Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Nick Robinson og Ty Simpkins i Jurassic World

Kinotoppen halvveis i 2015

Nå er vi halvveis ut i året, og endelig har sommeren kommet. Men kanskje du fortsatt ønsker å sitte inne med en god film ? Men du er usikker på hva du skal se, sier du? Frykt ikke. Det kan være forvirrende med alle filmer som dukker opp hele tiden, hva er egentlig bra og hva er ikke det? Vi har i alle fall oversikten over de filmene som flest andre har hatt lyst til å se på kino i dette året, så langt.

 

Flere gode filmer er på vei, men enn så lenge kan du se en av de mest populære filmene fra det siste halve året! Alt fra action i full fart, historiske datagenier til en liten teddybjørn som bare vil finne en venn.

 

Her er de 10 mest besøkte filmene første halvår 2015:

 1. Lily James i Eventyret om Askpepott

  Eventyret om Askepott (tekstet originalversjon)

  Besøkstall: 151 917

  Premieredato: 13.03.2015

  Mange kjenner nok den klassiske Askepott-historien fra den tidligere Disney-filmen. Denne gangen har Disney vekket historien til live uten animasjon, men i live action! Ella (Lily James) jobber som tjenestepike hos sin stemor og hennes døtre. En dag hun er ute i skogen og rir møter hun den sjarmerende Kit (Richard Madden), uvitende om at han er selveste prinsen. Det virker håpløst å møte han igjen, men når hun møter en tiggerkvinne (Helena Bonham-Carter) som kan trylle endrer livet hennes seg for alltid.

 2. Stillbilde fra Paddington

  Paddington (original tale)

  Besøkstall: 153 135

  Premieredato: 16.01.2015

  Paddington våkner også til live i denne familiefilmen! Han har vokst opp i den aller dypeste jungelen i Peru med sin kjære tante Lucy. Hun bestemmer seg for å sende Paddington helt til London, så hun kan gi ham et nytt og bedre liv. Paddinton er helt alene i storbyen, men heldigvis møter han en fin familie som bestemmer seg for å hjelpe han.

 3. Bradley Cooper i American Sniper

  American Sniper

  Besøkstall: 156 866

  Premieredato: 23.01.2015

  Basert på virkeligheten forteller "American Sniper" historien om USAs mest dødelige snikskytter gjennom historien. Navy SEAL Kyle (Bradley Cooper) blir sendt til Irak med ett oppdrag: å beskytte sine medsoldater. Han opparbeider seg et rykte som "Legenden" og redder mange liv, men det gjør han svært upopulær hos fienden. Han må beskytte både seg selv og sine medsoldater. Når han er hjemme igjen har han store problemer med å glemme det han har opplevd under krigen.

 4. Big Hero Six

  Big Hero 6 3D (Utekstet org.versjon)

  Besøkstall: 179 372

  Premieredato: 30.01.2015

  I fremtiden har byen San Fransokyo blitt rammet av en ødeleggende hendelse havner plutselig geniet Hiro Hamada (Ryan Potter) midt i kampens hete. Med hjelp fra roboten Baymax og de andre vennene sine bestemmer de seg til å løse mysteriet i byen. Vennene blir forvandlet til en gjeng høyteknologiske superhelter som Hiro kaller Big Hero 6. Dette er en actionspekket og animert eventyrkomedie fra Walt Disney Animation Studios.

 5. Fra filmen Hjem

  Hjem (3D, original m/tekst)

  Besøkstall: 215 854

  Premieredato: 20.03.2015

  En fredelig gruppe romvesener kalt Bøffer søker tilflukt på jorden fra sine fiender Gorgene. Bøffene gjør plass til seg selv, men når den klumsete Bøffen Oi (Jim Parsons) avslører deres gjemmested blir han nødt til å flykte fra de andre Bøffene. Han er helt alene men treffer plutselig på den tøffe og everntyrlystne jenta Tipp (Rihanna). De blir gode venner og begir seg ut på en fartsfylt reise for å redde planeten, og oppdagen den egentlige betydningen av ordet HJEM.

 6. The Avengers: Age of Ultron

  Avengers: Age of Ultron (3D ATMOS)

  Besøkstall: 238 450

  Premieredato: 22.04.2015

  Det kjente Marvel Studios presenterte i vår den episke oppfølgeren til den største superhelt-filmen gjennom tidene: "The Avengers". I "Avengers: Age Of Ultron" forsøker Tony Stark (Robert Downey Jr.) å kick-starte et sovende, fredsbevarende program. Ting går ikke som det skal, og ganske snart må jordens mektigste helter, Iron Man, Captain America (Chris Evans), Thor (Chris Hemsworth), The Incredible Hulk (Mark Ruffalo) Black Widow (Scarlett Johansson) og Hawkeye (Jeremy Renner), slå kreftene sine sammen for å redde planeten. En uventet allianse oppstår og det baner vei for et episk eventyr.

 7. Benedict Cumberbatch som Alan Turing i The Imitation Game

  The Imitation Game

  Besøkstall: 263 697

  Premieredato: 25.12.2014

  Den sanne historien om Alan Turing (Benedict Cumberbatch) , den moderne datamaskinens far. Under andre verdenskrig blir matematikeren og krypteringseksperten Turing ansatt som kodeknekker for den britiske etterretningen. Flere år senere tok britiske myndigheter seg inn i hjemmet hans for å etterforske et innbrudd. Dette ender med arrestasjonen av Turing, og forteller den intense og nervepirrende historien om hvordan en av de store krigsheltene endte opp i et avhørsrom for å fortelle sin historie.

 8. Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Nick Robinson og Ty Simpkins i Jurassic World

  Jurassic World (3D)

  Besøkstall: 295 053

  Premieredato: 12.06.2015

  Med såpass sterke besøkstall allerede er det ikke helt umulig at du kan finne "Jurassic World" på listen også når årets mest besøkte filmer skal oppsummeres mot jul! Action- og eventyrfilmen Jurassic Park begynner 22 år etter hendelsene i den første Jurassic Park-filmen. Folk synes ikke vanlige dinosaurer er like spektakulært lenger, og besøkstallene daler kraftig. Investorene krever nye attraksjoner, og det gjøres et forsøk på å klone en ny dinosaur som skal være både skumlere og mer intelligent enn tidligere dinosaurer. Det viser seg å være en tabbe, og dinosaurtreneren Owen (Chris Pratt) blir nødt til å samarbeide med ledelsen i parken for å redde øya.

 9. Dakota Johnson og Jamie Dornan i Fifty Shades of Grey

  Fifty Shades of Grey

  Besøkstall: 321 515

  Premieredato: 13.02.2015

  Nå er vi snart på toppen! Filmatiseringen av den bestselgende boken skapte stor debatt, hyllest, kritikk og svært lange køer på kinoene. Trilogien filmene er basert på er blitt oversatt til 51 språk og har solgt over 100 millioner eksemplarer. Vi møter den unge litteraturstudenten Anastasia Steele (Dakota Johnson) som studerer litteratur. Når venninnen hennes må gå glipp av en viktig intervjuavtale med den rike entreprenøren Christian Grey (Jamie Dornan) fordi hun er forkjølet, ber hun Anastasia om å dra for henne. Anastasia blir fascinert av Christian, men han blir enda mer fascinert av henne. Hun begynner å treffe han, og oppdager snart at han har noen uvanlige lyster.

 10. Vin Diesel i Furious 7

  Fast & Furious 7

  Besøkstall: 422 576

  Premieredato: 01.04.2015

  Filmserien er tilbake! Gjengen til Dominic Toretto (Vin Diesel) og Brian O'Conner (Paul Walker) har endelig beseiret Owen Shaw, og har reist tilbake til USA for å leve de normale livene de drømte om. Men Owens eldre bror, Deckard Shaw (Jason Statham) er hevnlysten og akter ikke å gi seg før hvert medlem av Dominics klan er tatt av dage. Dette er en svært populær franchise, men det aller mest spesielle med denne filmen er vel kanskje at skuespilleren Paul Walker døde på tragisk vis i en ulykke, midtveis i innspillingen av denne filmen. Produksjonen tok en pause, både for å sørge og for å endre manus og innspilling slik at filmen kunne fullføres. Litt forsinket kom filmen tilbake, hvor de både brukte CGI og skuespillere som lignet på Walker på avstand.