Josh Lawson og Bojana Novakovic i The Little Death

Vitser om voldtektsfantasier

Josh Lawson (33) skjemter med soveromsfantasier – med voldtekt blant ingrediensene – i regidebuten "The Little Death".

Inntil nylig var australieren Josh Lawson mest kjent som skuespiller i "Anchorman: The Legend Continues" og TV-serien "House of Lies".

Nå inntar han kinomørket med en regidebut utenom det vanlige. I "The Little Death" (premiere fredag) skildrer han et knippe unge par som overgår hverandre i fetisjistiske tilbøyeligheter og alternativ-kjønnslig aktivitet.

T. J. Power i The Little Death
T. J. Power i The Little Death

Han er høyst innforstått med at temaet er kontroversielt.

– Sex er stadig et felt som gjør folk ukomfortable,

konstaterer Lawson overfor NTB i Los Angeles.

– Men uansett hva du skriver og presenterer i dag, kan du være helt sikker på at noen blir støtt. Og i likhet med størrelser som Jerry Seinfeld, Chris Rock og Bill Maher synes jeg politisk korrekthet er i ferd med å ødelegge komedien.

Erin James i The Little Death

Middagsmateriale

Mens én av skikkelsene tenner på gråt, tenner en annen på at partneren sover. En tredje fantaserer om å bli tatt med makt, hvilket mannen hennes – dessverre for ham – strekker seg svært langt for å imøtekomme.

Lawson røper at han fikk ideen under et festmåltid sammen med venner.

– Middagsselskaper er et ideelt sted å finne materiale og inspirasjon,

hevder han.

Damon Herriman i The Little Death
Damon Herriman i The Little Death
– Etter noen drinker i lystig lag snakker mennesker om det de egentlig vil snakke om. Seksuelle scenarioer ble brakt på bane, og vi var veldig åpne om våre respektive drømmer. Jeg tenkte at hvis jeg bare kunne få dette på kamera på et vis, ville jeg ha noe å melde,

fortsetter Lawson, som tok rollen som Paul selv fordi førstevalget trakk seg i siste liten.

– Jeg er glad jeg ble med. Det viktigste var at jeg var billig. Siden pengene var på et minimum her, var saken dermed avgjort,

legger han lattermildt til.

Kate Mulvany og Damon Herriman i The Little Death
Kate Mulvany og Damon Herriman i The Little Death

Norge neste?

Den 33-årige Brisbane-kjekkasen tviler på om han ville fått laget "The Little Death" i sitt nye hjemland USA. Derimot har han ambisiøse planer om å lage sin neste film på våre kanter.

– Handlingen er i sin helhet satt der oppe. Jeg digger nemlig Skandinavia,

skryter han.

– Jeg digger innbyggerne, kjøkkenet, værekstremene. Jeg er så stor fan at jeg lette etter en historie som kunne utspille seg der, og den aktuelle er en jeg har hatt lyst til å fortelle lenge. Håpet er å kunne hyre et norsk crew, med 50/50-fordeling av norsk og utenlandsk ensemble. Jo da, det blir i så fall en romcom satt i Norge. Selv om jeg fjerner meg fra erotikken, vil jeg holde fast ved relasjonene.

Bojana Novakovic i The Little Death

Sjangeroverskridende

– Hva vil du si til kritikere som vil innvende at voldtekt er for alvorlig til å fleipe med?

– Jeg vil si at vi ikke fleiper med det som sådan. Jeg vil påstå at personene tar det så seriøst at ikke bare koster det dem forholdet – det koster dem nesten livet også. Hvis noe setter de søkelyset på alvorsgraden ved emnet,

parerer Lawson.

Patrick Brammall og Kate Box i The Little Death
Patrick Brammall og Kate Box i The Little Death
– Det er jo ingenting i veien for å ha med elementer av drama, tragedie og fare, skjønt sjangeroverskriften er en annen. Enda noe figurerer i en komedie, betyr ikke det at vi automatisk driver gjøn med det.