Joachim Trier

Trier avslutter i Haugesund

Joachim Trier avslutter Den norske filmfestivalens hovedprogram onsdag 19. august. Det er andre gang regissøren får denne æren.

Fra festivalens programsjef Håkon Skogrand heter det:

– Det er en ære for festivalen å ønske Joachim Trier velkommen tilbake til Haugesund. Sist var han her med "Oslo, 31. august", og nå kommer han tilbake med Gullpalme-nominerte "Louder Than Bombs", som er så beundringsverdig konvensjonsfri at den best kan beskrives som Joachim Trier – rendyrket.

Filmen, som er Triers første engelskspråklige og har et stjernespekket ensemble, er allerede solgt til over 80 land. Vanlig norsk kinopremiere blir 2. oktober.

Joachim Trier på settet til Louder than Bombs
Joachim Trier på settet til Louder than Bombs

Trier skal være til stede på festpremieren sammen med sin faste samarbeidspartner Eskil Vogt, som har vært med på å skrive manus, samt lyddesigner Gisle Tveito, filmens klipper Olivier Bugge Coutté og produsent Thomas Robsahm.

– Det er en stor glede å få lov til å være avslutningsfilm i Haugesund enda en gang. Vi hadde en fantastisk visning av "Oslo, 31. august" der for noen år siden, og jeg gleder meg til å få presentere "Louder Than Bombs" for et norsk publikum for første gang,

lyder Triers kommentar.