Sylvester Stallone i Rocky Balboa

Topp 10: Boksefilmer

Det finnes ingen som kan motstå en ekte underdog-historie og i boksefilmenes rike er underdog-historien et grunnleggende element. Dessuten finner man i de beste boksefilmene en kompromissløs råskap og ærlighet man vanskelig gjenfinner andre steder. Kontrasten mellom brutaliteten og den nakne sårbarheten som utspiller seg i ringen har noe dypt mennekselig over seg og treffer rett i hjerterota. Som en uppercut du ikke kan beskytte deg mot.

 

Dette er våre 10 favorittfilmer fra bokseringen:

 1. Sylvester Stallone og Dolph Lundgren i Rocky IV

  Rocky IV

  Regi: Sylvester Stallone

  Noen stikkord: Dolph Lundgren, "Living in America" og 1980-tallet. Den fjerde Rocky-filmen overskrider fysiske grenser og trer inn et kulttilværelse hvor man bare må bøye seg i støvet.

  Se på nett eller kjøp filmen her

 2. Ricky Schroder og John Voight i The Champ

  The Champ

  Regi: Franco Zeffirelli

  Jada, den er kanskje litt suppete, og de fleste vil si at den ikke kan sammenlignes med originalen fra 1931. Men vi ble nå rørt til tårer av Ricky Schroder i rollen som nydelige lille TJ i 1979-versjonen.

 3. Will Smith i Ali

  Ali

  Regi: Michael Mann

  Denne biografiske filmen tar for seg en epoke av det turbulente livet til bokselegenden Muhammed Ali. Will Smith har fått mye skryt for tittelrollen, som er en av hans beste skuespillerprestasjoner.

  Se på nett eller kjøp filmen her

 4. Denzel Washington i The Hurricane

  The Hurricane

  Regi: Norman Jewison

  Basert på den sanne historien om bokseren Rubin "Hurricane" Carter, som ble anklaget for drap midt i sin storhetstid på 1960-tallet og. En imponerende Denzel Washington i tittelrollen og en sterk, følelsesladet historie.

  Kjøp filmen her

 5. Sylvester Stallone i Rocky Balboa

  Rocky Balboa

  Regi: Sylvester Stallone

  Da Rocky kom tilbake i 2006 var det mange forhåndsskeptikere som måtte spise hatten sin. Sylvester Stallone beviser at han vet hva han driver med, og tidenes underdog Rocky beviser at han stadig er relevant.

  Se på nett eller kjøp filmen her

 6. Mark Wahlberg og Christian Bale i The Fighter

  The Fighter

  Regi: David O Russell

  Filmen er basert på den sanne historien om bokseren Micky Ward, spilt av Mark Wahlberg, og hans vei til proffboksing hjulpet av sin noe skranglete halvbror Dicky Eklund (Christian Bale). En rørende Rocky-lignende historie med skummelt sterke rolleprestasjoner og et treffende tidskoloritt.

  Se på nett eller kjøp filmen her

 7. Russell Crowe i Cinderella Man

  Cinderella Man

  Regi: Ron Howard

  Russel Crowe gjør en sterk innsats i rollen som James Walter Braddock, den legendariske tungvektsmesteren som returnerte til boksearenaen og ble en inspirasjon under den store depresjonen i USA på 1930-tallet.

  Se på nett eller kjøp filmen her

 8. Clint Eastwood og Hillary Swank i Million Dollar Baby

  Million Dollar Baby

  Regi: Clint Eastwood

  Den treffer som et knock-out-slag og er en av Clint Eastwoods beste filmer. "Million Dollar Baby" (2004) sin intensitet beveger og Hilary Swank glitrer i rollen som Maggie Fitzgerald, en ung bokser som drømmer om å bli proff.

  Se på nett eller kjøp filmen her

 9. Raging Bull

  Raging Bull

  Regi: Martin Scorsese

  Scorseses mørke mesterverk fra 1980 portretterer bokseren Jake La Motta, spilt av Robert Di Niro, og er basert på bokserens egne memoarer. En av tidenes beste sportsfilmer som tar oss dypt inn i hovedkarakterens psyke, fyllt av ukontrollert sinne, sjalusi og en liten gutts frykt.

 10. Rocky (1976)

  Rocky

  Regi: John G. Avildsen

  En varm og oppløftende film som lett kan parodieres, men som likevel treffer publikum rett i hjertet, gang etter gang. Til tross for alderen (filmen kom i 1976) er de ikoniske scenene med Sylvester Stallone stadig like severdige, som løpeturen gjennom Philadelphia i den grå joggedressen. Priceless!

  Se på nett eller kjøp filmen her