Skuespillerne i Suicide Squad

Bli bedre kjent med Suicide Squad

Endelig får skurkene ta rampelyset.

Filmen "Suicide Squad" har premiere i august 2016, og er en film fra DC Comics. "Suicide Squad" skiller seg fra mange andre filmer basert på tegneserier ved at de følger de tradisjonelle superskurkene. Glem Batman - her er de ekte antiheltene!

Suicide Squad er en gruppe satt sammen av regjeringen. Regjeringen går inn i fengsler og tilbyr redusert straff til skurker som sitter inne, i bytte mot at de blir rekruttert til å løse statlige oppdrag, som en del av Suicide Squad. Går oppdraget rett vest har regjeringen noen å skylde på, og slipper unna selv. Tilsynelatende den perfekte plan. Eller..?

Les også: Her er traileren på Suicide Squad!

Det er mange karakterer som er med i gruppen, og selv om for eksempel Jokeren er en kjent karakter er det mange som er mindre kjente, spesielt for dem som ikke har lest tegneseriene, og heller venter på filmene.

Her får du derfor en oversikt over alle medlemmene i "Suicide Squad":

Will Smith som Deadshot i

Deadshot/Floyd Lawton

Spilles av Will Smith

Kalles verdens mest dødelige skarpskytter. Arbeidet seg oppover til statusen superskurk som leiemorder, og skryter ofte av at han aldri misser et skudd. Er trent i å bruke mange forskjellige våpen, men hans personlige favoritt er store pistoler med lyddempere, som er festet til armene hans. Han bryr seg lite om menneskeliv, og det inkluderer hans eget. Hans største ønske er nemlig å dø på en spektakulær måte, og han blåser i om det er i dag, i morgen eller neste år det skjer. Hans evne til å skyte utviklet han aller først som en metode for å beskytte familien sin mot en ondsinnet far, men han bestemmer seg for å bruke sin nyvunne evne på mer effektive måter.

Jare Leto som Jokeren i Suicide Squad

Joker

Spilles av Jared Leto

Vi har sett Jokeren portrettert av mange forskjellige skuespillere, og her byr Leto virkelig på en nytolkning. Grunnleggende er likevel Jokeren den samme: han er en psykotisk og kaotisk massemorder. Han ble introdusert som en av de første superskurkene, allerede i 1940. Hver gang han har blitt introdusert inn i en ny tegneserie har han blitt stadig mer ustabil og psykisk syk. Han blir omtalt som en av de beste (eller kanskje verste?) superskurkene som noen gang er laget. Han er sett på som erkefienden til Batman og Robin, og etter synkende salg og produksjon av både tegneserier og filmer basert på historien på kom han sterkere tilbake på 80-tallet, når blant annet Jack Nicholson portretterte den kjente karakteren.

Margot Robbie i Suicide Squad

Harley Quinn/Dr. Harleen Francis Quinzel

Spilles av Margot Robbie

Karakteren dukket opp for første gang i 1993. Historien sier at hun jobbet som en doktor på asylet Jokeren var lagt inn på, og ble forelsket i han. Hun er ofte vist som Jokerens kjæreste. De kan også være et team, og en motvekt til Batman og Robin. Da Batman angriper hennes kjære Joker ønsker hun hevn. Ved hjelp av sin venn Poisin Ivy tilegner hun seg superkrefter og blir immun mot gift. Dette blir første gang Harley Quinn blir spilt av en skuespiller uten animasjon, i filmen "Suicide Squad". Tidligere har bare Harley Quinn dukket opp i animasjonsfilmer.

Rick Flag

Spilles av Joel Kinnaman

Sønnen til far med samme navn følger i sine fars fotspor når han blir en del av Suicide Squad. Han er en topptrent militærsoldat. Han ble en del av gjengen mot sin vilje, og hater egentlig å jobbe med kriminelle under seg. Han anser seg selv som et bedre menneske enn de andre, og mener at han selv og Deadshot er så ulike som to mennesker kan bli. Han hadde vært en perfekt soldat hvis det ikke hadde vært for at han lider av PTSD, som gjør han ustabil og vanskelig å ha med og gjøre. Han er villig til å risikere livet sitt for å gjøre det rette.

Captain Boomerang/George “Digger” Harkness

Spilles av Jai Courtney

Captain Boomerang vokser opp i jungelen, hvor han lærer seg å bli en mester med bumerang. Når han flytter inn til byen arbeider han med et show hvor han trikser med bumerangen, men han blir gjort narr av og ledd ut. Fornedret og flau bestemmer han seg for å bruke evnene sine til onde ting i stedet. Han blir en del av Suicide Squad, men det går ikke knirkefritt. De andre gjør også narr av han. Han er vanskelig å like, han er blant annet svært rasistisk, aggressiv, feig, grådig og korttenkt. Han ender opp med å få en rolle som “klassens klovn” i gruppa, men har bevist sin verdi i gruppen flere ganger under kamp.

Skuespillerne i Suicide Squad

The Enchantress/June Moone

Spilles av Cara Delevigne

Enchantress dukket opp for første gang på 60-tallet og har vært med i tegneserier med jevne mellomrom etter det. Originalt var Enchantress en kunstner ved navn June Moone. På en kostymefest i et gammelt slott oppdager June et hemmelig rom. Der inne finnes et magisk vesen som gir henne superkrefter så hun kan kjempe mot ondskapen som finnes i slottets vegger. Hver gang hun sier "The Enchantress" forandrer utseendet hennes seg. I utgangspunktet kontrollerer hun evnene sine, og bestemmer selv når huns kal bli "The Enchantress". Men etterhvert svekkes kreftene til June og det blir enklere for å Enchantress å eksistere.

Killer Croc/Waylon Jones

Spilles av Adewale Akinnuoye - Agbaje

Killer Croc heter egentlig Waylon Jones og har en lidelse som gjør at han ble født med reptillignende trekk. Han vokste opp med sin alkoholiserte og voldelige tante, som hatet han og utseendet hans. Til slutt drepte Croc tanten sin, og ble kriminell. I utgangspunktet var Killer Croc tegnet som ganske menneskelig, kun med hud dekket av skjell. Etterhvert som karakteren har utviklet seg har den blitt stadig mer bestialsk. Killer Croc er enormt sterk. Reptilhuden hans er nesten ugjennomtrengelig, og han har lange klør og tenner som han kan angripe fienden med. I tillegg har han evnen til å helbrede seg selv. Han er ikke spesielt smart, og har sjeldent en plan eller strategi for angrepene sine. På den måten kan han utmanøvreres.

En tolkning av Suicide Squad

Katana/Tatsu Yamashiro

Spilles av Karen Fukuhara

Tatsu var en vanlig japansk jente, med ett eneste unntak: foreldrene hennes hadde gitt henne en grundig opplæring i kampsport. To brødre ble begge forelsket i henne, og Tatsu valgte den ene. De giftet seg og fikk barn, mens den andre broren trakk seg vekk. Til slutt kom han tilbake for å hevne seg. Han klarte å drepe mannen hennes og starte en brann som drepte barna hennes. Tatsu tok mannens sverd og angrep broren med det. Hun drepte han, og begynte å trene til å bli samurai under en læremester. Hun reiste til USA og tok navnet Katana. Katana er utrolig god i kampsport, og med sverd. Hun er taktisk, kjapp og sterk. Sverdet er magisk, og tar sjelen til de hun dreper.

Slip Knot/Christoffer Weiss

Spilles av Adam Beach

Christoffer Weiss jobber for et stort selskap som kjemiker, når han utvikler en spesiell formula for tau som ikke kan rives av eller deles. Han lærer seg å bruke dem, både til å kjempe, rømme og komme seg inn på steder. Da blir han Slip Knot, og blir en del av gruppa Suicide Squad. Han er en trent leiemorder, og etterlater ofte knuter på drapsstedene som sin signatur. Han er et ganske ferskt tilskudd til Suicide Squad, og dukket opp for første gang i tegneseriene i 1984.

Jay Hernandez i Suicide Squad

El Diablo/Chato Santana

Spilles av Jay Hernandez

Rollen som El Diablo har vært tildelt flere mennesker, men siden 2008 har mannen bak El Diablo vært Chata Santana. Han var orignalt en sjaman som ble truffet av lynet, og fikk superkrefter. Nå er El Diablo det tidligere gjengmedlemmet Chato Santana. Han melder inn seg selv til politiet, og blir tilbudt en vei ut ved å bli med i Suicide Squad. Gjennom noe som kalles pyrokinese kan El Diablo skyte ild gjennom og utifra sin egen kropp.

Filmen får premiere i august 2016. Les mer om filmen og se trailere her