A Tale of Two Sisters

Topp 5: Asiatiske skrekkfilmer

Skrekktilbudet er enormt, og det finnes noe for både sarte og hardbarka sjeler. Er du en av dem som begynner å bli gåsehud-immun, er det bare én anbefaling som duger; asiatisk skrekk! Asiatiske regissører er ikke kjent for å spare på ubehaget, og du er stort sett alltid garantert en magevrengende uhyggelig filmopplevelse. Det liker vi!
 
Gjør deg klar for en date med puta, her er våre 5 asiatiske skrekkfavoritter:

 1. Dark Water

  Dark Water (2002)

  En dryppende japansk grøsser av Hideo Nakata, mannen bak "Ringu". Filmkritikerne tok i mot filmen med åpne armer da den kom, og allerede i 2005 ble en amerikansk reproduksjon, regissert av Walter Salles, lansert under samme tittel.

  Nyskilte Yoshimi flytter inn i en shabby leilighet med sin datter Ikuko, og etter kort tid begynner mor og datter å oppleve mystiske hendelser. En rød barnebag dukker opp uansett hvor mange ganger Yoshimi forsøker å kvitte seg med den, sorte lange hår siger ut av kranene i takt med drikkevannet, og vann lekker fra alle sprekker i leiligheten...

  Se hvor du kan streame den her

 2. Thirst

  Thirst (2009)

  Sør-Koreanske Park Chan-wook ("Oldboy"), er hjernen bak dette blodige kunstverket av en vampyrfilm. "Thirst" er en kritikerfavoritt som har vunnet en mengde priser, blant annet juryens pris i Cannes 2009.

  Den inderlig troende presten Sang-hyun, melder seg frivillig som forsøkskanin for en vaksine mot et dødelig virus. Forsøket feiler, og det viser seg at verken vaksinen eller Gud kan redde ham fra en smertefull død. En blodoverføring fra en anonym donor, vekker derimot en ny og blodtørstig side ved Sang-hyun til live.

  Se hvor du kan streame den her

 3. Ju-On: The Grudge

  Ju-On (2002)

  Den japanske regissøren Takashi Shimizu, vet inderlig godt hva som får nakkehårene til å reise seg. Du kjenner sannsynligvis til amerikanske "The Grudge" fra 2004? Vel, glem den! "Ju-On" får den amerikanske remaken til fremstå som en episode av teletubbies.

  Når en familiefar dreper sin kone og sønn på grusomt vis, fødes en hevnlystig forbannelse som vil hjemsøke alle som tør å ta seg inn i huset den hviler i...

 4. A tale of Two Sisters

  A tale of Two Sisters (2003)

  Sør-Koreaneren Kim Jee-Woon, også kjent for brutale "I saw the devil", har både skrevet og regissert denne kritkerroste psykologiske grøsseren. "A tale of Two Sisters" er ståpels-materiale fra start til slutt, og definitivt ikke en film du bør se alene.

  Filmens handling er inspirert av det gamle koreanske sagnet "Janghwa Hongryeon jeon", som har vært filmatisert ved flere anledninger. I filmen møter vi tenårsingssøstrene Su-mi og Su-yeon, samt deres lavmælte far og uhyggelige stemor. Når de to søstrene vender hjem etter et lengre opphold på psykiatrisk sykehus, begynner eldstesøster Su-mi å oppleve forstyrrende hendelser som involverer både lillesøsteren og stemoren.

 5. Ringu

  Ringu (1998)

  Hideo Nakata står for regien av filmen som sies å være Japans skumleste skrekkfilm. Amerikanerne bestemte seg for å lage en nyinnspilling av skrekkmesterverket, og i 2002 kom "The Ring" med blant annet Naomi Watts og Martin Henderson i hovedrollene.

  Tv-journalisten Reiko Asakawa etterforsker en rekke grusomme dødsfall forårsaket av en mystisk videokasett. Ofrenes ansiktstrekk er visket ut, og i følge ryktene dør du skrikende av navnløs redsel. Reiko ser selv videoen, og mottar kort tid etterpå en telefonsamtale hvor en stemme sier at hun kun har syv dager igjen å leve...