Nicole Kidman i Cannes 2014

Topp 10: Nicole Kidman

Den australske superstjerna har over 70 roller på samvittigheten, og kan vise til en svært variert filmografi. Fra sin debut i 1983 har den Oscar- og Golden Globe-vinnende skjønnheten tatt pusten fra oss gang på gang.

HER ER 10 AV HENNES BESTE ROLLER:

 1. Nicole Kidman i Birth

  Anna

  Birth, 2004

  Ti år etter hennes mann Seans plutselige død, begynner Anna endelig å se en vei ut av mørket - og påbegynne et nytt kapittel i sitt liv. Men det er før hun møter en ti år gammel gutt som forteller henne at han er reinkarnasjonen av hennes avdøde mann Sean. Selv om historien er urealistisk og absurd, klarer ikke Anna å få gutten ut av tankene.

  En krevende rolle som fordrer både fysisk og emosjonell tiltrekning av et barn. Kidman ble nominert til Golden Globe for rollen, men tapte til Hilary Swank i "Million Dollar Baby".

  Se traileren

 2. Nicole Kidman i Cold Mountain

  Ada Monroe

  Cold Mountain, 2003

  I "Cold Mountain" følger vi de sammenflettede historiene til tre personer som alle har mistet sine røtter som følge av krigen. Tre personer hvis fysiske og sjelelige overlevelse viser seg helt avhengig av hverandre.

  Rollen som den en gang så kultiverte og overbeskyttede Ada som får nyvunnet styrke og selvtillit er som skapt for Kidman. Hun ble nominert til Golden Globe og Empire Awards for innsatsen.

 3. Nicole Kidman i Dogville

  Grace Margaret Mulligan

  Dogville, 2003

  Vakre Grace er på flukt fra gangstere. Vi hører skudd før vi ser henne ankomme den lille landsbyen Dogville i USA. Her tas hun hånd om av Tom, en ung filosoferende og moralsk opptatt mann. Men etter hvert må hun gjøre tjenester for innbyggerne for at de ikke skal tyste på henne, og snart utnyttes hun grovt.

  Kidman storspiller i en krevende rolle fra Lars von Trier, en regissør det ikke alltid er lett å jobbe med.

 4. Nicole Kidman i Eyes Wide Shut

  Alice Harford

  Eyes Wide Shut, 1999

  William og Alice Harford lever i et harmonisk ekteskap på Manhattan. Paret tilhører den øvre middelklassen, lever godt på Williams legepraksis og forguder datteren Helena. Men det er tegn som tyder på at paret drømmer om å utforske hva som finnes utenfor ekteskapets rammer.

  Kidman spiller den nysgjerrige, søkende, men også sjalu kuratorkona til Dr. William Harford. Sammen dras de inn i et farlig miljø.

  Se trailer

 5. Nicole Kidman i Moulin Rouge

  Satine

  Moulin Rouge!, 2001

  Paris, 1899. Can Can er mer populært enn noensinne. Christian (Ewan McGregor), en ung, fattig forfatter blir virvlet inn i den dekadente og surrealistiske verdenen rundt Moulin Rouge. Midt i sirkuset står vakre Satine som skal bli hans hjertes utkårede. Men kjærligheten er umulig.

  Kidman briljerer i de fleste sjangere, nå også musikal. Hun imponerte nok til å få sin første Oscar-nominasjon, i tillegg til at hun vant Golden Globe.

 6. Nicole Kidman som Suzanna Stone i Noe å dø for (To Die for)

  Suzanne Stone Maretto

  Noe å dø for, 1995

  Småbyskjønnheten Suzanne er nær prototypen på en dum blondine, men har en djevelsk stahet og sluhet. Hennes ambisjoner strekker seg langt utover ekteskapet med kjedelige Larry: Målet er å komme på TV, bli berømt og få eget show.

  Rollen som den naive, kyniske og vakre Suzanne ga Kidman hennes første Golden Globe, i tillegg til en BAFTA-nominasjon.

  Se trailer

 7. Nicole Kidman i Rabbit hole

  Becca

  Rabbit Hole, 2010

  Becca og Howie Corbett er tilbake i hverdagen etter å ha mistet et barn. For bare åtte måneder siden var de en lykkelig famile i en foorstad og de hadde alt. Nå er de fanget i et nettverk av minner, lengsler, skyld, sarkasme og kontrollert sinne som de ikke kan unslippe.

  En svært følelsesladet role for Kidman, som gav henne både en Oscar-, Golden Globe- og Screen Actors Guild Awards-nominasjon.

  Se trailer

 8. Nicole Kidman i Dead Calm (Terror ombord)

  Rae Ingram

  Terror ombord, 1989

  Etter en tragisk ulykke der sønnen dør drar det unge ekteparet John og Rae ut på seiltur over Stillehavet i håp om å komme over sorgen. På den fredfulle ferden oppdagar de en båt i drift og tar om bord den tilsynelatende livredde unge amerikaneren Hughie, som er den eneste overlevende etter det han skildrer som en ulykke.

  22 år gamle Kidman i en av hennes første store filmer.

  Se trailer

 9. NIcole Kidman som Virginia Woolf i The Hours

  Virginia Woolf

  The Hours, 2002

  Fortellingen om tre kvinners søken etter et mer meningsfullt liv. Hver av dem lever i forskjellige tider og steder; hver en har til felles sine lengsler og sine redsler.

  En av kidmans absolutt mest kjente roller. Den vakre skuespilleren gikk gjennom en transformasjon som gav henne hennes hittil eneste Oscar. Hun vant også Golden Globe og BAFTA.

 10. Nicole Kidman i The Others

  Grace Stewart

  The Others, 2001

  Jersey, den engelske kanal, 1945. Andre verdenskrig er over, men Grace sin ektemann har enda ikke returnert fra fronten. Alene i et avsidesliggende viktoriansk herskapshus prøver hun å oppdra datteren og sønnen etter strenge religiøse prinsipper på grensen til galskap.

  Denne grøsseren er nok et eksempel på at Kidman håndterer de fleste sjangere. Hun ble nominert til både Golden Globe og BAFTA for rollen som den frenetiske og vettskremte Grace.