Karsten og Petra på safari

Safari for de minste passerer 140.000

– Det er stor stas at Karsten og Petra-feberen holder seg, sier produsent Silje Hopland Eik i Cinenord Kidstory, som kan notere seg at fjerde film ut om de små bestevennene har passert 140.000 besøkende.

Forrige helg, som var premierehelg for "Karsten og Petra på safari", fikk 54.545 kinogjengere med seg de to smårollingenes eventyr i Afrika. Allerede fredag passerte den 100.000 besøkende, ifølge produksjonsselskapet.

Og etter denne helgen kan Karsten og Petra notere seg en total på hele 140.307 kinogjengere, viser Kinotoppen.

Karsten og Petra på safari
Karsten og Petra på safari

Dermed kan de avtroppende Karsten og Petra-skuespillerne Elias Søvold-Simonsen og Nora Amundsen troppe av med stil – mens filmfolkene leter etter to nye og yngre etterfølgere til neste film, der innspillingen starter på nyåret.

– Det blir litt rart, jeg begynte jo allerede som femåring. Men jeg har hatt fine opplevelser og fått mange hyggelige komplimenter, sa Nora til NTB i fjor, da julefilmen hadde premiere. Da var safarifilmen allerede ferdig innspilt.

"Karsten og Petra"-filmene er baserte på Tor Åge Bringsværds kjente barnebøker, har Arne Lindtner Næss som regissør, og handler om hverdagslivet til de to barna.

Nora Amundsen og Elias Søvold-Simonsen i Karsten og Petra på safari
Nora Amundsen og Elias Søvold-Simonsen i Karsten og Petra på safari