Monica Bellucci på settet til James Bond: Spectre

Video: Bond-damene i Spectre

Filmserien fornyes stadig, men én ingrediens kan vi være sikker på aldri vil forsvinne: Bond-piken.

Bond-piker var tidligere synonymt med noe eksotisk, glamorøst og sofistikert, men den moderne Bond-piken er blitt tøffere og på høyde med James Bond både intellektuelt og fysisk.

I "James Bond: Spectre" møter vi Monica Bellucci som Lucia Sciarra og Léa Seydoux som Madeleine Swann. Se video i vinduet over eller her.

I tillegg møter vi igjen Naomie Harris som Eve Moneypenny og Stephanie Sigman som Estrella.

Stephanie Sigman i James Bond: Spectre
Stephanie Sigman i James Bond: Spectre

Friend or foe?

En Bond-pike er en rollefigur som James Bond har en romantisk interesse i, og som regel havner i seng med. Det finnes ingen fast regel på hvilken rolle hun har i filmen, hun kan være fiende eller alliert, viktig for plottet eller bare "noe fint å se på".

Hun har gjerne et vågalt navn som Pussy Galore, Plenty O'Toole, Mary Goodnight, Holly Goodhead eller Xenia Onatopp. (Dette ble blant annet kopiert i Austin Powers-filmene med karakternavn som Alotta Fagina, Felicity Shagwell, Robin Swallows, Fook Mi og Fook Yu).

Roald Dahl (manusforfatter på "You Only Live Twice") fortalte en gang om oppskriften på Bondpikene. Den første piken skulle være pro-Bond og ofres tidlig i filmen (gjerne i James Bonds armer), den andre skulle være anti-Bond, men til slutt bukke under for Bonds uimotståelige sjarm (og om mulig redde ham fra fienden). Den tredje skulle også være pro-Bond, men omstendighetene måtte være slik at begjæret ikke kunne stilles før etter eventyret var ferdig.

Denne oppskriften ble fulgt noenlunde i de første filmene, men etter hvert har man også eksperimentert med nye ingredienser.

"James Bond: Spectre" har premiere 6. november.