Jack Nicholson i The Shining

Hva skjedde egentlig på Overlook Hotel før familien Torrance ankom?

Stanley Kubricks 1980-filmatisering av Stephen Kings grøsser-roman ”Ondskapens Hotell”, får en forløper.

Mange har et nært forhold til "Ondskapens hotell" (The Shining) , filmen som etter 35 år enda anses som en av de beste i sin sjanger – og som skremmer vettet av generasjon etter generasjon. Det er vanskelig å glemme Jack Nicholsons ikoniske tolkning av Jack Torrance, forfatterspiren og familiefaren som gjennom en ond vinter på høfjellshotellet Overlook Hotel drives fullstendig fra vettet, og gir oss frysninger- hver gang!

Les også: Topp 10: Psykopater på film

Shelley Duvall, Jack Nicholson og Danny Lloyd i Ondskapens Hotell
Shelley Duvall, Jack Nicholson og Danny Lloyd i Ondskapens Hotell

Høye forventninger

Både kritikere og fans har uttrykt bekymring over kvaliteten på den kommende produksjonen. Den har tross alt litt å leve opp til? Ryktene om at filmatiseringen av hotellets forhistorie er på vei, har nemlig versert i lengre tid, men inntil nå har regissøren latt vente på seg.

Endelig ser det likevel ut til at vi kan senke skuldrene noe. Filmen, som i følge Total Film er døpt ”The Overlook Hotel”, skal regisseres av Mark Romanek (One Hour Photo), og manusforfatter er selveste Glenn Mazzara (The Walking Dead). Produsent James Vanderbilt kunne i et nylig intervju med Collider forsikre om at den nye filmen er langt fra det folk forventer seg, og understreker at den nye historien står på egne bein- uavhengig av Kubricks klassiker;

- You want a real filmmaker like Mark doing it...Honestly I think people will really be excited about it, because it’s not like 20 Years Before The Shining!. I don’t want to give too much away about the story but the way [screenwriter] Glen [Mazzara] cracked it and the way Mark has sort of cracked it, it’s completely its own film, which I think is super smart. It’s not like, “When Scatman Crothers was young, he…” It’s not that.

Les også: Topp 10: Jack Nicholsons beste roller

Ondskapens Hotell
Ondskapens Hotell

Here's Johnny?

Det er foreløpig offentliggjort få detaljer rundt handlingen i “The Overlook Hotel”, annet enn at den er inspirert av Stephen Kings roman- prolog, som ble forkastet og aldri publisert i boken “Ondskapens Hotell”. Her møter vi den tidligere skurken Bob T. Watson, som har bygd hotellet og trukket seg tilbake for å leve et rolig liv med sin familie…Tja, du lukter kanskje lunta allerede?

Det er foreløpig ikke satt noen premieredato på filmen, men innspillingen er forventet å foregå i løpet av 2016.