Room

Fritzl-inspirert drama ble publikumsfavoritt

Hvert år blir en film utsett til "publikums valg" på filmfestivalen i Toronto. I år ble det den sterke filmen "Room", der handlingen er løselig inspirert av Fritzl-saken.

Filmen handler om en ung kvinne, spilt av Brie Larson, og hennes fem år gamle sønn Jack (Jacob Tremblay), som holdes innesperret av en kidnapper. Jack har aldri sett omverdenen – annet enn gjennom et takvindu på rommet sitt. Det er gjennom hans perspektiv historien fortelles. Av og til kommer den dominerende mannen kalt Old Nick (Sean Bridges) på besøk.

Jacob Tremblay i Room
Jacob Tremblay i Room

Ifølge Deadline skrev den irsk-canadiske forfatteren Emma Donoghue manuset til "Room" løselig basert på 2008-saken i Østerrike, der Elizabeth Fritzl i 24 år ble holdt fanget og misbrukt av sin egen far. Deretter skrev Donoghue romanen ved samme navn, der hun fortsetter historien etter flukten.

En rekke regissører skal ifølge bransjenettstedet ha meldt sin interesse etter at romanen ble utgitt i 2010 og vant en rekke priser. Lengste strå trakk irske Lenny Abrahamson, som skrev et personlig brev.

Jacob Tremblay og Brie Larson i Room
Jacob Tremblay og Brie Larson i Room

I fjor gikk publikumsprisen i Toronto til den Morten Tyldum-regisserte "The Imitation Game", og andre tidligere vinnere er "Slumdog Millionaire" og "12 years a slave".