Johnny Depp i Black Mass

Johnny Depp tilbake i siget i Black Mass

Endelig er Johnny Depp tilbake på seertoppen på det store lerretet, melder The Wrap.

Johnny Depp gjør det bra med filmen "Black Mass" der han spiller den aldrende mafiabossen James "Whitey" Bulger. Etter fire års skuffelser når det kommer til salgstall, spilte en Johnny Depp-film denne helgen inn over 23 millioner dollar, og tok andreplassen over mest sette filmer bak "Maze Runner: Ildprøven".

Johnny Depp og Juno Temple i Black Mass
Johnny Depp og Juno Temple i Black Mass

Så hvorfor gjør Depp det så mye bedre nå? Noen mener det er fordi han spiller et virkelig menneske i "Black Mass". Andre mener det er fordi det nesten er umulig å kjenne igjen Depp i rollen som den eldre Bulger.

Jo da. Den skallede parykken har hjulpet til, men først og fremst er det Depps gode portrett av den irsk-amerikanske skurken som har gjort susen, i filmen, mener Rentraks senioranalytiker, Paul Dergarabedian.

– Det er lett å glemme at Depp, som har spilt noen av de mest eksentriske og eklektiske karakterene, har en fortid der har han har spilt virkelige karakterer som "Boston George" Jung" i "Blow", Donnie Brasco og nå Whitey Bulger,

sier han.

Johnny Depp og Scott Cooper på settet til Black Mass
Johnny Depp og Scott Cooper på settet til Black Mass

Med de gode salgstallene for "Black Mass" har Depp lyktes i å snu en trend med fem salgsflopper på rappen. Dermed er han tilbake i storform slik han var med filmene "Edward Saksehånd", "Alice in Wonderland" og selvsagt "Pirates of the Caribbean"-filmene.

"Black Mass" har norgespremiere 13. november.