særs solid actionfilm.

- Jon Sæter, Natt&Dag. Terningkast 5

Jurassic World er en veltrimmet og underholdende film som tar sitt DNA direkte fra Steven Spielbergs original fra 1993.

- Birger Vestmo, P3. Terningkast 5

Jurassic World er en spennende eventyrfilm som kan ses av både «Jurassic Park»-fansen og av nye generasjoner. Det er ingen tvil: Kom deg til kinoen!

- Jorunn Egeland, Side2. Terningkast 5

Den siste finalekampen er bare helt rå, og må ses. Jurassic World er både spennende, morsom, underholdende og imponerende. Dinosaurene har wow-effekten i behold.

- May Synnøve Rogne, Aftenposten. Terningkast 5

Det er ingen tvil om at filmskaperne vet at de har med et velkjent univers å gjøre, og derfor får fansen masse å fryde seg over. Samtidig vil kids som ikke har noe forhold til Spielbergs filmer, antakeligvis sluke dette som en sulten T-Rex (...)

- Nicolai Berg Hansson, Filmmagasinet. Terningkast 5

På et tidspunkt angripes fornøyelsesparken fra oven, det er antakelig den råeste actionsekvensen du får se på kino i år. Selv dukket jeg i kinosetet.

- Øystein David Johansen, VG. Terningkast 5

I skrivende stundt har altså samtlige publiserte anmeldelser landet på det samme terningkastet: 5. Du kan lese anmeldelsene i sin helhet, se traileren og kjøpe billetter her.

"Jurassic World" har premiere fredag 12. juni, og har aldersgrense 11 år.