Jenifer Lawrence i The Hunger Games: Mockingjay Part 2

Klar for Hunger Games-finalen? Dette har skjedd så langt

Vi summerer opp de viktigste hendelsene som leder frem til premiereklare "The Hunger Games: Mockingjay - Part 2".

18. november braker det løs med norgespremiere på den store finalen i den populære Hunger Games-serien, med "The Hunger Games: Mockingjay - Part 2" og det er duket for den endelige konfrontasjonen mellom Katniss (Jennifer Lawrence) og President Snow (Donald Sutherland).

Ikke tid til å se gjennom de foregående filmene før den tid? Les videre.

I den første filmen, "The Hunger Games", blir vi kjent med Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) og får høre om forhistorien til det post-apokalyptiske Panen og grunnlaget for de forferdelige Dødslekene.

Katniss og barndomsvennen Gale (Liam Hemsworth) fra Distrikt 12
Katniss og barndomsvennen Gale (Liam Hemsworth) fra Distrikt 12

For lenge, lenge siden gjorde distriktene opprør mot Panems hovedstad, et opprør som ble slått tilbake av sentralmaktene. Dette opprøret kalles "The First Rebellion" og det hele endte i tøffe tider for borgerne, kalt "The Dark Ages". The Capitol styrer nå med hard hånd, og holder de 12 distriktene i sjakk ved hjelp av de årlige Dødslekene - The Hunger Games.

En gutt og en jente trekkes tilfeldig ut til å representere sitt distrikt i en kamp på liv og død, hvor det kun står igjen 1 vinner.

Katniss melder seg frivillig til Dødslekene
Katniss melder seg frivillig til Dødslekene

Idet Primrose Everdeen blir trukket ut til å representere Distrikt 12, kaster Katniss seg frem og krever å ta lillesøsterens plass. Motet hennes blir lagt merke til.

Peeta har alltid vært forelsket i Katniss
Peeta har alltid vært forelsket i Katniss

Den andre tributten er Peeta Mellark (Josh Hutcherson), og sammen med ham ekorteres Katniss til hovedstaden, som med sin overveldende rikdom står i grell kontrast til fattige Distrikt 12.

Katniss, Effie og Haymitch - et drømmelag mot alle odds
Katniss, Effie og Haymitch - et drømmelag mot alle odds

De har en tidligere utøver som trener, fylliken Haymitch (Woody Harrelson), og Effie Trinket (Elizabeth Banks) er eskorten deres. Stylisten er Cinna, et kreativt geni (Lenny Kravitz).

Grusomme President Snow følger nøye med på Katniss
Grusomme President Snow følger nøye med på Katniss

Lekene begynner og Katniss viser seg å være en modig og rettskaffen tributt, som ikke handler slik man forventer. Publikum og programlederne elsker henne, men President Snow (Donald Sutherland) begynner så smått å ane uråd.

Peeta og Katniss hjelper hverandre gjennom lekene og deres falske kjærlighetsforhold hjelper dem til å vinne både popularitet og til slutt lekene. Men er det egentlig falskt?

Hjemme har Katniss også en sterk beundrer i Gale (Liam Hemsworth). Hvem av guttene er det hjertet hennes banker sterkest for?

Peeta og Katniss "forlover" seg etter Dødslekene
Peeta og Katniss "forlover" seg etter Dødslekene

Som vinnere av lekene reiser Katniss og Peeta på en seiersturnée. De forlover seg, for å tilfredsstille systemet.

President Snow dukker opp og truer med å gå etter Katniss sin familie dersom hun bruker sin popularitet til å inspirere til et nytt opprør.

Peeta og Katniss ender opp i arenaen igjen, i et spill mellom tidligere vinnere - "The Quarter Quell".

Katniss i Mockingjay-kjolen
Katniss i Mockingjay-kjolen

Cinna tar en stor risiko når han styler Katniss som en Mockingjay - det som skal bli selve symbolet for det gryene opprøret. Han må betale prisen.

Katniss ødelegger denne gangen arenaen med én eneste pil, som treffer midt i en teknisk designfeil. Det neste som skjer er at hun våkner opp midt blant opprørsledelsen, som har reddet henne ut av arenaen.

Jennifer Lawrence som Katniss i The Hunger Games: Catching Fire

Det viser seg at eskisterer et hemmelig distrikt - Distrikt 13 - hvor et opprør rustes opp under ledelse av President Coin (Julianne Moore).

Opprørets ledere: Plutarch Heavensbee og President Coin
Opprørets ledere: Plutarch Heavensbee og President Coin

Samtidig er Capitols hær nådeløs og knuser all motstand ute i distriktene. Peeta blir hjernevasket, men er likevel i stand til å sende en advarsel over live-TV til Katniss og opprørerne.

Gale og et spesialteam redder Peeta, men når han kommer til Distrikt 13 er han ikke seg selv. Han forsøker å drepe Katniss, men lykkes ikke.

Dette er utgangspunktet for den aller siste filmen - "The Hunger Games: Mockingjay - Part 2".

Billetter, trailer og mer om finalen her