Jake Gyllenhaal

Topp 10: Jake Gyllenhaal

Her er våre 10 favorittfilmer med Jake Gyllenhaal:

 1. Jake Gyllenhaal i City Slickers

  City Slickers (1991)

  Jake Gyllenhaal spiller Danny Robbins

  Allerede som 10-åring viste Gyllenhaal at han hadde noe i bransjen å gjøre, da han spillefilmdebuterte med rollen som Danny i "City Slickers". Den sjarmerende unge herremannen imponerte medspillerne og regissør Ron Underwood, og heldigvis ga det mersmak for alle parter.

  Se filmen på nett

 2. Jake Gyllenhaal i Source Code

  Source Code (2011)

  Jake Gyllenhaal spiller Colter Stevens

  Soldaten Colter Stevens våkner opp i en annens kropp og oppdager at han ufrivillig er blitt del av et høyst eksperimentelt program, hvor han skal løse en oppgave på kun 8 minutter. Gyllenhaal høstet mye skryt for å gi rollen personlig dybde samtidig som han sørget for minneverdige actionsekvenser.

  Kjøp filmen eller se på nett

 3. Jake Gyllenhaal i End of Watch

  End of Watch (2012)

  Jake Gyllenhaal spiller Brian Taylor

  De unge politibetjentene Taylor og Zavala gjør sitt beste for å holde ro og orden i de voldsherjede gatene i South Central i Los Angeles. Med arbeidssted midt i mellom gjengmedlemmer og sivile setter de daglig sine liv på spill. Alt dokumenteres via overvåkningskameraer. Gyllenhaal storspiller sammen med Michael Peña i denne politithrilleren.

  Kjøp filmen eller se på nett

 4. Jake Gyllenhaal i Prisoners

  Prisoners (2013)

  Jake Gyllenhaal spiller detektiven Loki

  Når to unge jenter forsvinner sporløst blir det detektiven Lokis jobb å finne dem. Samtidig som mistenkte og spor begynner å dukke opp blir faren til den ene jenta (spilt av Hugh Jackman) mer og mer utålmodig, og starter sin egen jakt på kidnapperen. Gyllenhaals Loki forholder seg rolig og jobber systematisk med saken samtidig som han må holde styr på den desperate familien.

  Kjøp filmen eller se på nett

 5. Jake Gyllenhaal i October Sky

  October Sky (1999)

  Jake Gyllenhaal spiller Homer Hickam

  Kullgruvearbeiderens sønn Homer Hickham blir så inspirert av den første Sputnik-oppskytningen at han starter å forske på egne raketter mot sin fars vilje. I et lite gruvesamfunn er framtiden som oftest bestemt for generasjoner framover.

  Men Homer vil ikke leve sitt liv med hjelm og lykt på hodet, svart av sot i ansiktet. Homer stirrer mot stjernene, og bare en engasjert lærerinne støtter ham i de meningsløse forsøkene på å bygge en rakett. Et uskyldsrent og hjertevarmende portrett av en gryende mann.

  Kjøp filmen eller se på nett

 6. Jake Gyllenhaal i Zodiac

  Zodiac (2006)

  Jake Gyllenhaal spiller Robert Graysmith

  En av USAs verste seriemordere ble aldri tatt, men han skapte panikk i årevis og endret livet til de som prøvde å finne ham. The Zodiac Killer holdt politiet på avstand med kløktige koder helt til en avistegner (Jake Gyllenhaal) kom på sporet av en mulig løsning. Som vanlig mestrer Gyllenhaal rollen som den noe merkelige outsideren glimrende.

  Kjøp filmen eller se på nett

 7. Jake Gyllenhaal i Southpaw

  Southpaw (2015)

  Jake Gyllenhaal spiller Billy Hope

  På toppen av karrieren kan bokseren Billy Hope se tilbake på en imponerende samling boksetitler og anerkjennelse i bransjen. Med kone, datter og en karriere som stadig går fremover er lykken komplett. Når kona ved et uhell blir drept og han mister foreldreretten faller livet hans sammen. Gyllenhaal portretterer den plagede Billy med stor innlevelse, både fysisk og mentalt.

 8. Jake Gyllenhaal i Nightcrawler

  Nightcrawler (2015)

  Jake Gyllenhaal spiller Lou Bloom

  Lou Bloom er desperat etter å jobbe, og når han kommer over et ulykkessted blir han fascinert av krimjournalistikk. På egenhånd begynner han å lytte til politiradioen for å filme bilulykker, branner og mord, for så å selge innslagene til TV. Jagende rundt i LA på natten begynner de etiske linjene snart å viskes ut, for hvor går egentlig grensa for hva han kan påvirke? Gyllenhall er perfekt i rollen som den oppjagede, lettere psykotiske Lou!

  Kjøp filmen eller se på nett

 9. Jake Gyllenhaal og avdøde Heath Ledger i Brokeback Mountain

  Brokeback Mountain (2006)

  Jake Gyllenhaal spiller Jack Twist

  To unge cowboyer tilbringer en sommer sammen som gjetere i fjellet. Ennis (Heath Ledger) er innesluttet, mens Jack er åpen, men motsetninger tiltrekker som kjent hverandre. Vennskap skal bli til kjærlighet, en kjærlighet som fører til konsekvenser for resten av livet. Filmen sikret Gyllenhaal en Oscar-nominasjon for beste mannlige birolle.

  Kjøp filmen eller se på nett

 10. Jake Gyllenhaal i Donnie Darko

  Donnie Darko (2001)

  Jake Gyllenhaal spiller Donnie Darko

  Donnie Darko er 15 år og diagnostisert schizofren. Ved hjelp av tung medisinering og hyppig psykoterapi fungerer han forholdsvis greit i hverdagen, mens han om nettene stadig blir hjemsøkt av underlige mareritt.

  En natt viser kjempekaninen Frank seg for Donnie, med beskjed om at verden vil gå under. Sammen med sin nye usynlige venn setter Donnie seg fore å redde universet og unngå apokalypsen, en oppgave som blant annet innebærer å dekode alle symbolene for å løse tidsreisens mysterier. Gyllenhaal tar steget ut fra hyggelige ungdomsroller og briljerer som den plagede Donnie i denne kultfilmen.

  Kjøp filmen