Topp 10: Hunder på film

Fra kritikerroste Oscar-filmer som "Elskede kjøtere" til barnslige "Beverly Hills Chihuahua" og Disney-klassikeren "Lady og landstrykeren"-  menneskets beste venn har spilt en rekke sentrale roller på film.

 

Disse 10 gir vi et ekstra tyggebein til:

 1. Richard Gere i Hachiko

  Hachiko

  I "Hachi: A Dog's Tale" (2009) / Hachiko Monogatari (1987)

  Mer trofast hund skal du lete lenge etter! Akitaen Hachiko gikk til togstasjonen hver dag for å møte eieren når han kom hjem fra jobb. Da eieren en dag plutselig ikke kom fortsatte hunden å gå til stasjonen - i 9 år. Sånt blir det filmer av.

  Ta frem snytepapiret, både den japanske originalen fra 1987 og 2009-versjonen med Richard Gere får frem tårene.

  Kjøp eller se filmen på nett

 2. Yeller

  I "Old Yeller" (1957)

  Noen ganger skal man faktisk åpne døra for fremmede, spesielt om det er for en hund som dette. Den gamle labrador/mastiff-blandingen Yeller (spilt av hunden Spike) blir raskt lille Travis' bestevenn etter å ha banet seg vei inn i livet til familien Coates.

  Disney bidro til at mange smågutter ønsket seg en hund som Yeller, og det forstår vi godt!

 3. Chance & Shadow

  I "Den utrolige reisen" (1993)

  Chance, Shadow og en katt får ikke være med familien på ferie, men forstår selvsagt ikke hvorfor ettersom de ikke snakker menneskespråk. Den firbente gjengen tar saken i egne hender (poter) og legger i vei gjennom villmarken, bare for å møte på alle slags grusomheter i form av elver og ville dyr.

  Bokseren Chance og golden retrieveren Shadow er blitt ikoniske drømmehunder å ha etter denne filmen.

  Kjøp eller se filmen på nett

 4. Beethoven

  I "Beethoven" (1992)

  Snakk om hun som "vokser på deg"! St. Bernhardsvalpen er nusselig og bare hyggelig å ha i sengen som liten, men etter få måneder er den lille pelsdotten forvandlet til en 100 kilos hårball som sikler, graver opp blomsterbedet og stikker av med tingene dine.

  Beethoven ble så populær at flere filmer om ham og familien er blitt laget.

  Kjøp eller se filmen på nett

 5. Lassie

  I "Lassie" (1943)

  Lassie dukket opp på lerretet for første gang allerede i 1943. Den ikoniske hunden har med jevne mellomrom fått nye filmer, men er kanskje aller best kjent fra TV-serien som gikk sin seiersgang fra 1954 til 1974, med utallige repriser.

  Lassie er for mange drømmehunden, og det skjønner vi godt! En smartere og mer lojal firbent venn skal du lete lenge etter.

  Kjøp eller se filmen på nett

 6. Agent Jay teamer opp med Frank the Pug, eller Agent F som han foretrakk å bli omtalt som

  Frank the Pug

  I "Men in Black II" (2002)

  Mopsen Frank er informant for MIB i den første filmen. I film nummer to er han agent Jays partner, skifter navn til «Agent F», og begynner å opptre i sort dress. Han er noe overmodig og frekk, men et fjes som hans er vanskelig å motstå.

  Om vi først skulle delt bil med en annen agent hele dagen ville vi også ha valgt Frank!

  Kjøp eller se filmen på nett

 7. Slinky

  I "Toy Story"-filmene

  Slinky vil veldig gjerne hjelpe til, og er en av de mange fine lekene som befinner seg i rommet til Sid. Med en kropp som kan strekkes meget lang (han er tross alt en dachs) er han både hjelpfull og klønete.

  Kjøp eller se filmen på nett

 8. Uggie

  I "The Artist" (2012)

  For en hund! Uggie spilte en sentral rolle i Oscar-favoritten "The Artist". Den lille Jack Russell terrieren var et underholdningsmoment i seg selv, og hunden var så talentfull at den faktisk fikk sin egen Palm Dog Award under filmfestivalen i Cannes i 2011. I 2015 døde Uggie dessverre av kreft, bare 13 år gammel.

  Kjøp eller se filmen på nett

 9. Dug

  I "Se opp" (2009)

  Pixar kan sine eventyr, og med en hund som Dug i en av birollene blir det hele enda bedre. Dug er en lettere overvektig golden retriever som bruker mye tid på en lete etter en helt spesifikk fugl. Når han møter Carl gir han seg helt over og følger ham slavisk.

  Kjøp eller se filmen på nett

 10. Bruiser

  I Lovlig Blond (2001)

  Som Elle Woods' sidekick og trofaste følgesvenn er chihuahuaen Bruiser perfekt. De er kanskje kledd i matchende rosa antrekk, men sammen er de dynamitt!

  Kjøp eller se filmen på nett