Sasha Pieterse

Hollywoods unge stjerner

Noen har allerede lange imponerende filmografier før de fyller 12, mens andre gjør sine gjennombrudd som tenåringer. Basert på IMDbPros STARmeter (pr 3. juli 2015) har vi laget en liste over Hollywoods mest etterspurte unge talenter om dagen.

 

Her er topp 20 under 20:

 1. Mackenzie Foy

  Mackenzie Foy

  Født: 10. november 2000

  Yngstemann på lista Mackenzie Foy har levd et "langt" liv i rampelyset. Fra fire-årsalderen har hun vært modell og spilt i reklamer og som tiåring gjorde hun sitt filmgjennombrudd som Renesmee i Twilight-filmene. Siden har vi sett henne i blant annet "The Conjuring" og "Interstellar".

 2. Kiernan Shipka som Sally Draper i Mad Men

  Kiernan Shipka

  Født: 10. november 1999

  Rollen som Sally Draper, Dons datter, i AMC-serien "Mad Men" har gjort henne verdenskjent og gitt henne masse skryt. Nå som serien har hatt sin finale blir det spennende å se veien videre for Shipka, først ut nå er filmene "Fan Girl" og "February".

 3. Ross Lynch på den britiske visningen av

  Ross Lynch

  Født: 29. desember 1995

  Disney-stjerna Ross Lynch er mest kjent for serien "Austin & Ally". Om dagen er han aktuell med TV-filmen "Teen Beach Movie 2". I tillegg til å være skuespiller er han også artist og medlem av popgruppa R5.

 4. Georgie Henley under EA British Academy Children's Awards 2010

  Georgie Henley

  Født: 9. juli 1995

  Britiske Georgie Henley er kjent for hele verden som Lucy i Narnia-filmene. For tiden er hun aktuelle med festivalsnakkisen "The Sisterhood of Night", en dramathriller om et moderne heksemysterium.

 5. Asa Butterfield

  Asa Butterfield

  Født: 1. april 1997

  Han gjorde sitt lille gjennombrudd for rollen som Bruno i "Boy in the Striped Pyjamas" og har siden gjort seg bemerket i hovedrollene i "Hugo Cabret" og "Ender's Game". Til høsten blir han å se i "Ten Thousand Saints", hvor han spiller sønnen til Ethan Hawke.

 6. Liana Liberato i

  Liana Liberato

  Født: 20. august 1995

  Film og TV-skuespilleren med det svingende navnet Liana Liberato er hittil mest kjent for filmen "Best of Me" fra 2014. Til høsten er hun aktuell med filmen "Life at These Speeds", hvor vi blant andre møter Tim Roth og Stefanie Scott i øvrige roller.

 7. Bailee Madison på premieren av

  Bailee Madison

  Født: 15. oktober 1999

  Allerede som sjuåring var Bailee Madison i gang med skuespillerkarrieren sin. Hun har vunnet Young Artist Award tre ganger, og er for tiden aktuell med TV-seriene "The Fosters" og "Good Witch".

 8. Elle Fanning

  Elle Fanning

  Født: 9. april 1998

  Dakotas lillesøster har mye på gang om dagen. Vi så henne sist som Aurora i "Maleficent", og i tiden som kommer kan vi glede oss til å se henne i rollen som Frankensteinforfatteren Mary Shelley (i "A Storm in the Stars") og i Mike Mills sin kommende "20th Century Woman", hvor hun spiller mot blant andre Annette Bening og Greta Gerwig.

 9. Ariel Winter på utdelingen av Emmy-prisen i 2014

  Ariel Winter

  Født: 28. januar 1998

  Vi kjenner henne som smarte Alex Dunphy i komiserien "Modern Family", men hun er også en habil stemmeskuespiller og vært brukt i en rekke animerte serier og filmer. I sommer kommer filmen "Safelight", hvor hun blant annet spiller mot Juno Temple (foreløpig ikke planer om norsk kinodistribusjon).

 10. Courtney Eaton i

  Courtney Eaton

  Født: 6. januar 1996

  Australske Courtney Eaton, som også jobber som modell, gjorde sin filmdebut i "Mad Max: Fury Road" som Cheedo the Fragile. Til neste år blir hun å se i "Gods of Egypt", hvor hun blant annet spiller mot Nicolaj Coster-Waldau, Geoffrey Rush og Gerard Butler.

 11. Harley Quinn Smith og Lily-Rose Melody Depp i

  Harley Quinn Smith

  Født: 26. juni 1999

  Hun er oppkalt etter Jokeren's sidekick Harley Quinn og datter av filmskaper, skuespiller og tegneseriebokforfatter Kevin Smith.Hun blir snart å se i farens kommende filmer "Yoga Horses" og "Moose Jaws" i rollen som Colleen McKenzie.

 12. Stefanie Scott i Insidious 3

  Stefanie Scott

  Født: 6. desember 1996

  Med en variert bakgrunn fra både musikk, TV og film, er Stefanie Scott en hardarbeidene talent med spennende ting på gang. Vi så henne sist på norske kinoer i skrekkfilmen "Insidious 3" og mot slutten av året kan vi se henne i "Jem and the Holograms".

 13. Abigail Breslin

  Abigail Breslin

  Født: 14. april 1996

  Hun sjarmerte en hel verden i "Little Miss Sunshine", som hun også ble Oscar-nominert for. Om dagen kan hun sees på utvalgte norske kinoer i zombiefilmen "Maggie", hvor hun spiller mot Arnold Schwarzenegger. Til høsten er hun aktuell med serien "Scream Queens", en horrorkomedie hvor hun blant annet spiller mot Jamie Lee Curtis og Emma Roberts.

 14. Sasha Pieterse

  Sasha Pieterse

  Født: 17. februar 1996

  Denne sør-afrikanske jenta er mest kjent fra TV-seriens verden, og der igjen mest kjent fra "Pretty Little Liars", hvor hun spiller rollen som Alison. Serien er i skrivende stund inne i sin sjette sesong, og en syvende er under planlegging.

 15. Maisie Williams

  Maisie Williams

  Født: 15. april 1997

  Hele verden kjenner henne som modige Arya Stark i serien "Game of Thrones", og nå ryktes det at hun skal spille hovedrollen i filmatiseringen av det superpopulære dataspillet "The Last of Us", som var på salgstoppen verden over da det kom i 2013. Jenta er god på å overleve!

 16. Hailee Steinfeld

  Hailee Steinfeld

  Født: 11. desember 1996

  Hun slo gjennom som 14-åring i westerndramaet "True Grit", en rolle hun også ble Oscar-nominert for. Vi så henne sist på norske kinoer i "Pitch Perfect 2" og nå kommer snart "Ten Thousand Saints", hvor hun spiller mot Ethan Hawke og Asa Butterfield (foreløpig ikke planlagt norsk premiere).

 17. Sophie Turner

  Sophie Turner

  Født: 21. februar 1996

  Kjent for hele verden for rollen som Sansa Stark i "Game of Thrones". En etterspurt brite som vi i tiden fremover blant annet skal få se i en ny Frankenstein-film, "Mary Shelly's Monster", og den kommende X-Men-filmen, "X-Men: Apokalypse".

 18. Chloë Grace Moretz på premieren til If I Stay

  Chloë Grace Moretz

  Født: 10. februar 1997

  Stortalent fra vedlig ung alder med en imponerede merittliste, hun har spilt alt fra vampyr ("Let Me In") til Hit-Girl ("Kick-Ass"-filmene) og telepatisk, hevngjerrig tenåringsjente ("Carrie"). Hun blir snart å se på norske kinoer i dramathrilleren "Dark Places", hvor hun blant annet spille mot Charlize Theron.

 19. Bella Thorne i The DUFF

  Bella Thorne

  Født 8. oktober 1997

  En travel 17-åring! Bella Thorne, som vi sist så på norske kinoer i "The DUFF", er både sanger, modell og skuespiller. I tiden fremover blir hun blant annet å se i "Amityville: The Reawakening" og i en ny adapsjon av "Midnight Sun".

 20. Tom Holland i

  Tom Holland

  Født: 1. juni 1996

  Kjennskapen til britiske Tom Holland skjøt i været da det ble klart at han skal ta over edderkoppdrakta når nå Spider-Man-historien skal rebootes. Tidligere har det unge talentet imponert i rollen som Lucas, Naomi Watts eldstesønn, i katastrofedramaet "The Impossible". Han blir også snart i å se i Ron Howards "In the Heart of the Sea".

  Se også: Hollywoods hotteste over 50