Dwayne Johnson i Fast & Furious 7

Publikums favoritter første halvår av 2015

Alle har sin unike filmsmak, men enkelte filmer fenger de fleste av oss.

 

Dette er de 10 filmene Filmwebs lesere har likt best så langt i 2015!

 

* Skalaen går fra 1 til 10.

* Kun filmer med over 500 stemmer er medregnet.

* Kun filmer med ordinær kinopremiere i 2015 er medregnet.

 1. Lily James i Eventyret om Askpepott

  Eventyret om Askepott (norsk tale)

  6,1 av 10

  Da Ellas far uventet dør blir Ella degradert til tjenestepike hos sin nye familie, og de gir henne navnet Askepott. Ella mister ikke håpet og er fast bestemt på å hedre morens ord om "å være modig og snill". Lykken snur da Ella møter den sjarmerende Kit, uvitende om at han virkelig er en prins og ikke bare en lærling på Slottet, slik han utgir seg for.

 2. Stillbilde fra Paddington

  Paddington (norske stemmer)

  6,2 av 10

  Paddington har vokst opp Perus dype jungel med sin tante Lucy. Hun har oppdratt ham til å bli en verdensvant liten bjørn som vil reise og utforske verden. Når et jordskjelv ødelegger hjemmet deres i jungelen bestemmer tante Lucy seg for at Paddington skal smugles ombord på en båt som har skal helt til England. Kanskje kan hun gi ham et nytt og bedre liv i London?

  Vel fremme, alene i London, på selveste Paddington togstasjon, forstår vår venn at storbylivet ikke bare er en dans på roser.

 3. Bradley Cooper i American Sniper

  American Sniper

  6,5 av 10

  Navy SEAL Chris Kyle ble sendt til Irak med ett oppdrag: Å beskytte sine medsoldater. Hans dødelige nøyaktighet redder utallige liv, og når historiene om hans mot sprer seg får han tilnavnet "Legenden". Ryktet hans sprer seg også bak fiendens linjer, og det blir satt en pris på hans hode, noe som gjør ham til et hovedmål for opprørerne.

  På hjemmefronten sliter han med å være en god mann og far når han er på andre siden av jorden. Til tross for farene og problemene hjemme, tjener Chris fire runder i Irak før han gir seg, og blir selve ansiktet på SEALs motto: "Leave no one behind". Men når han kommer hjem til kone og barn finner han ut at det er vanskelig å glemme krigen.

 4. Theo James, Miles Teller og Shailene Woodley i Insurgent

  Insurgent

  6,6 av 10

  I "The Divergent Series: Insurgent" blir situasjonen stadig mer dramatisk for Tris mens hun leter etter allierte i ruinene av et futuristisk Chicago. Tris og Four er nå på flukt fra Jeanine, lederen for den maktsyke eliten av Lærde.

  I en kamp mot klokka må de finne ut hva Tris sin familie ofret livet for å beskytte, og hvorfor lederne av de Lærde er villige til å gjøre hva som helst for å stoppe dem.

 5. Big Hero Six

  Big Hero 6 2D (norske stemmer)

  6,7 av 10

  En actionpakket eventyrlig komedie om det spesielle båndet som utvikles mellom Baymax, en stor, oppblåsbar robot, og guttegeniet Hiro Hamada.

  Byen San Fransokyo rammes av en ødeleggende hendelse, og Hiro befinner seg plutselig midt i kampens hete. Han allierer seg derfor med Baymax og vennene sine; adrenalinjunkien Go Go Tomago, pertentlige Wasabi, kjemiesset Honey Lemon og nerden Fred. Fast bestemt på å løse mysteriet i byen, forvandler Hiro vennene til en gjeng høyteknologiske superhelter som han kaller BIG HERO 6.

 6. Colin Firth i Kingsman: The Secret Service

  Kingsman: The Secret Service

  6,8 av 10

  Da faren til fem år gamle Gary "Eggsy" Price ofrer livet sitt under et hemmelig militært oppdrag, mottar hans familie en ukonvensjonell medalje - og et telefonnummer de kan bruke bare én gang, dersom de skulle behøve en favør av hvilket som helst slag.

  Sytten år senere lever Eggsy et trist liv i sin mors leilighet, uten hverken vitnemål eller jobb. Etter at han arresteres for misbruk av stjålne bankkort bruker Eggsy medaljen for å løslates. Dette, under regi av selveste Harry Hart, en spion som skylder Eggsy sin far hans liv.

 7. Tom Hardy i Mad Max: Fury Road

  Mad Max: Fury Road (3D)

  6,9 av 10

  Plaget av sin turbulente fortid tror Max at den beste måten å overleve på er å vandre alene. Han blir allikevel med en gruppe som rømmer i en "War Rig", kjørt av Furiosa. De rømmer fra et Citadel som blir tyrannisert av Immortal Joe, som har fått noe uerstattelig stjålet fra seg.

  Rasende følger krigsherren og hans gjeng disse rebellene hensynsløst gjennom ødemarken i det som ender opp som en krig på hjul.

 8. The Avengers: Age of Ultron

  Avengers: Age of Ultron (3D)

  7,1 av 10

  Teamet må igjen slå seg sammen for å beseire James Spader som Ultron, en fryktsom teknologisk skurk besatt av tanken på menneskelig utryddelse. Underveis konfronteres de av to mystiske og mektige nykommere, Pietro Maximoff, spilt av Aaron Taylor-Johnson, og Wanda Maximoff, spilt av Elizabeth Olsen. En gammel venn i en ny form dukker også opp når Paul Bettany blir Vision.

 9. Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Nick Robinson og Ty Simpkins i Jurassic World

  Jurassic World (3D)

  7,3 av 10

  Det har gått 22 år siden hendelsene i den første Jurassic Park-filmen, og Isla Nublar er nå omgjort til en fullt operativ dinosaurtemapark. Her kan publikum se ekte dinosaurer i fri utfoldelse, akkurat som John Hammond hadde en visjon om.

  Men besøktallene har dalt kraftig de siste årene, og investorene krever nye attraksjoner. Det gjøres et forsøk på å klone en ny type dinosaur, raskere og mer intelligent enn noen annen. Det skal vise seg å være en fryktelig tabbe.

 10. Vin Diesel i Furious 7

  Fast & Furious 7

  7,4 av 10

  Etter at den fartsglade gjengen til Dominic Toretto (Vin Diesel) og Brian O'Conner (Paul Walker) beseiret Owen Shaw, har de endelig kunnet reise tilbake til USA og leve de normale livene de drømte om.

  Men Owens eldre bror, Deckard Shaw (Jason Statham), er hevnlysten, og akter ikke å gi seg før hvert medlem av Doms klan er tatt av dage. Det neste store kappløpet med tiden er i gang.

  Se også: Kritikernes favoritter hittil i år