Matt Damon i Jason Bourne

Topp 10: Matt Damon

Han er den enestående Will Hunting, kompisen til Ben Affleck, Jimmy Kimmels nemesis - og han som til stadighet må reddes på film. Matt Damon er en favoritt hos både kritikere og fans - Filmweb inkludert.
 
Dette er Matt Damons 10 beste roller:

 1. Matt Damon i The Informant!

  The Informant! (2009)

  Matt Damon spiller Mark Whitacre

  "The liter bottle is the only thing that caught on because it's a nicer word, "liter" then "quart". Quart. Quart."

  Mark Whitacre blir ufrivilling ennøkkelinformant når FBI etterforsker prissamarbeid i landbruksindustrien. I jakten på å samle bevis for myndighetene går han litt for langt og skillet mellom løgn og virkelighet blir stadig mer uklart og det viser seg at Whitacre kanskje ikke var rett mann for jobben.

 2. Matt Damon spiller LaBeouf i True Grit

  True Grit (2010)

  Matt Damon spiller LaBoeuf

  "A saucy line will not get you far with me."

  Texas-sheriffen LaBoeuf slår seg sammen med 14 år gamle Hattie og den hardbarka Reuben J. "Rooster" Cogburn for å finne mannen som tok livet av jentas far. Alle tre vil se morderen dingle i galgen, men veien viser seg å by på utfordringer.

 3. Matt Damon i Elysium

  Elysium (2013)

  Matt Damon spiller Max

  "The only thing I can do to help you is leave, I promise you."

  Året er 2154, og befolkningen er inndelt i to grupper: de rike, bosatt på romstasjonen Elysium, og de fattige, bosatt på den ødelagte og overbefolkede jorda. Den eneste som kan utviske ulikhetene er Max, som setter sitt eget liv i fare for å komme seg til Elysium.

 4. Matt Damon og Leonardo DiCaprio i The Departed

  The Departed (2006)

  Matt Damon spiller Colin Sullivan

  "What, like a son? To you? Is that what this is about? All that murderin'... and fuckin'... and no sons?"

  Mafiasjefen Frank Costello skal stoppes, men for å få det til må mafiaen infiltreres. Oppdraget går til betjenten Billy. På den andre siden sørger Costello for å infiltrere politiet, og Colin Sullivan er rett mann for jobben. Begge muldvarpene blir dypt involvert i sine dobbeltliv, men for å unngå å bli tatt må de avsløre hverandre.

 5. Matt Damon i The Martian

  The Martian (2015)

  Matt Damon spiller Mark Watney

  "I'm gonna have to science the shit out of this."

  Under en bemannet romferdt til Mars støter mannskapet på problemer og må forlate planeten i hastverk. Astronauten og biologen Mark Watney antas å være omkommet, og etterlates på Mars. Millioner av kilometer unna oppdager NASA etter hvert at han er i live. Det er mange år til neste romferd, og Watney må dermed overleve i riktig MacGyver-stil.

 6. Michael Douglas og Matt Damon i HBO-filmen Behind the Candelabra

  Mitt liv med Liberace (2013)

  Matt Damon spiller Scott Thorson

  "Being somebody's boyfriend, I didn't picture my life like this. I wanted to be a veterinarian."

  Før Elvis, Elton John, Madonna og Justin Bieber var Liberace den store stjerna på scener og TV-skjermer verden over. Den ekstravagante pianisten var synonym med glitter og kandelabere, og hadde publikum i sin hule hånd. Utenfor rampelyset hadde han et turbulent forhold til den mye yngre Scott Thorson, som så seg selv bli sugd inn i overfloden og galskapen.

 7. Matt Damon og Jude Law i Den talentfulle Mr. Ripley

  The Talented Mr. Ripley (1999)

  Matt Damon spiller Tom Ripley

  "I always thought it would be better, to be a fake somebody... than a real nobody."

  Tom Ripley har alltid drømt om alt han ikke kan få. Når han møter den rike eventyreren Dickie Greenleaf og hans vakre kjæreste Marge forsøker han å gjøre deres livsstil til sin egen. Pakten hans med djevelen om å heller være en "fake somebody than a real nobody" utvisker sakte men sikkert konturene av den han en gang var.

 8. Matt Damon i Redd menig Ryan

  Saving Private Ryan (1998)

  Matt Damon spiller Private Ryan

  "You can tell her that when you found me, I was with the only brothers I had left."

  Andre verdenskrig herjer, og de allierte styrkene opplever enorme tap i møtet med Atlanterhavsmuren. Kaptein Miller (Tom Hanks) er en av få som klarer å lede sine menn mot tyskerne, men gruppen settes på en hard prøve. De skal komme seg bak fiendens linjer for å redde menig James Ryan som befinner seg der. Dilemmaet blir hvorvidt én soldats liv er verdt å risikere åtte andres for.

 9. Matt Damon i The Bourne Supremacy

  Bourne-trilogien (2002 - 2007)

  Matt Damon spiller Jason Bourne

  "I know the best place to look for a gun is the cab or the gray truck outside, and at this altitude, I can run flat out for a half mile before my hands start shaking. Now why would I know that? How can I know that and not know who I am?"

  En stormfull natt på sjøen blir en livløs kropp oppdaget flytende i vannet og plukket opp. Mannen har mistet hukommelsen, men innehar en rekke uvanlige talenter innen kampsport, selvforsvar og språk som vitner om en farlig fortid. Hvem er han? Alt han vil er å få svar på dét, for så å forsvinne.

 10. Robin Williams og Matt Damon i Good Will Hunting

  Good Will Hunting (1997)

  Matt Damon spiller Will Hunting

  "Well, I got her number. How do you like them apples?"

  Will Hunting har fotografisk minne og kan løse ethvert matematisk problem, men ikke sine personlige problemer. Han har aldri sett for seg å forlate arbeiderklassen på østkanten av Boston, men når han kommer i kontakt med forskningsmiljøet ved Cambridge og terapeuten Sean Maguire oppdages det unike talentet hans.

  Matt Damon skrev manuset til filmen sammen med kompisen Ben Affleck, et manus som sikret dem både Oscar og Golden Globe. Damon ble også nominert for sin skuespillerprestasjon.