Scarlett Johansson

Topp 5: Scarlett Johansson

Dansk-Amerikanske Scarlett Johansson ble et verdenskjent ansikt allerede som 14-åring, etter sin innsats som traumatiserte Grace MacLean i "Hestehviskeren" fra 1998. Etter sterke rolleprestasjoner i kritikerrostefilmer som "Lost in Translation", "Pike med perleøredobb" og "Ghost World", er hun i dag regnet som en av Hollywoods hotteste og mest ettertraktede skuespillerinner.
 
Her er våre 5 favorittfilmer med Scarlett Johansson:

 1. Scarlett Johansson i Pike med perleøredobb

  5: Pike med perleøredobb (2003)

  Filmen er basert på Tracy Chevaliers bestselgende bok med samme navn, og avslører mysteriet om den nederlandske kunstneren Johannes Veermers kanskje mest berømte og gåtefulle bilde, "Pike med Turban". Johansson ble i 2003 Golden Globe-nominert for sin rolle i filmen.

  Når faren til 17 år gamle Griet (Johansson) blir skadet i en arbeidsulykke, tvinges hun til å ta jobb som tjenestepike hos kunstneren Vermeers familie. Det tar ikke lang tid før Veermer lar seg fascinere av den unge skjønnheten, men spenningen mellom de to faller ikke i spesielt god jord hos Veermers familie...

 2. Scarlett Johansson i Vicky Cristina Barcelona

  4: Vicky Christina Barcelona (2008)

  Regissørlegenden Woody Allen er mannen bak denne kritikerroste filmfeiringen av kjærligheten- og alt den innebærer. Allen har avslørt at han skrev den forføreriske rollen Christina spesielt med Scarlett Johansson i tankene.

  Handlingen er satt til Barcelona, hvor bestevenninnene Vicky (Rebecca Hall) og Christina (Johansson) skal tilbringe en sommer. Vicky er lykkelig forlovet med drømmemannen, og vil benytte ferien til arbeid med masteroppgaven. Christina derimot, er singel og på søken etter lidenskap og nye eventyr. Under et galleribesøk treffer jentene den vakre maleren Juan Antonio (Javier Bardem), og livene deres snus uventet på hodet.

 3. The Avengers

  3: The Avengers (2012)

  Filmen er basert på Marvels ikoniske tegneserier skapt av Stan Lee og Jack Kirbi, og Joss Whedon står for både manus og regi. Johansson spiller Natasha Romanoff, bedre kjent som Black Widow - toppspion og mester i forkledning.

  Når den globale sikkerheten er truet av en hær av romvesener, må direktøren for det internasjonale fredsbevarende byrået S.H.I.E.L.D, Nick Fury, rekruttere et superteam som kan redde verden fra katastrofe. Teamet består av tegneserieheltene Iron Man, Hulken, Thor, Captain America, Hawkeye, og ikke minst Black Widow. Johansson har også figurert som Black Widow i "Iron Man 2", "Captain America: The Winter Soldier", "Avengers: Age of Ultron", og blir i 2016 å se i "Captain America: Civil War".

 4. Thora Birch og Scarlett Johansson i Ghost World

  2: Ghost World (2001)

  Denne smådystre, men komiske kultklassikeren er basert på Daniel Clowes tegneserie med samme tittel, og er regissert av Terry Zwigoff. Filmen sikret Scarlett Johansson en Toronto Film Critics Associations- pris for beste kvinnelige birolle i 2001.

  Når de to venninnene Enid (Thora Birch) og Becky (Johansson) er ferdig med high school, er de begge usikre på veien videre i livet. Fremtiden full av uendelige muligheter likner mer og mer på en A4-hverdag med kjedelige og lavt betalte jobber, og jentene spyr ut negative og ironiske kommentarer til absolutt alt og alle. Når Enid via en kontaktannonse møter Seymour, en snåling i 40-årene, endres jentenes vennskap for alltid.

 5. Scarlett Johansson i Lost in Translation

  1: Lost in Translation (2003)

  Francis Ford Coppolas datter, Sofia Coppola, står for regien av denne Oscar-vinnende dramakomedien om kultursjokk, ensomhet og eksistensiell kjedsomhet. Filmen har vunnet en rekke priser, og Scarlett Johansson ble Golden Globe-nominert i kategorien beste kvinnelige skuespiller for sin innsats som Charlotte.

  Amerikanerne Bob (Bill Murray) og Charlotte (Johansson), er begge bortkomne sjeler i hektiske Tokyo. Når de ved en tilfeldighet møtes i en hotellresepsjon oppstår det, til tross for en betydelig aldersforskjell, umiddelbart mening i kaoset. Tør de å sette hvert sitt ekteskap i fare for og møtes igjen?