Skyhøye forventninger til "den danske jenta"

Publikum ble stående og klappe i ti minutter etter å ha sett filmen "The Danish Girl" på filmfestivalen i Venezia.

Dermed er Oscar-forventningene til filmen skyhøye, mener The Variety. Filmen er spilt inn i København, og handler om verdens første kjønnsskifte.

Eddie Redmayne, som spiller hovedrollen i filmen, har allerede en Oscar for beste mannlige hovedrolle for "The Theory of Everything" Men nå lukter filmfolket enda flere priser etter å ha sett mottakelsen i stjernetunge Venezia. I "The Danish Girl spiller Redmayne Einar Wegener som bytter kjønn og blir Lili Elbe.

Eddie Redmayne i The Danish Girl
Eddie Redmayne i The Danish Girl

Også Johnny Depp regnes som en klar Oscar-kandidat. Hans pressekonferanse om filmen "Black Mass" var tettpakket av journalister.

Johnny Depp i Black Mass
Johnny Depp i Black Mass

Glamourfaktoren er som vanlig høy i Venezia, fastslår Variety, som anslår at den 72. filmfestivalen i den norditalienske byen vil gå inn i rekken som en av de mest høyprofilerte hva stjerner på Lidoen angår. Filmvisningene foregår i det historiske Palazzo del Cinema på Lungomare Marconi, og festivalen regnes som en av verdens mest prestisjefylte, sammen med Cannes og Berlin-festivalen. Blant andre er Jake Gyllenhaal til stede på Lidoen med filmen "Everest" og Kristen Stewart og Nicholas Hoult med "Equals".