Negasonic Teenage Warhead og Deadpool

Møt Deadpool!

Vår neste superhelt på kinolerretet.

Ryan Reynolds spilte morderiske Deadpool i "X-Men Origins: Wolverine", og i 2016 får han endelig utfolde seg i sin helt egen film. Men hvem er denne mørke, voldelige og nedslående karakteren?

"Merc with a Mouth"

Wade Winston Wilson aka Deadpool er en relativt ny figur i Marveluniverset. Han dukket første gang opp i The New Mutants #98 i februar 1991 og var i utgangspunktet en superskurk før han utviklet seg til en antihelt.

Deadpool er en slags leiesoldat med overmenneskelig evne til å leges raskt. Han har en frekk kjeft og bryter ofte "den fjerde veggen", altså å snakke direkte til leseren/seeren.

Ryan Reynolds som Deadpool
Ryan Reynolds som Deadpool

Badboy

Deadpool har bare opptrådt i én spillefilm, nemlig tidligere nevnte "X-Men Origins: Wolverine" fra 2009. Siden har det vært snakk om en stand-alone film, men veien har vært lang.

I 2013 sa Reynolds til Empire:

– Jeg elsker Deadpool, og det er et manus på vei nå. Men det blir høy aldersgrense, det er en mørk verden, og jeg vet ikke om noe filmstudio vil risikere ryktet sitt og gjøre den.

I 2014 ble et testklipp fra 2012 sluppet, og det fikk såpass god mottagelse at Fox offisielt annonserte "Deadpool" som en del av "X-Men"-filmserien.

Ryan Reynolds som Deadpool
Ryan Reynolds som Deadpool

With great power comes great irresponsibility

"Deadpool" får norgespremiere 12. februar 2016, og plottet er:

A former Special Forces operative turned mercenary is subjected to a rogue experiment that leaves him with accelerated healing powers and adopts the alter ego Deadpool.

I rollene finner vi Ryan Reynolds (Wade Wilson / Deadpool), Morena Baccarin (Vanessa Carlysle / Copycat), Ed Skrein (Ajax), Brianna Hildebrand (Ellie Phimister / Negasonic Teenage Warhead), Andre Tricoteux (Piotr Rasputin / Colossus) og Gina Carano (Angel Dust).

Regien er ved Tim Miller, som er best kjent for de visuelle effektene til "Scott Pilgrim vs. the World" og en rekke actionspill. I 2005 ble han Oscar-nominert for animasjonskortfilmen "Gopher Broke".

Kilder: Filmweb, Wikipedia