Aksel Hennie på premieren til Hercules i Los Angeles

Topp 5: Aksel Hennie

Aksel Hennie ble landskjent i 2003 da han spilte tittelrollen i "Jonny Vang". Siden den gang har han posisjonert seg som landets fremste skuespiller med filmer som "Uno", "Max Manus", "Buddy", "Hodejegerne"og "Pionér" på CVen. Også i det store utland har han vakt oppsikt de seneste årene, og sist var han å se i "The Martian" blant storheter som Matt Damon og Jessica Chastain.

 

Dette er våre 5 favorittfilmer med Aksel Hennie:

 1. Aksel Hennie i 90 minutter

  5: 90 minutter

  Eva Sørhaugs dramathriller fikk det til å gå kaldt nedover ryggen på store deler av kinopublikummet i 2012. Gjennom 90 minutter skildres avgjørende øyeblikk i tre pars liv. Aksel Hennie spiller Trond, en ustabil og voldelig type som holder samboeren og barnet innelåst i leiligheten. Utenfor hjemmet er han både sosial og sjarmerende, men når døren låses er han en brutal tyrann.

  Kjøp filmen her

 2. Aksel Hennie som Max Manus

  4: Max Manus

  "Max Manus" er den episke historien om en av 2. verdenkrigs mest brilliante sabotører og kampen han kjempet mot sine indre demoner. Full av pågangsmot ble Max Manus (Aksel Hennie) en pioner i motstandsbevegelsen. Filmen sikret Hennie en Amanda-pris for beste mannlige skuespiller i 2009.

  Kjøp filmen her eller se på nett

 3. Nicolai Cleve Broch og Aksel Hennie i Buddy

  3: Buddy

  Kristoffer, Geir og Stig Inges videodagbok vises på Norges mest populære talkshow, men bak fasaden foregår det mye som ikke vises. Når Kristoffer (Nicolai Cleve Broch) står midt i rampelyset blir han usikker på hva som egentlig betyr noe, og Stig Inge (Anders Baasmo Christiansen) vil helst ikke forlate Tøyen i det hele tatt. Geir (Aksel Hennie) bærer på en hemmelighet som vanskelig lar seg kombinere med drømmen om å være russ og fri for ansvar resten av livet.

  Kjøp filmen her

 4. Aksel Hennie i Jonny Vang

  2: Jonny Vang

  Aksel Hennie slo for alvor igjennom som skuespiller i dette trekantdramaet fra bygda fra 2003. Jonny prøver å være bestevenn med Magnus, Magnus prøver å være gift med Tuva, og Tuva prøver å fortsette å ha sex med Jonny på et vennskapelig plan. Situasjonen er uholdbar for dem alle, men Jonny gir seg ikke. Til tross for at alt går imot ham tar han en dag av gangen og ser fremover.

  Kjøp filmen her

 5. Aksel Hennie som Jo Nesbøs Roger Brown i Hodejegerne

  1: Hodejegerne

  Roger Brown (Aksel Hennie) har tilsynelatende alt, men for å holdet hodet over vann stjeler han kunst. Claes Greve er den perfekte kandidaten til Rogers nye rekrutteringsoppdrag på alle måter. Ikke bare er han tidligere elitesoldat og toppleder i elektronikkbransjen, han er også i besittelse av et svært verdifullt maleri. Roger ser dermed sitt snitt til å bli kvitt sine økonomiske problemer en gang for alle, og planlegger sitt siste og hittil største kupp.

  Bla videre for bonus!

 6. Aksel Hennie i Hercules

  Bonus: Hercules

  Vi kommer ikke unna å nevne Hennies illsinte, nokså stumme karakter Tydeus i "Hercules" her. Denne råtassen brakte frem flere smil blant publikum, og markerte Hennies virkelige Hollywood-debut i 2014.