Kristofer Hivju som Tormund Giantsbane i Game of Thrones

Hivju snakker om "Thrones"-livet

– Å bli med i dette sirkuset er som å bli en del av Beatles, sier den norske skuespilleren til NRK om å spille i "Game of Thrones".

Kristofer Hivju spiller Tormund Giantsbane, en figur som har fått mer og mer boltreplass i storserien "Game of Thrones".

I går kunne TV-seere se siste episode av sesong fem, og skuespilleren sier følgende om hvordan det har artet seg for han:

– Det har vært veldig gøy å gjøre denne sesongen, fordi det har vært spektakulært og jeg har hatt noen veldig gode scener. Det har vært en stor gave.
Rose Leslie og Kristofer Hivju i Game of Thrones sesong 4
Rose Leslie og Kristofer Hivju i Game of Thrones sesong 4

Det er NRK som bringer intervjuet hvor Hivju (37), som etter hvert er blitt internasjonalt kjent, medgir at han vet lite om Tormunds fremtid. Forfatter George R.R. Martin skriver nå boka som neste sesong skal basere seg på, og er kjent for å være svært "uforutsigbar":

– Jeg og kona mi Gry Molvær Hivju satt på middag sammen med George R.R. Martin og hans kone. Da prøvde jeg å høre litt om hva som vil skje, men det kom ikke noe

, sier Hivju – og understreker at rollen i HBO-serien har vært en stor døråpner:

– Jeg har nettopp gjort ferdig "Birkebeinerne" og tre "Beck"-filmer. Om to dager er det ferie, og da skal jeg hjem. Det jeg kan si er at det er mye interessant som venter. Det strømmer på med nye prosjekter, forteller Hivju.